ESC2016 Schlagerpinglan: I kväll klockan 20:00 är det dags för säsongstart av det finska TV-bolaget YLE:sInför Eurovision-program” “De Eurovisa” (Euroviisaat) som leds av Eva Frantz och där Johan Lindroos är ständig gäst.

I år består serien av hela fem program och de finns redan nu upplagda på yle.fi för de som inte kan bärga sig utan vill sträck-titta på programmen. Jag har svårt att tro att jag ska kunna nöja mig med ett program i veckan men vill likväl ha lite skojigheter att se fram emot så jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Jag börjar med det första avsnittet i dag, sedan får vi se vad som händer. 🙂

I det första avsnittet behandlades åtta bidrag från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 och panelen kompletterades av Hannah Norrena (programledare i radio och TV) och Janne Engblom (ESC 1990).

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet så väntar jag tills senare i kväll innan jag lägger ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni nu kan titta på det första avsnittet. Mycket nöje! 😀

Uppdaterat: Nu har jag uppdaterat med panelens poäng så har ni ännu ej sett programmet och inte vill veta resultatet: klicka på länken nedan och låt bli att läsa vidare. 😀

Titta på “De Eurovisa 2016 – Del 1”:
De Eurovisa (Euroviisaat) – Avsnitt 1 (56:12 – areena.yle.fi)

Resultatet av “De Eurovisa 2016 – Del 1”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Hannah
Norrena
Janne
Engblom
Johan
Lindroos
Eva
Frantz
Summa
Armenien Armenien – “LoveWave“,
Iveta Mukuchyan
7 p. 8 p. 7 p. 7 p. 29 p.
Moldavien Moldavien – “Falling Stars“,
Lidia Isac
9 p. 7 p. 5 p. 3 p. 24 p.
Grekland Grekland – “Utopian Land“,
Argo
6 p. 8 p. 8 p. 7 p. 29 p.
Kroatien Kroatien – “Lighthouse“,
Nina Kraljić
8 p. 8 p. 6 p. 9 p. 31 p.
Finland Finland – “Sing It Away“,
Sandhja
8 p. 9 p. 8 p. 8 p. 33 p.
San Marino San Marino – “I Didn’t Know“,
Serhat
5 p. 5 p. 7 p. 5 p. 22 p.
Ungern Ungern – “Pioneer“,
Freddie
10 p. 9 p. 7 p. 6 p. 32 p.
Ryssland Ryssland – “You Are The Only One“,
Sergey Lazarev
8 p. 7 p. 5 p. 6 p. 26 p.

Schlagerpinglan: Som sagt, för att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultatet och lite åsikter. På återseende. 😀

Uppdaterat:
Schlagerpinglan: Så där ja, då har jag uppdaterat ovanstående sammanställning med panelens poäng. Hela resultattavlan (i resultatordning) hittar ni på svenska.yle.fi.

Som vanligt så tyckte jag att programmet var både intressant och underhållande – en väl spenderad timme helt enkelt. 🙂 Det jag reagerade mest på (förutom de relativt låga poängen till Rysslands bidrag) var väl att jag motvilligt får erkänna att jag är lite inne på samma linje som Johan Lindroos vad gäller San Marinos bidrag. Jag vill inte ge Serhat några 7 poäng och bidraget finns fortfarande i botten av min lista… men den har något som sakta men säkert börjat tilltala mig. Kanske är det ett fall av “det är så dåligt så det blir bra”? 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


29 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2016): Del 1”

 1. Alex

  Alltså pinglan! Först ger nån 5 poäng till den värsta låten!!! Vilket är nog för mycket och direkt efter får en av de bästa låtarna en 6!

  Dvs en poäng mer än den värsta låten! Åh vad jag mållös! Om du inte förstår vilka jag menar skriver jag det senare ikväll!

