ESC2016 Den 13:e och 14:e mars har delegationscheferna för de olika länderna i Eurovision Song Contest 2016 samlats i Stockholm för att bl.a. lämna in sina tävlingsbidrag och få lite information om tanken bakom årets tävling.


All delegations come together in Stockholm” (2:04 – Mar 14, 2016)

Detta framkom under delegationsmötet i Stockholm, 13-14:e mars:
Italien kommer att tävla med bidraget “No Degree Of Separation” (Francesca Michielin) som är en Eurovision-version av sångerskans italienska Sanremo-bidrag med en refräng på engelska. (Läs mer här.)
Malta kommer att tävla med bidraget “Walk On Water” (Ira Losco) som presenteras den 17:e mars. (Läs mer här.)
Bulgarien kommer att tävla med bidraget “If Love Was A Crime“ (Poli Genova) som sägs presenteras den 21:a mars. (Läs mer här.)
Bulgarien, Island, Malta och Kroatien har fått fram till den 20:e mars på sig att lämna in sina officiella videor.
En lottning genomfördes för att bestämma Sveriges startnummer i finalen och det blev nr 9. Semifinalernas startordningar bestäms utav SVT och presenteras i slutet av mars. (Se hela startfältet här.)
Det presenterades lite information om de traditionella vykorten (som spelats in i respektive land och som visar både artisternas privatliv och landet som helhet) samt ytterligare info om ESC-2016-scenen (se grafik & fakta på eurovision.tv).
De preliminära datumen för Eurovision Song Contest 2017 avslöjades och de är: 16:e, 18:e och 20:e maj 2017.
Den officiella Eurovision Song Contest 2016-CD:n kommer att släppas den 15:e april medan den officiella DVD:n, som innehåller alla de tre live-showerna, kan köpas fr.o.m. den 17:e juni.
På tisdagen kom även ett meddelande på twitter som löd “Stand by for an exciting announcement tomorrow 10:00 CET #Eurovision“, så ännu fler nyheter är att väntas på onsdag.
(Källor: eurovision.tv och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Trevligt att se hur allting går framåt. 😀 Om allt går som det ska så borde vi ha alla de 43 bidragen presenterade och klara senast den 21:a mars, under förutsättning att även det nya italienska tävlingsbidraget presenterats vid det laget. Jag har ännu inte hittat någon information om när den nya versionen ska släppas eller om den redan finns ute. Någon annan som vet något om “No Degree Of Separation“?

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2016: Head of Delegation Meeting i Stockholm”

  1. hej

    Angående nyheten, jag tror att de tänker kopiera melodifestivalen och berätta startordningen samtidigt som finalisterna i semifinal 2.

  2. hej

    Eller kanske att alla länder kan rösta i båda semifinalerna

  3. Schlagerpinglan

    @hej, Förhoppningsvis så är det någon form av information eller positiv förändring. Snart vet vi i alla fall. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se