ESC2016 I dag avslöjades hur OGAE Luxemburg, d.v.s. den sjätte OGAE-klubben, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2016 i fanklubbs-omröstningen OGAE International ESC Poll 2016. Resultaten ser ni här nedan. (Om fler klubbar avslöjar sitt resultat under dagen uppdateras inlägget.)

Kroatien OGAE Luxemburgs röster:
12 poäng – Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev
10 poäng – Frankrike – “J’ai cherché“, Amir
8 poäng – Island – “Hear them calling“, Greta Salóme
7 poäng – Österrike – “Loin d’ici“, ZOË
6 poäng – Lettland – “Heartbeat“, Justs
5 poäng – Australien – “Sound Of Silence“, Dami Im
4 poäng – Ungern – “Pioneer“, Freddie
3 poäng – Bulgarien – “If Love Was A Crime“, Poli Genova
2 poäng – Sverige – “If I Were Sorry“, Frans
1 poäng – Italien – “No Degree of Separation“, Francesca Michielin

OGAE ESC Poll 2016: Topp-tio efter 6 röstande klubbar:
Ryssland 1. Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev 60 poäng
Frankrike 1. Frankrike: – “J’ai cherché“, Amir 60 poäng
Australien 3. Australien: – “Sound Of Silence“, Dami Im 46 poäng
Lettland 4. Lettland: – “Heartbeat“, Justs 23 poäng
Österrike 4. Österrike: – “Loin d’ici“, ZOË 23 poäng
Bulgarien 6. Bulgarien: – “If Love Was A Crime“, Poli Genova 22 poäng
Spanien 7. Spanien: – “Say Yay!“, Barei 21 poäng
Italien 8. Italien: – “No Degree of Separation“, Francesca Michielin 20 poäng
Ungern 9. Ungern: – “Pioneer“, Freddie 13 poäng
Ukraina 10. Ukraina: – “1944“, Jamala 10 poäng
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Sverige fick sin tredje 2-poängare och delar nu 14:e-platsen med Slovenien, som inte fått några poäng alls sedan OGAE Rest of the World belönade dem med omröstningens första 6-poängare.

Även om jag personligen inte är något större fan av Islands bidrag i år så är det likväl roligt att se att deras 0:a sprack när Luxemburg gav dem sin 8:a. 😀 “Endast” 21 länder står nu kvar utan poäng.

Ser man till den totala topp-listan så delar numera Ryssland och Frankrike förstaplatsen men den som klättrat mest är Lettland som nu för första gången är uppe på en delad fjärdeplats. (Österrike har varit uppe på fjärdeplatsen tidigare i omröstningen).

Hela resultatlistan (så här långt) hittar ni här: “Resultatet av OGAE International ESC Poll 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


42 kommentarer till “OGAE ESC Poll 2016: Dagens avslöjade röster”

 1. Isabell

  Åhhhh, vad jag håller på Frankrike, när man ser varåt det lutar…

 2. Schlagerpinglan

  @Isabell, Jag får dock påminna om att detta är endast de mest fanatiska ESC-fansens omröstning. När det väl kommer till de riktiga showerna så är även jurygrupper och “folket-i-soffan-som-hör-låtarna-för-första-gången” med och röstar och då kan resultatet bli helt annorlunda.

  Men visst… det skadar aldrig att vinna OGAE:s omröstning, för de kommer ju (förmodligen) också att hjälpa till med röstningen. 😀

 3. Marcus

  Glöm aldrig Hero, angående diskrepansen mellan OGAE och slutresultatet…

 4. Schlagerpinglan

  @Marcus, Mmm… ett trevligt exempel på att Sveriges bidrag inte alltid är överskattat när det gäller ESC utan det kan även svänga på andra hållet. 😀

  Uppdaterat: Oops.. jag läste “Heroes” (2015) och misstolkade det till att vara något positivt för Sverige. Naturligtvis menade du 2008 då Sverige vann omröstningen med “Hero”… men det gick ju inte så bra. :/

 5. Alex

  Jag älskade hero, what went wrong that time?!

  Ikväll är det väl inför eurovision den finska versionen!?!? Var kan man se den? Tänkte om man behöver ladda ner en app?