 2. Schlagerpinglan

  @Alex 😀 Jag förstår vilka två bidrag du menar. 🙂 Panelen ger poäng efter vad de själva tycker om låtarna och i vissa fall så stämmer det in ganska väl med ens personliga smak men ibland får man sig några rejäla överraskningar. 😀

 3. Alex

  Jag sa ju att jag skulle kolla igenom alla. Nu har jag tittat på 4, alltså näst sista. Ska bli så roligt och se vad pinglan säger om just det avsnittet 😉 lol

 4. Daniel

  Jag fastnade och plöjde alla 5 i ett sträck. Lite ojämna gäster, men jag är glad över att min favoritlåt i år hyllades lika mycket som av mig 🙂

 5. hej

  Att man ger patriotpoäng känns nästan numera som en del av införprogrammen, men nu blev det verkligen jämnt mellan Finland och Ungern

 6. Alex

  Alltså jag tycker inte som ni att eurovisa var mycket bättre. Utan likvärdigt den svenska, och kanske till och med sämre då jag inte kände igen tyckarna alls. Om ni förstår vad jag menar.

  Kommer jag titta igen nästa år? Ja då jag älslar att höra människor tycka till om eurovision!

 7. Micke

  Alla har rätt till sin åsikt Alex och rätt och fel känner man bara själv. Det som dock är den största skillnaden för mig är hur programledare och gäster behandlar artister och bidrag. Ordet är respekt. De hånar inte och faller in i småbarns sätt att skratta tillsammans när någon börjar om du förstår vad jag menar. De spelar längre snuttar av bidragen och framförallt. De är mer pålästa och kan sin musik. Tror de flesta som såg Ewald sist förstår vad jag menar 🙂

 8. Alex

  Jag kan ju inte berätta här hur alla avsnitt ter sig då alla inte sett alla avsnitt än. Men kan ge ett exempel, i programmet vill en ge minuspoäng fast det inte går, i en annan kallar dom en låt inte för musik. Så det finns kommentarer som kan anses respektlösa.

  Man måste ju få tycka sånt också.

  San marino fick typ 5 poäng av alla, enligt mig skandal! Sen får pioneer ungern 6 poäng direkt efter san Marino SKANDAL. Hur kan man anse att dessa låter är jämbördiga!?!?! Hahaha

  Men det är det som gör detta så fantastiskt, en låt jag hatar kanske andra älskar och det är vad som gör världen lite roligare.

 9. Micke

  Alex min vän det är en lek det här 🙂 Jag har bara sett första avsnittet så jag vill inget mer veta och framförallt vill jag inte avslöja något för de som är jättenoga med att inte veta. Så vi avstår att berätta. Men jag anar att Spanien får mer än ett poäng från de fyra i soffan och fåtöljerna. Enligt mig ska den inte ens nämnas i samma tidsålder som poängsystem har existerat men det är jag det. Alla har rätt att tycka det som de vill och tycker.

  “Kommentarer som kan anses respektlösa.”

  Sånt händer hos människor. Fullkomlighet har aldrig och kommer aldrig att finnas bland oss. Skillnaden är dock att i det svenska programmet är det mer regel än undantag. Där sätts det i system. En person säger något och det triggar igång något hos de andra som givetvis då måste överträffa detta när de själva sedan har ordet. Vi ser det år ut och år in. Har sagt det förut och säger så igen. När de tog bort Tomas Lundin då försvann all äkta kunskap, trovärdighet och respekt. Efter det har det bara gått utför. Det värsta är att Tomas kommer aldrig att komma tillbaka. Förstod det mellan “raderna” när vi snackade att det sitter en tagg där.

 10. Alex

  Nu har jag gjort min egen topplista.

  Alltså pinglan att du orkar göra detta. Sååååå svårt! Speciellt när jag gör en 10 topplista som måste utesluta många som ligger och bubblar vid tian!

