Bulgariens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-21 (måndag)

Bulgarien Efter att TV-bolaget BNT fått sin deadline förlängd så presenterade de idag, den 21:a mars, Bulgariens internvalda bidrag i Eurovision Song Contest 2016 i form av den officiella videon till tävlingsbidraget “If Love Was A Crime“.

Som det redan avslöjats så är det Poli Genova som återigen representerar sitt hemland. Senast var 2011 då hon kom 12:a i den andra semifinalen med “Na Inat“. Även i år tävlar hon i den andra semifinalen och återigen har hon varit med och skrivit sitt tävlingsbidrag, se låtskrivarna nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Bulgariens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“If Love Was A Crime”, Poli Genova officiell videotext
(text & musik: Borislav Milanov, Sebastian Armann, Joachim Bo Persson, Poli Genova)

Schlagerpinglan: Jag vill gärna hinna lyssna igenom bidraget några gånger till innan jag skriver om det, men efter en första genomlyssning så kan jag i alla fall säga att mitt första intryck är väldigt positivt. 😀

På återseende i frågan lite senare ikväll, då jag även kommer att presentera min semifinal-2-topplista. 🙂

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Bulgariens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Adri

  Verkar som att Bulgarien faktiskt satsat nu (även om hela processen var ganska tyst) och jag får hålla med dig om att mitt första intryck också var VÄLDIGT positivt.

  För första gången sen 2007 tror jag Bulgarien har final-chans. Hoppas att de kan få till lite samma stämning på scenen som de har i videon för det såg väldigt snyggt ut 🙂 och man vet ju att Poli kan sjunga.

  Nej detta gillade jag 🙂 Kan inte riktigt placera den in på min topp 43 än, men gissar för tillfället att den precis lyckas klämma sig in mellan 11-15, eventuellt t.o.m komma in på topp 10 🙂

 2. Alex

  Nånting jag gillar med låten, helt oki+ 15-25 någonstans

 3. hej

  Mitt första intryck var också positivt. Det är även ett väldigt bra budskap

 4. Johan

  Det här tar sig ju! Från att inledningsvis sett ut att (enligt mina åsikter) bli ett av de svagaste ESC-åren jag upplevt så verkar det nu gå mot ett av de starkare. Finns många toppar, en del riktiga bottennapp och sedan allt däremellan. Kontraster!

  Bulgariens bästa bidrag hittills! Det här måste bara bli final.

 5. Micke

  En lyssning och känslan är väldigt positiv. Tyvärr känns det bättre än det blir. Vad jag menar är att allt byggs upp till en förväntan på en riktig kanonrefräng men det känns som den fattas. Iofs kanske jag känner annorlunda när jag har lyssnat lite mer

 6. André

  Precis som ni andra är jag positiv till det jag hör. Efter bara en lyssning kan jag säga att jag tycker detta är det bästa Bulgarien någonsin skickat och det är väl värt en finalplats och framskjuten placering enligt mig 🙂

 7. hej

  Detta är inte ett aprilskämt men…:

  SERHAT HAR BYTT LÅT TILL DISCOVERISIONEN

 8. Marcus

  Bulgarien har topp 10-känning i år, otippat. De är ju alltid ett sånt land det går oförtjänt dåligt för (tänk Sofi Marinovas underbara Lubov Bez Granici), så de förtjänar lite framgång!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se