 6. Schlagerpinglan

  @Alex, De Eurovisa sänds kl. 20:00 via YLE Fem, men man kan redan nu se programmet på yle.fi: http://areena.yle.fi/1-3114415 (Alla fem programmen finns upplagda)

  Jag återkommer under dagen med ett inlägg om det första programmet, måste bara hinna se det först. 😀

 7. Marcus

  Jag tror (och hoppas) att Lazarev gör en Perrelli. Hans låt är i mitt tycke en väldigt blek kopia av just hennes låt, och funkade inte originalet då borde en kopia inte funka åtta år senare.

  På tal om diskrepans: enligt mig är Hero Sveriges bästa låt någonsin, helt överlägset. Jag hatar däremot Ryssland i år av hela mitt väsen.

 8. Schlagerpinglan

  @Marcus, Om vi håller oss fast vid 2008 så hade jag personligen Island som favorit det året (“This is my life” med Euroband) men hade även gärna sett Hero som vinnare, så där var vi inte så långt ifrån varandra smakmässigt.

  I år är det däremot “lite” annorlunda. 😉

 9. Lukas

  @Marcus och Pinglan: Intressant att ni tar upp 2008, för det är ett år som jag kommer ihåg att jag hade många favoriter. Turkiet gillade jag väldigt mycket (min vinstkandidat), Finland var grymma… det fanns också fler jag kom ihåg att jag verkligen gillade.

 10. Alex

  Jag vet inte om de är bra att alla är släppta?! Kommer att sträck-kolla alla och inget att se fram emot.

  Tack för infon pinglan!

 11. Schlagerpinglan

  @Lukas, Ja, 2008 var ett bra år. Även jag hade Finland (“Missä miehet ratsastaa”) bland mina favoriter men Turkiets bidrag (“Deli“) fick jag aldrig riktigt grepp om.

  @Alex, Mmm… den risken finns. Jag tror att jag ska försöka att dra ut på det lite, men är ej säker på att jag kan. I dag blir det i alla fall del 1, sedan får vi se. 😀

 12. Micke

  Vet du Schlagerpinglan jag har precis vandrat innanför vårt lands gränser igen men var mest besviken på att jag skulle missa De Eurovisa ikväll eftersom jag ska på konsert ikväll. Visst jag kan kolla på det senare men aldrig kul att vara efter andra 🙂 När jag kommer hem tittar jag in lite snabbt på din blogg och ser än en gång vilken guldblogg du har tjejen. Ser att du lagt ut en länk till kvällens program och nu har jag precis sett klart på det.

  Var inte oroliga nu jag ska inget avslöja 🙂 Det enda jag ska säga att De Eurovisa åter igen visar sin överlägsenhet mot den svenska lilla patetiska motsvarigheten. Kunniga, pålästa programledarna Eva Frantz och Johan Lindroos visar gäster, bidrag och allt det övriga största möjliga respekt i allt det gör och säger. Även duktiga och trevliga gäster. Eva och Johan om någon av er skulle läsa detta. Jag har inte ord för att beskriva hur duktiga ni är. Första gången för några år sedan som jag såg ert program tyckte jag faktiskt ni var ganska tråkiga men jag förstår nu att det inte ni som var tråkiga utan jag som helt enkelt inte var intelligent nog att då se och höra det fantastiska ni står för. Tack för det ni gör.

  Stort tack för länken pinglan så jag hann se detta innan jag snart ska dra iväg. Ser att ni snackat uppdaterade topp 43. Det har även jag och ska lägga ut den när jag får tid. Kan säga så mycket som att det på min lista finns tre starka klättrare. På tredje plats när det gäller klättring finns Grekland som klättrat upp tre placeringar. Årets absoluta glädjepiller. På andra plats när det gäller hiss upp i listan finns Sverige som klättrat nio placeringar. Instrumenten, rytmen i refrängen är njutbar. Toppklättrare är dock ett land som klättrat tio placeringar och det gäller ett land jag varit grymt besviken på i år. Först tog de bort bästa versionen av bidraget och när det väl gjort det gjorde de om vinnarversionen till ett i mina ögon då urtråkigt sömnpiller. Tro mig jag tycker inte det längre. Bidraget kommer från Israel.

 13. Micke

  Grekland har klättrat sju placering och inte tre 🙂

 14. Micke

  Är Daniela kvar på bloggen?

