Litauens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-13 (söndag)

LitauenI går, lördagen den 12:e mars, valde Litauen ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “Eurovizijos 2016“. Efter en lång uttagning, där från början 28 bidrag tävlade, var de nu framme vid show 10 där det skulle avgöras vilket av de kvarvarande sex bidragen som skulle skickas till Stockholm.

Vinnaren utsågs genom 50/50 jury- och tittarröster, där juryn bestod utav 6 inhemska och 3 internationella jurymedlemmar, se namnen längre ner. Slutresultatet samt länkar till bidragens final-framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Litauens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“I’ve Been Waiting For This Night”, Donny Montell
officiell videofinal-framträdande (text & musik: Jonas Thander, Beatrice Robertsson)

Jurymedlemmarna i Finalen av “Eurovizija 2016”:

Litauiska juryn: Internationella juryn:
Ramūnas Zilnys Justė Arlauskaitė Peter Freudenthaler (Tyskland)
Nomeda Kazlaus Tomas Sinickis Denis Ingoldsby (Storbritannien)
Dalia Ibelhauptaitė Vaidas Baumila Syron (Storbritannien)

Resultatet av Litauens nationella ESC-uttagning 2016 – Finalen (12:e mars)

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “I’ve been waiting for this night“, Donny Montell 12 p. (18 962) 12 p. 24 p.
2. “Leading me home“, Erica Jennings 10 p. (13 854) 10 p. 20 p.
3. “United“, Rūta Ščiogolevaitė 8 p. (7 293) 8 p. 16 p.
4. “Life (Not That Beautiful)“, Ieva Zasimauskaitė 7 p. (3 558) 6 p. 13 p.
5. “You Bet“, Aistė Pilvelytė 6 p. (4 826) 7 p. 13 p.
6. “Ilgiuosi (In My World)“, Ruslanas Kirilkinas 5 p. (1 756) 5 p. 10 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Det är väl inte så mycket att tillägga här egentligen då jag redan gått igenom startfältet i mitt inför-inlägg. Personligen såg jag endast ett bidrag som den självklara vinnaren och då både tittarna och juryn belönade det med sina 12:or så var saken klar. 🙂

Även om Donny Montell hade det, enligt min personliga smak, klart bästa bidraget i Litauens uttagning så är jag inte så säker på att det kommer att klara sig lika bra i den riktiga tävlingen. I år finns det ju, inte helt oväntat, en hel del solo-killar som ställer upp med betydligt mer intressanta bidrag än “I’ve been waiting for this night“, men om alla bitarna faller på plats så borde en finalplats i alla fall vara inom räckhåll. Lycka till, Litauen. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Litauen i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Litauens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Mr A

  Ser och känns ut som en helt annan person än häromåret. Så nu är alla runt 20 från Baltikum i år.

 2. Adri

  Litauen och Irland deltar i samma halva i samma semifinal med liknande “solokille med arenavänlig pop”-låtar så det blir kanske en liten duell om de rösterna där och om så är fallet så hoppas jag VERKLIGEN Litauen “vinner” över Irland.

  Irland har satsat i år men trots det ligger de näst sist på hela min topplista nu och om Bulgarien verkligen inte väljer en katastrof så känns det som att Irland kommer stanna där, medan Litauen för tillfället är min sjundeplats så för mig i “matchen” mellan Irland och Litauen ger jag 100% av mitt stöd till Litauen och Donny.

 3. Johan

  Litauens bästa bidrag sedan 2009 (tangerar med “Sasha Son”), och det känns som att det här är någorlunda finalklart. Enkel och smittsam refräng och med en ganska polariserad konkurrens kvalitetsmässigt. Då brukar dessa popdängor fungera som en trygg punkt som enar. Tävlar väl lite med Irland om samma publik men Irland tror jag är mer traditionell (tänk Ronan Keating, tidigt 2000-tal), medan Donny Montell spelar på Danny-publiken lite. (Sammanträffande namn för övrigt).

 4. Johanna

  Jag gillar nästan alltid Litauen. Förra året var de till exempel i min topp fem. Och Andrius POjavis var en personlig favorit som alldeles för lite poäng i ESC och den här gillar jag med! Borde bli final men sedan tror jag inte det blir någon topplacering (även om den är ljusår bättre än t.ex Irland)

 5. Daniel

  Jag får alltid en känsla av att jag hör och ser Danny Saucedo istället för Donny Montell. De har vissa likheter. Vad gäller låten känner jag precis likadant varenda gång jag lyssnar. När låten börjar tänker jag att den här är inte så tokig, varför gillar jag inte den här mer? Men ju längre låten spelas blir den mer och mer ointressant, seg och tråkig för mig. Och jag trycker ofta bort den och lyssnar på nästa låt. Låten fångar mig inte.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se