ESC2016 Schlagerpinglan: Då jag har planer att följa “Inför-Eurovision”-programmen i både Finland, Sverige och Norge så trodde jag att jag var helt nöjd vad gäller inför-snackare. Det visade sig dock att det finns fler inför-paneler som är värda min tid och kanske kan det även intressera några av er läsare.

Jag fick ett tips om “Vi snackar Eurovision här“, där de fyra ESC-entusiasterna Erkki, Frida, Josefin och Matias Garzón (från Pink Pistols) “analyserar och bedömer finalchanserna för 2016 års Eurovisionsbidrag i fyra avsnitt”, se länkar nedan. (Jag uppdaterar med länkar till de övriga två avsnitten när de dyker upp.)

Om min nyfikenhet väcktes av programmet i sig eller om det berodde på att det lockades med att Schlagerpinglan nämndes i det andra avsnittet vill jag låta vara osagt. 😉 Klart är i alla fall att jag gillade vad jag hörde: behagliga röster, vardagligt nörd-snack, trevlig stämning, intressanta åsikter och hänvisningar till äldre ESC-årgångar. Kort sagt: genuint ESC-intresserade personer som delar med sig av sina åsikter och sitt kunnande på ett lättsamt och underhållande sätt. 🙂

Lyssna på “Vi snackar Eurovision här”:
Vi snackar Eurovision här – Avsnitt 1 (40:24 – soundcloud.com)
(Finalchanserna för bidragen från Irland, Vitryssland, Ungern, Serbien, Moldavien, Israel, Litauen, Frankrike, Australien och Finland analyseras och bedöms.)
Vi snackar Eurovision här – Avsnitt 2 (38:46 – soundcloud.com)
(Finalchanserna för bidragen från Nederländerna, Montenegro, Kroatien, Estland, Italien, San Marino, Tjeckien, Cypern, Bulgarien, Tyskland och Danmark analyseras och bedöms.)
Vi snackar Eurovision här – Avsnitt 3 (35:56 – soundcloud.com)
(Finalchanserna för bidragen från Norge, Österrike, Rumänien, Armenien, Ryssland, Polen, Storbritannien, Bosnien & Hercegovina, Malta, Lettland och Belgien analyseras och bedöms.)
Vi snackar Eurovision här – Avsnitt 4 (39:16 – soundcloud.com)
(Finalchanserna för bidragen från Azerbajdzjan, Ukraina, Georgien, Albanien, Slovenien, Schweiz, Island, Grekland, Spanien, Makedonien och Sverige analyseras och bedöms.)

Schlagerpinglan: De två avsnitten som i skrivandets stund finns tillgängliga avverkades dock alltför snabbt så det enda som egentligen stör mig här är att jag måste vänta på att få höra de två avslutande avsnitten. 🙂 Jag tackar för underhållningen (och komplimangen som jag både glatt drar till mig och riktar tillbaka) och hoppas att de avslutande avsnitten presenteras snart. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


78 kommentarer till “Lyssna på “Vi snackar Eurovision här””

 1. Micke

  Tappade tyvärr intresset nästan omgående: “Han är så snygg”, “Inte riktigt min grej, inte direkt så man vill kasta upp sina trosor på scen.” Detta varvat med flams och prat i munnen.

  Jag älskar humor. Ett liv utan humor är dött och meningslöst. Men detta var inte min grej. Stort tack ändå för tips Schlagerpinglan

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Det var kanske inte ett av de starkaste ögonblicken, nej, men jag själv lyssnade på det andra avsnittet först och fastnade direkt. 🙂