 15. hej

  Hon kommenterade nu i veckan, så ja Micke, hon är kvar

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Trevligt att höra från dig igen och roligt att kunna hjälpa. 😀 Känner igen tankegångarna kring Israel då jag gjorde ungefär samma resa. Det är problematiskt när man är med från början och hör hur det skulle kunna låta, vilket hindrar en från att höra den aktuella versionen med rätta inställningen. Roligt dock att fler än jag lyckats lägga originalet bakom mig och uppskatta slutversionen. 🙂 Jag tycker dock fortfarande bättre om originalet, men det är ju egentligen en icke-fråga… men ändå. 😉

 17. Josef

  @Micke: Men vad roligt! 🙂 detta med Israel. Nu blir jag dock vansinnigt nyfiken på VAD du känner har vuxit kring bidraget!? Jag är i samma sits fast med Rumänien efter att ha sett honom live i Amsterdam ensam på scen. Det var såå mycket bättre än den version han uppträdde med i nationella uttagningen, tycker jag.

 18. Kerstin

  Josef, hur ser din topp tio ut? Har den förändrats något de senaste veckorna? Vore hemskt kul att se.

 19. Micke

  För er som inte känner till historien bakom Israels väg till ett ESC-bidrag 2016. I deras uttagning fanns två olika versioner av ett och samma bidrag med bland de som tävlade. För mig var det inget snack om vilken jag såg som vinnare. Mitt hela ESC-HJÄRTA ropade rakt ut att Nofar Salman stod för själen i ESC med sin hemtonsinspirerade version. Det riktigt andades Israel om hela bidraget och som jag sagt så många gånger. Det är det som är hela grejen med ESC för mig. Vill jag höra hits och liknande letar jag någon helt annanstans än i ESC.

  Tyvärr vann den inte men det gjorde däremot låten. Den andra versionen gick segrande ur vilket bl.a gladde Schlagerpinglan 🙂 Jag hade absolut inget emot vinnarbidraget men för mig andades det inte ESC på samma sätt som Nofars version.

  Sedan kom då det patetiska sveket från Israel mot sitt folks val av vinnarbidrag. Man sket fullständigt i vad folket valt med hjärta och själ och bestämde sig plötsligt för att göra om bidraget. För mig var inte det stora i detta om bidraget skulle bli bättre eller sämre utan sveket mot folkets val.

  Kanske var det därför Josef som jag först hade så svårt att ta till mig det slutliga valet av version. Tyckte den var släpig, tråkig och allmänt usel. Inte minst tönten som ylade “you hypnotized me” i bakgrunden irriterade mig. Jag har dock en fördel när det gäller musik (bland alla nackdelar 🙂 ) och det är att jag ger mig aldrig och dömer aldrig ut något förrän det verkligen är helt genomgånget till minsta detalj. Har heller ingen löjlig “hederskänsla” som säger att man inte kan erkänna att man har fel. Kan inte räkna alla gånger jag haft fel 🙂 Jag kan lova er att om universum plötsligt snurrar runt och jag vaknar upp och plötsligt skulle gilla Spaniens bidrag då hade jag erkänt det direkt. Har dock svårt att tro det då jag slutade tro på Tomten och hans nissar långt innan jag började i grundskolan 🙂

  Fortsatte alltså att lyssna på det slutliga valet av version för att ge det en äkta chans och plötsligt hände något. Jag och Regeringen satt och myste med lite gott att äta och hade musik på när jag plötsligt i bakgrunden hörde ett upprepande “we are, we are, we are”. Egentligen ganska irriterande men när snubben släppte mantrat och fortsatte i låten var det precis som om något öppnade sig för mig som jag inte märkt förut. Helt plötsligt hörde jag det mäktiga i slutet som jag tidigare bara hittat i Nofars version. Tog låten från början igen och nu hände nästa grej: Hur i helv…….. rent ut sagt hade jag kunnat missa det grymt mysiga pianot som omhuldade hela låten. Efter detta växte låten bara mer och mer. Så gick det till Josef 🙂 Så nu vet du vad du och tjejen ska göra ikväll. Fixa något gott att äta och sätt på Kroatiens bidrag och bara ha det allmänt mysigt. Där har du lösningen Josef. Snart kommer du att se det jag och så många andra ser i Kroatiens bidrag 🙂

 20. Micke

  Här är de tre olika versionerna för er som inte hört dem.