  Just nu ser den ut såhär! Topp 4 har alltid varit samma men ändrar nu lite placeringar inom topp 4 också

  10. Cypern
  9. Israel
  8. Tjeckien
  7. Lettland
  6. Malta
  5. Ungern
  4. Australien
  3. Italien
  2. Ryssland
  1. Frankrike

  Min första 10 topplista någonsin!

 11. Alex

  @micke läser du vad jag skriver i min första mening?

  “Jag kan ju inte berätta här hur alla avsnitt ter sig, då alla inte sett alla avsnitt än.” Lol

  Sen gav jag exempel på uttalanden utan att nämna land eller något annat avslöjande.

  Ja precis alla får tycka vad dom vill 🙂

 12. Kerstin

  Alex, så kul att se att någon annan också gillar bidraget från Tjeckien och har den topp tio. Det är inte livsviktigt att alla gillar det man själv gillar men det är ändå hemskt kul att se att det finns fler som gillar det tjeckiska bidraget. På så sätt finns det kanske hopp om att det går bra för Tjeckien som finns i min topp tre. Sen har du ju också Ryssland och Frankrike i toppen vilket jag också har fast i omvänd ordning. Kul att vi tycker så lika.

 13. Alex

  @kerstin Tjeckien har jag gillat sen dag 1 så lyssnat sönder den. Malta och Lettland är helt nya för mig så drf har dom troligen hamnat framför. Alla de tre låtarna är 8 poängare för mig

 14. Schlagerpinglan

  @Alex, Nej, det är inte helt lätt att få ihop listorna för hur man än placerar bidragen så är det alltid något som hamnar för långt ner (i alla fall på mina listor). Det finns dock bara tio platser på en topp-tio-lista så det blir mycket pusslande innan man känner sig lite nöjd. När man sedan tittar på listan några dagar senare så brukar man dock ha ändrat sig på vissa punkter, så det är egentligen ett evighetsgöra. 😉

 15. Micke

  Jisses! Det var riktat mot alla här i största allmänhet Alex. Hur kunde du ta det så? Det var ju tråkigt

 16. Alex

  @Pinglan verkligen vilket hoppande det varit från start till nu. Låtar jag gillade vid första lyssningen som nu ligger utanför topp 20, (Tyskland, Switzerland) eller låtar som jag inte gillade lika mycket, som jag har i min topp 10 (Israel, Malta, Lettland)

  Sedan har jag låtar som Österrike som jag tycker är bra men som jag tröttnat på lite som gör att den precis faller utanför topp 10

  Men min topp 4 har alltid varit Ryssland, Frankrike, Italien, Australien! Sverige har jag valt att hålla utanför då jag är svensk och hejar på Sverige nästan oavsett låt.

  @Micke Inga problem! Tog ju det som att jag inte skulle avslöja något när jag inte gjorde det. :p

 17. Chimaera

  Hej Schlagerpinglan och allihop som gillar tyckarpaneler!
  Jag och tre andra ESC-nördar, däribland Matias Garzón från Mello-kända Pink Pistols, snackar Eurovision här. Välkomna att lyssna! (OBS – inspelat på Sveriges Radio minsann 😉 ) https://soundcloud.com/vseh

  Kram, Josefin

  PS. Schlagerpinglan nämns i andra avsnittet. Blink blink till att bli pushad lite ;-D DS.

 18. Schlagerpinglan

  @Chimaera, Jag tackar för tipset och ska lyssna igenom det vid tillfälle (kan ev. ta några dagar). Alltid roligt att höra olika åsikter. 🙂

 19. Daniela

  @chimaera: när kan man lyssna på de sista 2 delarna, för jag hittade enbart nr1 och 2 och vad glad och nöjd jag blev för att era bedömningar stämde till 100 procent med mina egna! ☺️ Så bra! ☺️

 20. hej

  Chimaera, när kommer nämningen av Schlagerpinglan?

 21. hej

  När i podcasten alltså.

 22. David Lindström

  Man kan se alla fem program redan nu på YLE Arenan. Jag är med i det femte.