 3. Daniela

  @Schlagerpinglan: mm, jag också, det var därför jag skrev direkt efteråt ett meddelande till @chimaera att jag ville ivrigt lyssna på fortsättningen! Nu kom svaret av dig, så jag väntar med spänning! ☺️ Tack! ☺️
  En sak som var ännu roligare var att hittills tyckte de som jag, exempelvis i Tysklands, Hollands och Moldaviens fall och Tjeckiens och Ungerns också! men som sagt, det stämde i övrigt! Gud vad svårt det är att utse vinnaren i år! Jag tittade igår natt!! på poäng utdelningen i finalerna 2014 och 2015 och man märkte att det var ungefär samma tendens i båda fallen dvs att i och med Stor Britarnien hade delat sin 12 a så började det klarna efter en ivrig kamp mellan Österike och Holland 2014 och Ryssland och Sverige förra året! Men man såg redan i semifinalerna vilka som var de starkaste bidragen och i Conchitas fall tänkte jag i natt, det var klart redan i semifinalen “that she was the one! ” Och Milde Makter vad det hördes buande när Ryssland fick sina poäng! Då hade inte jag tänkt på det för jag var så fokuserad på poängen men så här efterhand hörde jag det! Inte snällt! Och därför tänkte jag: ok, om det blir så att Ryssland tar hem vinnarpokalen i år då ska jag trösta mig med att tänka att det är endå för artistens och musikens skull och det är även en markering som ännu tydligare statuerar principen i ESC, så att de fansen förstår en gång för alla att det inte är kul för alla med att höra Buuu!
  Ni alla vet redan att jag inte tycker att Rysslands låt är värd vinnarpokalen, utan det är Italia!!! Men först och främst vår Frans! Men…men… Hur som helst må Italien vinna om Frans inte kan ta hem det!
  @ Micke, jag förstår hur du tänker men de hade bra reflektioner emellanåt också och dessutom är idag så vanligt i TV och filmbranschen med skämt som siktar mot det du sa, så de kör med det också, för min del är de förlåtna för jag tyckte att de tänkte rätt i väldigt många fall! Fortsättning följer! ☺️☀️

 4. Isabell

  Kul med ytterligare lite prat om bidragen.. 🙂
  Tycker de hade bra åsikter!
  Deras favoriter Frankrike, Italien & Australien överensstämmer med mina!
  Åhh, vad jag gillar Francesca Michielin, den italienska sångerskan!!! Såå duktig!
  Hoppas Italien vinner hela klabbet!!! …om inte Frankrike gör det! 😀

 5. Chimaera

  Kära @Schlagerpinglan och alla andra som lyssnar på podden, TACK från alla oss i panelen! Vi är så glada att få dela med oss av våra åsikter. Vi är så glada för det varma mottagandet.

  @Micke, ledsen för att första bidragets snack blev lite flamsigt. Det var det allra första vi spelade in och det var tidigt en lördagmorgon… Jag hoppas du ger oss en chans till för jag lovar att det inte blir några fler trosor (vad jag minns) eftersom Nicky Byrne är en gammal pojkbandsmedlem och det tror jag inte vi har några fler i tävlingen i år 😉 När vi blir lite varmare i kläderna och lär känna varann längre fram i podden (vissa av oss kände inte varann sen innan) så blir det lite behagligare att lyssna på… tror jag 😉

  Vi lovar återkomma snarast med resterande avsnitt! Kärlek!!!

  /Josefin

 6. Micke

  @Chimaera/Josefin: Det är helt lugnt. Jag har tidigare idag just skrivit om det där med att inte döma ut bidrag direkt, att man måste ge dem en ny chans. Det kan alltid vara grymma växare. Gäller det bidragen så gäller det givetvis även ert program 🙂

  Kommer absolut att lyssna igen 🙂

 7. Kerstin

  Gav detta radio program om ESC en chans men nej det tillförde inte mig något. Sorry, man kan inte gilla allt här i världen.

 8. Kerstin

  Radio program är det väl kanske inte utan en podd som det så modernt heter.

 9. Alex

  Jag satte på den medan jag städade lägenheten, finns ju inget att se på. Ett tips bara!