  NOFAR SALMAN:
  https://www.youtube.com/watch?v=MbzbEvKHQ5Q&nohtml5=False

  VINNARVERSIONEN:
  https://www.youtube.com/watch?v=pMWtFb9A88w&nohtml5=False

  ESC-VERSIONEN:
  https://www.youtube.com/watch?v=SpWKfcjXcp0&nohtml5=False

 21. Kerstin

  Micke, är grymt nyfiken på din lista också. Kul att du också upptäckt det magiska med Israels bidrag. Jag har älskat den från början men då jag inte alls gillade den första versionen så var det betydligt enklare för mig. Det blev en version som verkligen träffade mig direkt.

 22. Josef

  @Kerstin. Vad roligt att du frågar. Jag är på ingalunda sätt klar känner jag men ett utkast på ungefär var jag står kan jag väl redovisa här! 🙂 Får man se din lista också sedan vid tillfälle, är mycket nyfiken.

  1. Ukraina
  2. Ryssland
  3. Serbien
  4. Israel
  5. Rumänien
  5. Ungern
  6. Italien
  7. Holland
  8. Grekland
  9. Georgien
  10 Frankrike

  @Micke: Tack för ditt långa och utförliga svar. Vad härligt att pianot även sitter rätt för dig nu! 🙂

 23. Kerstin

  Josef, Schlagerpinglan la ut en ny topp 43- lista i torsdags och under det inlägget så la även jag ut en topp 43-lista så där kan du läsa hela min lista ifall du är nyfiken men jag lägger ut en topp tio lista här också.

  1. Ryssland
  2. Frankrike
  3. Tjeckien
  4. Sverige
  5. Israel
  6. Bulgarien
  7. Österrike
  8. Australien
  9. Lettland
  10. Grekland

 24. Alex

  Kerstin vi har 7 st länder gemensamt på topp 10 de va inte dåligt! Hahaha

 25. Micke

  Ok Kerstin här kommer något som liknar en lista då. Årets ESC är i två delar för mig med 22 bidrag som jag tycker är bra eller ännu bättre än bra. Därefter är det ett stort avstånd till övriga 21 bidrag som jag rankar från dåliga till så dåliga att………..

  Ser din topp 10 Kerstin och bland dina 10 finns det bara ett bidrag som inte platsar bland de 22 bidrag som jag tycker om. Det bidraget är Lettland. Har aldrig klickat med det bidraget trots att jag kämpat och lyssnat gång på gång. Varken med bidraget eller artisten.

  Min topp 10 just nu ser ut så här. Om Italien låtit bli att skita ned bidraget med engelskt inslag hade den kämpat om första plats med Ungern. Nu når den inte upp.

  1. (1) UNGERN
  2. (3) Italien
  3. (2) Kroatien
  4. (13) Sverige
  5. (12) Grekland
  6. (4) Georgien
  7. (5) Tyskland
  8. (18) Israel
  9. (7) Makedonien
  10. (6) Cypern

 26. Micke

  Ser att det är samma sak med Josefs Topp 10. Endast ett av hans tio är inte bland de jag gillar. Gissa vilket 🙂

  En fråga till Kerstin och Josef. Egentligen till alla men jag börjar bli luttrad 🙂 Angående Israels väg till ESC. Hur rankar ni de tre versionerna av Made of stars? De två med Hovi Star och det med Nofar Salman? Hade varit intressant med lite åsikter om det där.

 27. Micke

  Avslutar detta sedan går jag vidare 🙂

  Med det bidraget Israel tävlar med ligger de åtta på min personliga ranking. Om de hade valt Nofars version hade jag haft den på plats 10. Med Hovis ursprungliga version hade jag haft Israel på plats 21.

