Kroatien Precis som utlovat så presenterade TV-bolaget HRT i dag, torsdagen den 7:e april, den officiella videon till “Lighthouse“, det internvalda bidrag som Nina Kraljić kommer att representera Kroatien med i Eurovision Song Contest 2016.

I förra månaden så släpptes en preview-video till låten där delar ur kortfilmen “Hvar Into the Storm” använts men nu var det alltså dags för den riktiga videon att presenteras. Nedan ser ni länkar till de båda videorna samt till ett live-framträdande Nina gjorde för en tid sedan i serbisk TV.

Lyssna på Kroatiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Lighthouse“, Nina Kraljić
Länkar: officiell videopreview-videolive-framträdandestudioversiontext
Låtskrivare: Andreas Grass, Nikola Paryla

Schlagerpinglan: Så där ja, då har även Kroatien en passande musikvideo till sitt bidrag. På rak arm så tycker jag att den blev riktigt bra då den fångade känslan som jag personligen har för låten riktigt fint, även om det i mitt fall inte är UFO:n låten kretsar kring. 😉

Inledningsvis så låg Kroatien riktigt bra till på oddslistorna inför ESC 2016 och landade på en fjärdeplats när alla de 43 länderna presenterat sina bidrag. Efter att Nina framfört bidraget live så störtdök det dock ner till en 12:e-plats på oddslistan (enligt oddschecker.com).

Om live-framträdandet var den direkta orsaken till dyket eller ej vill jag låta vara osagt men rent sångmässigt så tyckte jag att hon klarade “testet”. Jag saknade dock, som sagt, det där lilla extra som gör det intressant att se en artist uppträda. Förhoppningsvis plockar hon fram det lagom till den första semifinalen den 10:e maj, för jag gillar fortfarande låten och vill gärna ha med Kroatien bland mina semifinal-favoriter. 😀

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se