 10. Micke

  Så grymt nöjd med att Sverige för en gångs skull har ett annorlunda bidrag och inte något som de utomlands direkt säger “Ah det bidraget måste vara svenskt.” Om det ska vara så ska det vara för att det är svenskt i kropp och själ men det har vi väl nästan aldrig haft. Men i år har vi i alla fall ett bidrag som inte alla fattar kommer från Sverige. Kul. Inte mindre kul då bidraget är bra 🙂

  Det är inte ofta jag tycker om Sveriges bidrag till ESC. Enligt vad jag själv trodde nästan aldrig men det var faktiskt oftare än jag trodde. Jag har faktiskt tyckt om fem av vinnarbidragen i MF. Mycket mer än jag trodde. Dessa är

  1. 2007 – “The Worrying Kind”, The Ark
  2. 2016 – “If I were sorry”, Frans
  3. 2014 – “Undo”, Sanna Nielsen
  4. 2000 – “När vindarna viskar mitt namn”, Roger Pontare
  5. 2012 – “Euphoria”, Loreen

  Faktiskt ett bidrag mer än de som jag tycker direkt illa om. Lindrigt sagt överraskande 🙂 Först två som jag tycker är hemska:

  14. 2006 – “I evighet”, Carola
  15. 2002 – “Never Let It Go”, Afro-Dite

  Sedan kommer vi till de två som jag tyckt så illa om att jag inte ens hoppats på Sverige i ESC: Först då Erik Saade med hans omarbetade Lili & Sussie hit oh mama som väl egentligen borde ha hetat oh papa i Saades version.

  16. 2011 – “Popular”, Erik Saade

  Sedan då till toppen i botten av allt svenskt från MF

  17. 2013 – “You”, Robin Stjernberg

 11. Micke

  Hmm! Jag har tyckt om mer än fem vinnare från Sverige men jag pratar 2000-tal

 12. Kerstin

  Inspirerad av Micke så gör jag en topplista över vinnarna i MF från 2000-2016.

  1. 2012, Euphoria- Loreen (även min absoluta favorit över samtliga bidrag som deltagit i MF och ESC).

  2007, The Worrying Kind- The Ark
  2014, Undo- Sanna Nielsen
  2004, Det gör ont- Lena Philipsson
  2016, If I were sorry- Frans
  2011, Popular- Eric Saade

  2003, Give me your love- Fame
  2015, Heroes- Måns Zelmerlöw
  2013, You- Robin Stjernberg
  2008, Hero- Charlotte Perrelli
  2001, Lyssna till ditt hjärta- Friends

  2000, När vindarna viskar mitt namn- Roger Pontare
  2006, Evighet- Carola
  2005, Las Vegas- Martin Stenmarck

  2002, Never let it go- Afro-Dite
  2010, This is my life- Anna Bergendahl

  2009, La Voix- Malena Ernman

 13. Alex

  Loreens låt är ju bästa eurovision öåt någonsin typ. Självklart 1

  Men kerstin du har råkat skriva fel Hero är ju där uppe och fajtas i topp 5 :p
  Nä, men hon är faktiskt min tvåa före heroes!

 14. Marcus

  Jag hakar på MF-vinnarlistan!

  I en klass för sig
  1. Hero. Finns ingen annan ens i närheten!

  5/5
  2. If I Were Sorry
  3. Never Let It Go
  4. Euphoria
  5. Popular

  4/5
  6. La Voix
  7. Undo
  8. Heroes
  9. Evighet

  3/5
  10. You
  11. This Is My Life
  12. Det Gör Ont

  0/5
  13. Gimme Your Love
  14. Lyssna Till Ditt Hjärta. Belgien 96 var bra, denna är det inte…

  Förtjänar inte ens en nolla
  15. The Worrying Kind. Är detta ens musik?
  16. Las Vegas. “Felaste” låten som nånsin vunnit!

