Tjeckiens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-21 (måndag)

TjeckienDen 10:e mars avslöjade TV-bolaget ČT att de internt utsett Gabriela Gunčíková att få representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2016. Dagen efter presenterades även den officiella videon till tävlingsbidraget “I Stand“, se länk nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Tjeckiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“I Stand”, Gabriela Gunčíková officiell videotext
(text & musik: Christian Schneider, Sara Biglert, Aidan O’Connor)

Schlagerpinglan: Förra året skickade Tjeckien ett bidrag som gav mig gåshud och som jag mycket väl kunde se som vinnare av hela ESC 2015. Det räckte, otroligt nog, inte ens till final för “Hope Never Dies“ med Marta Jandová & Václav Noid Bárta. I år skickar Tjeckien ett bidrag som jag tycker fungerar halvt-om-halvt och därmed så borde de ha finalplatsen som i en liten ask, eller? 😉

Egentligen så är jag väldigt förtjust i både vers och refräng här då det är en behagligt lugn låt med stark text som verkligen talar till mig. Mitt problem är att jag är helt med i ungefär halva låten, men sedan blir det för mycket upprepning för min smak, förtrollningen bryts och jag börjar att tänka på annat.

Kanske kan ett passande live-framträdande göra att mitt intresse hålls uppe genom hela låten, kanske inte. Jag hoppas i alla fall på det bästa för i grund och botten så är det en riktigt vacker låt Tjeckien valt ut och jag ser gärna att de får revansch för förra året (även om det inte är så det fungerar). Heja Tjeckien! 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tjeckiens Eurovision-bidrag 2016”

  1. Alex

    Topp 15 for sure Ifall live framträdandet är galet bra.

  2. Johanna

    Detta är långtifrån genren jag egentligen gillar men tycker denna också är skitbra! Mycket bättre än förra årets bidrag som jag aldrig riktigt förstod mig på. Blir nog svårt att ta sig ur semi 1 för denna men jag ska rösta som sjutton på den iaf!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se