  @Schlagerpinglan en fråga. När kommer du att börja gå igenom bidrag för bidrag. Inte alls menat att jäkta utan jag vill bara veta så jag har lite koll. Ta du den tid du vill ha och behöver det är självklart 🙂

 28. Kerstin

  Micke, god morgon! Har lyssnat på de tre olika versionerna av Israels bidrag. Vad gäller de två första versionerna av Made of Stars så gillade jag absolut Nofar Salmans version bättre. Där finns tydliga influenser från hemlandet både i musiken och hennes sångröst. Hade önskat hon sjungit på sitt eget språk då hade det kunnat bli en riktig fullträff. Hovi Stars första version gillar jag inte alls, den är anonym och slätstruken och har inget speciellt. Den nya versionen med Hovi den tillhör mina absoluta favoriter och jag verkar aldrig tröttna på den. Den är enormt vacker, just med dom där pianotonerna som omger hela låten.

 29. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag vågar inte utlova någon exakt dag då man aldrig vet vad som händer, men grunderna till de 43 presentationerna är klara och ska “bara” finslipas med lite odds, åsikter, länkar m.m. m.m. 🙂 Tidigare år har jag dragit ut på det lite väl länge, men i år skulle jag vilja vara klar med de flesta bidragen innan repetitionerna drar igång så man får mer tid till de sista spekulationerna. Detta betyder att planen är att ta några länder varje dag med start väldigt snart, förhoppningsvis i morgon eller på torsdag.

 30. Micke

  Finns inte ens på kartan att jag skulle vilja dra ur dig en dag pinglan. Inte alls så jag menade 🙂 Funderade bara på något ungefärligt

  @Kerstin. Det finns en gemensam sekund i alla tre bidragen 2.17 i Hovis ursprungliga, 2.22 i hans slutliga och 2.21 i Nofars. En viktig passage och just där tycker jag Nofars är totalt överlägsen. Slutet regerar hon i mina ögon. Just där är Hovis ursprungliga bidrags största hålighet, ingenting händer utan lyftet blir tungt som en albatross medan de två övriga mer liknar hur fjärilen skimrar i sin flykt när den har bräckt sitt hölje.

  Men som helhet ser jag det slutliga bidraget som aningen bättre än Nofars men tusan vet vad jag tyckt om hon skippat engelskan och gjort helheten i bidraget än mer komplett

 31. Alex

  Va kul pinglan!

 32. Micke

  @Kerstin. Jag har haft en omröstning under några veckor om de tre versionerna av Made of stars. Dels irl och dels blogg. Enligt den verkar du och jag att ligga rätt 🙂 Jag räknade ihop det här nu. Jag fick ihop 54 röster varav slutversionen fick 26, Nofar 19 och Hovis ursprungliga 9.

  ESC-bidraget 48%
  Nofars version 36%
  Vinnaren i Israels uttagning 16%

  Alltså som du och jag då 🙂 Israels bidrag vinner mer och mer för mig

 33. Kerstin

  Micke, intressant undersökning och kul att se att så många ändå delar vår uppfattning. Även kul att så många tycker Hovis nya version är bättre än den första.

 34. Josef

  @Micke: Jag måste få lite tid att gå igenom Israels olika versioner. Men gillade du inte den här robotversionen då som skulle vara en remix på Israels på bidrag 🙂

  @Kerstin och Micke: Österike och Kroatien är sådana låtar som för mig har bland de bästa verserna och de bästa refrängerna i stycke 1. Precis lika starkt som både Kroatien och Österike leverer i början är låtarna lika lååånga med slut som bara känns, nästa låt tack. Främst Österike skall påpekas här har de största bristerna. Men båda låtarna känns inget spännande eller medryckande, samma gäller Tjeckien, Förra året hade ju Tjeckerna en jättehärlig duett som jag var säker på att den skulle hamna i final, men så icke 🙁

  @Kerstin: Det är väldigt intressant hur lika ibland vi ser på ett bidrag och hur otroligt olika vi ser på ett annat. Dina två första faller mig direkt i smaken (Ryssland + Frankrike) Men sedan Tjeckien, Bulgarien och Österike faller pladask för mig.