 15. Micke

  Något har hänt. Jag har haft 22 tämligen jämna bidrag som jag gillat. Plötsligt har dock åtta av dem dressat om och tagit på sig finkläderna och gett sig iväg på fester långt bort ifrån allt övrigt. Just nu lever åtta bidrag ett helt annat liv i mina ögon vida överlägset alla övriga 35 bidrag. I synnerhet Spanien som inte ens kommer in om de så betalade för sig. De åtta jag pratar om är:

  1. UNGERN
  2. Italien
  3. Kroatien
  4. Sverige
  5. Grekland
  6. Georgien
  7. Tyskland
  8. Israel

  Även jag får väl slänga in en fullständing ranking av våra vinnarbidrag under 2000-talet

  2007, The Worrying Kind- The Ark (Fullständigt i egen klass av vinnarna på 2000-talet)
  2016, If I were sorry- Frans (Nja jag vet inte. Kanske Frans utmanar The Ark)
  2014, Undo- Sanna Nielsen
  2000, När vindarna viskar mitt namn- Roger Pontare
  2012, Euphoria- Loreen
  2004, Det gör ont- Lena Philipsson

  2015, Heroes- Måns Zelmerlöw
  2010, This is my life- Anna Bergendahl
  2009, La Voix- Malena Ernman
  2008, Hero- Charlotte Perrelli
  2003, Give me your love- Fame
  2001, Lyssna till ditt hjärta- Friends
  2005, Las Vegas- Martin Stenmarck

  2006, Evighet- Carola
  2002, Never let it go- Afro-Dite

  2011, Popular- Eric Saade

  2013, You- Robin Stjernberg (Tidernas mest patetiska primalskrik)

 16. Kerstin

  Marcus, kul att du också gjorde en lista. Nu tog du med MF vinnarna från 2001-2016 men om du tagit med även Roger Pontare vart hade du placerat honom? Är bara nyfiken.

 17. Marcus

  @Kerstin Hm svår fråga, nåntans runt Det Gör Ont. Jag vet aldrig riktigt vad jag känner för den låten. Pontares övriga tre låtar i MF slår den med hästlängder. Som Av Is är en av de bästa låtarna som aldrig vunnit, och 1994 års tävling är den första jag minns att jag såg. Som åttaåring var Rogers gestalt väldigt fängslande.

  @Micke Känns nästan som våra listor är omvända! Haha

 18. Micke

  @Marcus: Som jag alltid sagt. Det finns inga rätt och inga fel. Din lista är rätt för dig och min för mig 🙂 Men tack och lov har du inte Robin Stjernbergs You högst upp 🙂

  Har sagt det förut och gör så igen. 2007 kan enligt mig ha varit Nordens bästa år någonsin. Tre kanonbidrag från Island, Finland och Sverige. Norge har också ett ganska bra bidrag. Tyvärr tog Danmark en helt annan båt och gick iland på något helt annat ställe far far from me .

  1. Island
  https://www.youtube.com/watch?v=RkHLqRzxxgs
  2. Finland
  https://www.youtube.com/watch?v=Y3Q4Eni0z68
  3. Sverige
  https://www.youtube.com/watch?v=8WPPeC8Qg_U

  4. Norge
  https://www.youtube.com/watch?v=7-4gF-VeGEE

 19. Lukas

  Om jag ska rangordna Sveriges bidrag 2000-2016…

  1. When Spirits Are Calling My Name (Jag hade så gärna velat att Roger hade fortsatt sjunga på svenska i ESC)
  2. The Worrying Kind
  3. Listen to Your Heartbeat
  4. Never Let It Go
  5. This Is My Life
  6. Las Vegas
  7. Euphoria
  8. Invincible
  9. You
  10. It Hurts
  11. Heroes
  12. Hero
  13. Give Me Your Love
  14. Undo
  15. If I Were Sorry
  16. Popular
  17. La Voix

  Överlag tycker jag att de låtar vi skickat, trots deras succé i tävlingen, känts väldigt plastiga.

 20. Chimaera

  Sådär, nu ligger avsnitt 3 av “Vi Snackar Eurovision Här” uppe för avlyssning 🙂 OBS – för er som vill lyssna via telefonen och inte vill ladda ned SoundCloud-appen finns den också tillgänglig på iTunes och Acast 🙂

  Allt gott, Josefin

 21. Schlagerpinglan

  @Chimaera, Tackar för infon, är väldigt nyfiken och kastar mig på det så fort jag får tillfälle. 😀

 22. Alex

  @micke har du lyssnat på del 3? Jag tror dom såg vad du skrev och 3 dubblade det du inte gillade :p

  Intressanta synpunkter tyckte jag!

