Italiens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-22 (tisdag)

IsraelDen 14:e mars stod det klart att andrapristagaren av Sanremofestivalen 2016:s Campioni-kategori, Francesca Michielin, fick erbjudandet av TV-bolaget RAI att representera Italien i Eurovision Song Contest 2016 efter det att vinnarna Stadio tackat nej.

Senare bekräftades det att hon kommer att tävla med en Eurovision-version av sitt Sanremo-bidrag “Nessun grado di separazione” i Stockholm och att de då översatt en refräng till engelska och givit den titeln “No Degree Of Separation“. Det var dock inte förrän den 22:a mars som allmänheten fick ett första smakprov av den. Det skedde i ett webbprogrammet “Web Notte” där Franscesca presenterade en akustisk live-version av det italienska ESC-bidraget, se relevanta länkar nedan.

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“No Degree Of Separation”, Francesca Michielin
akustisk Eurovision-versiontextofficiell video: “Nessun grado di separazione”
Sanremo-framträdande: “Nessun grado di separazione”engelsk text (text & musik: Fabio Gargiulo, Federica Abbate, Cheope, Francesca Michielin, Norma Jean Martine)

Schlagerpinglan: “Nessun grado di separazione” var min favorit vid Sanremofestivalen och därför blev jag väldigt glad när Stadio tackade nej till ESC-erbjudandet och Francesca fick det i stället men säg den lycka som varar för evigt.

Helst så hade jag gärna sett att de låtit hela bidraget framföras på italienska, men om alternativet vore att hela blev på engelska så borde jag vara relativt nöjd med denna kompromiss men just nu så är jag det inte.

Visserligen är det engelska partiet inte så långt, men då jag vet att det finns där i stället för den underbara italienska refrängen så kan jag inte vara annat än besviken. Det är fortfarande ett topp-fem-bidrag enligt mig och det borde räcka till en fin placering i ESC, men det är likväl synd på en så fin låt. Heja Italien, i alla fall. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Italien i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Italiens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Josef

  Detta bidrag som varit mest anonymt för mig tidigare har med lyssning på video tillsammans med denna praktfulla insats (live) visat att Italien absolut är med i matchen. Personligen tycker jag mer om denna låt än “Grand amore” men då Il Volo var otroligt bra live förra året, så tyckte jag Italien förtjänade guldet-

  Just nu Schlagerpinglan så ser jag fyra låtar som kan utmana Lazarev:

  1. Ungern: Eftersom Rumänien Slovenien och flera andra öst och balkanländer som typ Bosnien, förstör med rappare och kamoflerade videor med brighta sound som Malta och Bulgarien. Ungern har en sopren sydostlig chans att få massa poäng dessutom med en kanonlåt enligt mig.

  2. Italien: Ja, så avskalat så rent. Dock får vi se hur 3-minutersversionen låter!?

  3. Grekland: Denna låt var bara ett frågetecken när den dök upp, men har vuxit enormt. Den har en mysighet som Micke påpekade och känns unikt i detta träsk med powerballader och programerade synthar som ej får ljuda live senare i vår.

  4. Ukraina: Jamala är inte bara snygg. Hon har utstrålning med. Sedan att hon sjunger kring ett högaktuellt ämne som pågår onekligen i vårat splittrade Europa. Låten och strukturen har lite brister som måste korrigeras om det ska räcka till guld.

  5. Israel: Påminner lite Armeniens “you are not alone” med Aram mp3 häromåret med en skön uppbyggnad som senare ger en förstärkt avslutning. Jag är dock orolig över hans röst om den ska hålla live men låten sticker efter den fruktansvärda originalversionen.

  (Frankrike och Sverige är jättebra men ska inte på något sätt kunna hota Lazarev)

  Det vore jättekonstigt om inte Ryssland kom top 3 när man har en sångare som sjunger på bra engelska från Ryssland. “Thunder and lighting-stycket tillsammans med starten är guld för mig. Men refrängen “you are the only one” är lite mellanmjölk”. Jag uppskattar att man lämnat fredstemat men refrängen är inte Rybak eller Loreen-klass. Så guldet är inte riktigt säkert 🙂

 2. Josef

  Förlåt, det blev hela 5 stycken + 2 i ()

 3. Schlagerpinglan

  @Josef, På fredag lär den officiella videon för Italiens 3-minuters-eurovision-version presenteras. Förhoppningsvis så har jag vid det laget vant mig vid det engelska partiet och kan njuta av helheten, för det är en otroligt vacker låt. 🙂

  Vad gäller de eventuella konkurrenter du räknar upp så tror jag framför allt att Ungern är något av en dark horse. Den gör inte så mycket väsen av sig och verkar vara lite bortglömda. Det är dock de 3 minuterna på scenen som räknas och det som hände i den ungerska finalen kan mycket väl upprepa sig.

