Israel Vitryssland valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom en nationell uttagning bestående av två live-sända auditioner och en stor final där 100% tittarröster utsåg vinnaren av 10 tävlande bidrag.

Efter att IVAN vann finalen den 22:a januari med sin “Help You Fly” så var det länge ganska tyst kring honom. Det fixades genom en PR-kampanj där han sades vilja uppträda naken med vargar i Stockholm och lägga ut en mängd (mer eller mindre) fantasifulla youtube-klipp. Landets preview-video med den nya Eurovision-versionen, samt länkar till en del PR-videor, hittar ni här nedan: (Läs mer om Vitrysslands nationella final här.)

Lyssna på Vitrysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Help You Fly”, IVAN
Länkar: Eurovision-videooriginal-studioversionfinal-framträdandetext
Låtskrivare: Victor Drobysh, Alexander Ivanov, Timofei Leontiev, Mary Susane Applegate

Diverse klipp från #ivanGO -kampanjen:
♥ “Producentens vision: Naken Ivan med levande vargar” (2:02 – Mar 24, 2016)
♥ “Batman vs Superman vs Spiderman” (1:02 – Mar 22, 2016)
♥ “Ivan Official Photosession 2016” (2:17 – Mar 21, 2016)

Schlagerpinglan:levande djur och helnakna artister inte är tillåtna i ESC så har jag inte tyckt att Vitrysslands rop på uppmärksamhet förtjänat någt gehör… i alla fall inte fram tills nu. När de även gav ut det helt oförståeliga superhjälte-klippet så måste jag ändå ge dem lite kredit för att de går all-in. Därav samlingen med en del av deras PR-material inför Eurovision Song Contest 2016 ovan. 🙂

För att återgå till det som allt egentligen handlar om, själva bidraget, så får jag dock säga att varken PR-cirkusen eller den nya versionen fått mig att tycka bättre eller sämre om “Help You Fly”. Det är fortfarande en av mina favoriter, den finns med på min personliga topp-15 och i min värld är det en självklar finalist. Nu håller jag tummarna för att de inte hittar på något galet inför den andra semifinalen så jag får anledning att ändra uppfattning. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2016” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Ny version (och ihärdig PR-kampanj) av Vitrysslands “Help You Fly””

 1. Kerstin

  Hoppsan, en rejäl nakenchock tänkte han bjuda oss på alltså. Nja inte riktigt rätt forum kanske?

 2. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Även om jag gillar påkostade shower som får mig att tappa hakan så är jag i detta fallet glad för att det finns regler som håller tillbaka de mest galna idéerna. 🙂

 3. hej

  Ivan kan ju fråga Wiktoria om han kan låna en annan kroppsfärgad jumpsuit. Annars kan ju Ivan ta tunnelbanan till Sergels torg tillsammans med Samir och Viktor

  Ok, jag bara skoja lite, men jag tror att den där PR-kuppen varken kommer försämra, eller förbättra läget för Vitryssland, de är ändå med i den svagaste av de två semifinalerna. Och varje gång som Eurovision vart i ett nordiskt land är de enda gångerna som går de till Final(med undantag om de vinner igår)

 4. Alex

  Problenet är verserna där han låter dåligt. Refrängen är ju super, men då sjunger han inte själv och det låter skitbra

 5. Mr A

  Finns det två nya versioner?

 6. Schlagerpinglan

  @Mr A, Nej, det är den versionen du tipsade om innan, men den nådde inte den officiella ESC-sidan förrän i går. 🙂

 7. Mr A

  Aha men nu borde det vara klart med alla nya versioner då.

 8. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jepp, vi har nog hela startfältet klart nu. Om ingen “gör en San Marino” och försöker få igenom en ny version efter slutdatumet. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se