 23. Daniela

  Har lyssnat nu på avsnitt 3 av “Vi snackar Eurovision här” vilket resulterat i att jag förstod nu varför Ryssland redan är tippad som vinnaren – det LÅTTER TYVÄRR som om det redan är bestämt att denne Lazarov ska vinna! – och vill uttrycka följande:

  1) Jag fullständigt och utan tvivel förstår att the gay people in Russia need all help and support in the world, no doubts about this!
  2) personligen är jag en som inte kan föreställa mig jorden och mänskligheten utan dess ryggrad det vill säga en stark grund av etiska regler, och därför om det nu är tänkt att detta bidrag är ett budskap just för gays’ rättigheter i Ryssland och för deras stöd i Europa och i övriga världen så får de det ovillkorligt utav mig!❤️ Kan avslöja i detta sammanhan att min farbror var gay och fick sitta i fängelse för det när jag och mina sysskon var små så att jag har starka känslor kring denna företeelse!!
  3) Men snälla rara människor trots det jag avslöjat så kan det inte vara det hela motivet av varför ett bidrag ska kronas som vinnare utan det ska vara allt annat som ska resultera i ett stycke som apelerar till alla på ett gränslöst sätt som bara riktig konstnärlig musik av bra kvalite gör! Det gör inte detta bidrag utan jag vidhåller till det jag skrev tidigare och fler ggr att detta är en så smaklös konstruktion som det kan vara, det finns många exempel på det i alla ESC tävlingar och därmed i årets med! Nej Ryssland, you won’t get my heart this year, and if you win then… This would be really sad for ESC! We need to move on to other levels!
  4) Sist och inte minst: ESC ska stå utanför politik! Vet att det inte riktigt går men i så fall då kan man lika gärna krona Serbien som vinnare eftersom våld mot kvinnor samt deras utnyttjande på grymma sätt i olika vrår av världen är a very difficult reality aspect in the whole world! Nu blev jag till och med ledsen, nej nu tar jag en paus! Inte för bloggen men just i stunden!

 24. Kerstin

  Daniela, eftersom jag älskar det ryska bidraget och hoppas det vinner så vet jag väl uppenbarligen inte vad riktig konstnärlig musik av bra kvalité är då. Men lika lycklig är jag för det.

 25. Schlagerpinglan

  @Daniela, Anledningen till att jag tror att Ryssland vinner är att jag tror att majoriteten av tittarna och jurygrupperna kommer att tycka att Ryssland ställer upp med den starkaste helheten vad gäller låt, artist och scenshow.

  Allt annat vad gäller utrikespolitik, anti-gay-lagar o.s.v. har inget (borde inte ha något) med det hela att göra.

 26. Alex

  @Daniela om bidraget vinner är det enbart för att Europa och juryn tycker om låten.

  Daniela, musiksmaken är delad. Du tycker om nåt som en annan kanske hatar och tvärtom. Vrf inte bara acceptera detta?

 27. Daniela

  @Kerstin: mitt inlägg var inte riktad mot någon särskild person här på bloggen och därmed varken mot dig eller någon annan, jag skrev dessutom om att Rysslands bidrag “won’t get my heart!”
  Dessutom nämnde jag de etiska värderingar som står mig så varmt i hjärtat, och jag kan tillägga i detta sammanhang Astrid Lindgrens välkända citat i Pipplångstrump när Pippi slängs ut ir klassen av fröken och då väljer hon att gå baklänges under förklaringen att Sverige är ett demokratiskt land, “man kan gå både framlänges och baklänges precis som man behagar! ” Du får älska vilket bidrag du vill precis som alla andra.
  För min del har jag redan förklarat vad jag tycker, det har du också gjort och det respekterar jag, dvs ditt val, utan att särskilt påpeka på det i min reflektion.

 28. Micke

  @Daniela, jag håller helt med dig om att ESC och politik inte ska ha någonting med varandra att göra. Vi kan inte göra allting till politik. Vi måste också få glömma allt elände i världen ibland. Vad ESC är för mig det skrev jag för nån timme sen men det vet jag inte om du läst.