 35. Kerstin

  Josef, ja det stämmer verkligen med tanke på att du har Serbien, Rumänien och Georgien på din topp tio som är i botten på min lista så får man nog säga att vi tycker olika om vissa bidrag. Georgien kan jag tycka är lite små häftig men det är ingen låt jag längtar efter att få sätta på när jag vaknar på morgonen och det är ju inget bra tecken men jag tror faktiskt den kommer gå om åtminstone Rumänien med tiden för Rumäniens bidrag den säger mig absolut ingenting. Serbiens sångerska, ja det är nog bäst jag ingenting säger så jag inte behöver ångra något efteråt. Låten är inte heller något som får mig att jubla utan låter ganska mycket som något jag hört förut.
  I bidraget från Tjeckien så finns det en stämning som jag tilltalas av och när låten bärs upp av en så stark röst som hon har så kan jag inte motstå den. Jag tycker det är en oerhört snygg låt. Förra årets bidrag från Tjeckien sågade jag väl nästan med fotknölarna, den jag gillade jag inte alls med andra ord.
  Jag har sett några live klipp med Bulgarien nu och de imponerar faktiskt inte men de är heller inte dåliga så jag har ändå hopp om att det kommer bli ett bra framträdande i ESC. Låten tycker jag är riktigt häftig men som sagt jag är lite orolig, vinst blir det inte.
  Österrikes bidrag är lite härligt nostalgiskt, lite Vanessa Paradis känsla över det hela men det känns ändå inte gammalt och gjort. Tycker det är en pärla med en karismatisk sångerska.

 36. Kerstin

  Mycket på min lista kommer förändras när vi väl sett repetitionerna i maj. Jag minns mycket väl Azerbaijan förra året som jag länge hade topp tre men som fullkomligt raserade allt för mig med sitt i mitt tycke usla framträdande där sångaren blev statist. Så mycket kan hända, dock kommer Ryssland vara min etta, där kommer inget förändras. Jag är helt övertygad om att det kommer bli ett framträdande som heter duga. Frankrike kommer nog också leverera, har sett live klipp med honom och det var bara positivt. Har inte sett något med Tjeckien än.

 37. Kerstin

  Ska jag också säga något om den här remixen av Israels bidrag så får det bli tummen ner. När man älskar den vackra balladen så mycket som jag gör så så blir det nästan mord det dom gjort med låten. Visst kan man gilla båda två men i det här fallet tilltalade inte den här remixen mig.

 38. Micke

  @Josef. Om jag gillade “robotversionen” av Israels bidrag. Gillar den precis lika mycket som Österrikes bidrag 2012. Kanske säger en del. Eller? 🙂

 39. Alex

  Kerstin! Serbien är så min bubblare och på väg in i min topp 10. Alltså hon är dramatisk visst, hon verkar copy Amy winehouse, ja. Men hon är en riktigt bra sångerska samt en bra/helt ok låt.

 40. Kerstin

  Alex, det är många som känner/tänker som du kring Serbiens bidrag och artist. Därför har jag verkligen försökt att enbart lyssna på låten utan att se henne men låten säger mig inget. Däremot har hon absolut en bra sångröst och jag tror hon hade passat bättre i en annat typ av låt där hennes framtoning passat bättre, tror jag men vad vet jag. Men jag ger alla låtar flera chanser men i Serbiens fall så är det bara att inse att det kommer aldrig klicka för mig, vare sig artist eller låt. Men jag tror hon har en stor chans på final.

 41. Alex

  Har för första gången gjort en topp 42 lista!
  (Har inte med våran frans)

  Fan vad det tog tid och det blev lite ändringar i 10 topppen.

  42 San Marino
  41 Slovenien
  40 Georgien
  39 Makedonien
  38 Rumänien
  37 Montenegro
  36 Grekland
  35 moldavien
  34 Albanien
  33 Irland
  32 Danmark
  31 Nederländerna
  30 Ukraina
  29 Vitryssland
  28 Bosnien….
  27 Finland
  26 Belgien
  25 Norge
  24 spanien
  23 Storbritannien
  22 schweiz
  21 Azerbajdzjan
  20 Estland
  19 Armenien
  18 Litauen
  17 Tyskland
  16 Polen
  15 Cypern
  14 Island
  13 Bulgarien
  12 kroatien
  11 Israel
  10 Lettland
  09 Österrike
  08 Ungern
  07 Serbien
  06 Malta
  05 Tjeckien
  04 Italien
  03 Australien
  02 Ryssland
  01 Frankrike

 42. Kerstin

  Alex, kul att du la ut din lista. Vet ju sedan tidigare att vi delar åsikt om många bidrag. Jättekul att få se hela din lista.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se