  Jag fortsätter dock att tro att det är Sergey som kommer att stå för det där imponerande framträdandet som övertygar tillräckligt många för att ge honom segern. 😉

 4. Micke

  Josef: Har haft dålig koll på din smak i år men när jag ser att Ungern tronar där på toppen inser jag att du nog har bra smak 🙂 Mitt minne säger mig att vi ganska ofta har samma åsikt. Min topp på samma åsikt är nog dock Johanna känns det som. Adri ligger nog inte riktigt så bra till 🙂 Sorry Adri men det är främst du själv som säger det.

  Men Josef nu såg jag en sak jag inte visste om dig och bidragen i år. Jisses så olika omdömen det är om Ukrainas bidrag i år. Antingen tycks man älska det eller så tycks man hata det. Jag ligger mitt emellan känns det som. Jag gillar hur de har byggt bidraget från första till sista sekund men jag har ett annat problem med bidraget. Ser att du gillar Jamalas utstrålning vilket jag tyder som att du även menar rösten. Men där är mitt stora problem. Jag är ganska säker på att jag med en annan bakom micken hade gillat detta bidraget skarpt. Jag har väldigt svårt för hennes intoningar och vändningar i låten. Jag har helt enkelt svårt för hennes röst. Hade varit jättekul att höra någon annan sjunga den för den har definitivt något. No doubt about that.

  Ja visst är det något speciellt med Greklands bidrag och det stavas glädje. Något säger mig att det här kommer att bli så jädra bra på scen. Åtminstone hoppas jag det för potential för ett bra liveframträdande finns definitivt. Men ska ju artisterna funka också.

  Ok så då har du Ungern och Italien på topp då. Två av mina tre på topp. den tredje är Kroatien. något som klickar i Josef 🙂

 5. Isabell

  Håller med dig @Pinglan! 🙂 Heja Italien!!! 😀

  Hade dock hoppats att de håller sig till enbart italienska. De kan musik där i Italien!
  Förstår inte riktig varför de inte sjunger helt och hållet på italienska! De brukar ju med stolthet stå för sitt språk och sin kultur.. Synd tycker jag.
  Hur som helst så tycker jag om “Nessun grado di separazione”! Ljuvlig!!! 😀
  Den är en given i tio i topp, åtminstone!!

 6. Micke

  Ser mig själv som en ganska stark snubbe men när det gäller det italienska bidraget har jag varit en riktigt fel jäkel. Har inte riktigt vågat lyssna på det “färdiga” bidraget med det engelska inslaget. Varit så jädra rädd för att denna vackra låt skulle tappa i kvalitet. Nu tog jag mod till mig och lyssnade.

  Så vad tyckte jag då? Min rädsla för att bidraget skulle tappa i kvalitet blev tyvärr besannad men det var värre än så. Den tappade inte bara i kvalite, den tappade hela sin identitet. Jag funderade på hur jag hade sett på rankingen om hela bidraget blivit på engelska och den hade rasat från topp 3 till plats 25. Nu är det tack och lov bara en liten del som är på engelska men den delen är inte en försvagning den är en fullständig katastrof. Hela hjärtat i låten försvinner.

  Just nu är jag, om man kan säga så om musik, helt förkrossad. Hur har man tänkt? Har man tänkt överhuvudtaget? Litar man inte på sitt underbara språk som kan göra underverk med vilken låt som helst nästan.

  Måste smälta det här och försöka ta till mig att största delen av den vackra låten fortfarande är på italienska, om de nu inte drabbas av härdsmälta och ändrar sig igen och tar hela på engelska. Det här är ett typexempel för de som inte tror att låtar kan tappa helt om man byter ut sin själ, alltså det egna språket. I synnerhet om själen är italienskan. Ett alternativ är ju att hålla för öronen just under den engelska delen. Kanske är lösningen 🙂

  Vissa stunder önskar jag att det fanns en regel om att alla måste sjunga på sitt eget språk. Det här är just en sån stund. Oh Francesca så du tappar när du börjar traggla på engelska

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se