 23. Schlagerpinglan

  @David Lindström, Tackar för tipset (även om jag redan visste om det och länkar till yle.fi längre upp i inlägget) och grattis till (eller tack för) ett lyckat medverkande i programmet. 😀 Jag vet inte riktigt om jag ska vara en “duktig TV-tittare” och hålla mig till ett program i veckan eller lägga upp alla direkt. Jag får väl erkänna att jag redan nu sett del 5 då jag var nyfiken på Frans resultat. 🙂

 24. Chimaera

  @Daniela och @hej, ursäkta sent svar men jag var lite upptagen på annat håll 🙂 Jag är SÅ glad att du gillar podden Daniela, och mycket riktigt så är inte avsnitt 3 och 4 uppe ännu. De håller på att klippas och jag återkommer här så snart de är klara 🙂 Det blir en del jobb med redigering när fyra nördar drar igång och babblar haha, jag tror dessutom att jag var “värst” av oss 😉 TACK för att ni lyssnar <3

  Nämningen av Schlagerpinglan är i andra avsnittet när vi pratar om Cypern.

 25. Daniela

  @Chimaera: tack för ditt svar! ☺️ Ja, jag tyckte att ni var ett bra team och det var faktiskt mycket nöje att lyssna på er inte minst på gund av humorn ni har, ni gör massa roliga skämt! Det där med trosorna påminde mig om en scen i en av Pierce Brosnans senaste filmer ” How to make Love as an Enklish man” , filmen heter också ” Some kind of beautiful” där han spelar med Selma Hayat och Jessica Alba, jag varmt rekommenderar denna otroligt bra bra komedi! ☺️ Och så tyckte jag att era bedömningar var faktiskt grundade och ännu gladare blev jag för att de stämde med mina egna reflektioner kring ESC ‘ S bidrag! Som sagt väntar med spänning på fortsättningen, må så gott! ☀️☺️

 26. Chimaera

  @Daniela Tack så mycket för dina fina ord, de värmer 🙂 Och tack för filmrekommendationen också.
  Som jag skrev i kommentarerna till Schlagerpinglans inlägg om oss finns nu avsnitt 3 av vår podd för avlyssning 😀 I detta avsnitt pratar vi bl a om Rumänien, jag var nog var den i panelen som tyckte bäst om honom. Jag försökte försvara Ovidiu Anton så gott jag kunde 😉
  Allt gott till dig med :-*

 27. Daniela

  @Chimaera: Tack själv! Hoppas verkligen att du finner tid att titta pp filmen, den komedin… Oh vad jag njöt av den! Mycket skratt gav den mig! ☺️ Ja, du försvarade Ovidiu och du lyfte upp hans musikaliska bakgrund då han är en musiker som är väl “skolad” – vet inte om man kan uttrycka sig på det viset! ☺️ I och för sig är de flesta i ESC, men Ovidiu är en av de som HAR en röst jag verkligen tycker mycket, mycket om! Hans låt i ESC betraktar jag också som lite unik, för det är inte många rockiga låtar i år! Som jag dessutom kan lyssna på helt från början till slut! ☺️Pampigt har några sagt att den är men det är Austrsliens, Rysslands och Tjeckiens också fast på ett annorlonda sätt, med hjälp av andra uttrycksformer. Det är klass i detta bidrag väljer jag att betrakta det som och jag kommer att tokrösta på den! ☺️ Må så gott! ☺️

 28. Chimaera

  @Daniela: Nu lyssnade jag noga på anförandet i avsnitt 3 och ska medge att det faktiskt är Frida och inte jag som talar mest varmt om Ovidiu Anton. Det är hon som presenterar hans bidrag och talar om hans musikaliska bakgrund. Rätt ska vara rätt 🙂 Men jag håller med det hon säger.
  Må så gott du med 😀

 29. Daniela

  @Chimaera: så bra då att det är fler som säger gott om Ovidiu! Jag blir glad! ☺️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se