  Jag vet ingenting om vad Lazarevs bidrag handlar om men för mig är det helt obegripligt att sånt överhuvudtaget ska behöva diskuteras i våra dagar. Jag är 300% hetero men jag är inte ett dugg bättre eller ska ha större rättighet än de som inte är det. Blir så fruktansvärt trött på allt sånt och det är viktigt att få ordning så att säga på det här. Men snälla vänner låt oss få ha vårt ESC utan politik. Låt oss ha en tävling där alla människor betyder lika mycket och har samma rättigheter. Låt oss få ha kul några månader och få glömma all annan skit. Vi ska självklart inte glömma allt annat men låt oss nu få lite andrum. Detta är inte forumet för politik. Det är viktigt men inte här.

  Jag vet exempelvis att några här är hetero och några här är homo. So what? De är lika viktiga för mig oavsett vilket Snälla låt oss få ha ESC utan politik

 29. Kerstin

  Daniela, givetvis förstod jag det inte var riktat mot mig personligen utan alla som gillar det ryska bidraget, vilket lyckligtvis är många.

 30. Micke

  @Alex vad är det som händer i del 3 då? 🙂

 31. Kerstin

  Man får inte glömma att detta är en lek och inte livsviktig.

 32. Daniela

  @schlagerpinglan: vi är fullt överens angående politiska antaganden vilket jag även skrev i mitt inlägg om, vid punkt 4. Det som stör mig är att man redan refererar till Rysslands bidrag som vinnare!! Väldigt störande!
  @ Alex: tack för ditt svar och den fina mjuka tonen i det! Det var rart! Det fick mig tänka att mitt inlägg “lät” lite för laddat, jag hade just lyssnat på podens 3dje avsnitt, och jag blev lite laddad! ☺️ det avsnittet tyckte jag om måste jag säga eftersom de tryckte på relevanta punkter där! Och ja, du har så rätt när det gäller smak, men vår musikaliska smak är också en konstrukt som påbörjades sedan vi var små och sedan byggdes upp under åren! Det utvecklas av olika orsaker bland annat umgänge, utbildning med mycket mycket mer! Jag tänker absolut inte döma eller fördöma en persons smak eller musik val, utan jag Försöker skriva mina reflektioner utifrån ett så objektiv ståndpunkt som möjligt! Försöker skrev jag!

 33. Micke

  @Kerstin, helt på din linje. Vi måste få leka lite också mellan allt gravallvar i livet. Min farfar som växte upp under fattiga förhållanden berättade för mig när jag var liten vad hans föräldrars motto var för sina barn. En sak de fick inpräntat i sig hela uppväxten. ”Arbete är nödvändigt och gott men ni får aldrig glömma bort att leva också.” Om detta kunde gälla för denna fattiga familj så borde det väl gälla än mer för oss idag i detta land Sverige där vi är så bortskämda.

 34. Alex

  @micke mycket flams! Hahaha

  @Kerstin älskar din konstnärliga musiksmak hehe det vet du

 35. Micke

  @Daniela vart har du tagit vägen? 🙂

 36. Kerstin

  Micke, helt rätt och mycket fint sagt.

  Alex, och jag älskar din goda musiksmak. Men vad säger du om det här med att Tjeckien inte fått en enda poäng än från OGAE klubbarna? Men vi får glädjas över att Ryssland och Frankrike finns i toppen i alla fall även om detta inte har något med själva ESC tävlingen att göra, men en liten fingervisning ger kanske i alla fall.

 37. Daniela

  @ Micke: det var just det du säger som jag också ville framhålla i mitt inlägg! de tog upp gay aspekten i avsnitt 3, det ska de göra om de vill, tycker jag. Jag fick då en tankegång i mitt huvud att det kanske var orsaken till att bidraget höjs till vinnarstarus ( fast de säger inte just så utan något i stil med en stark vinnarkanfidat) eftersom de utsatta gay personer i Rysskand behöver det! Och då tycker inte jag att det ska vara en anledning utan det är musiken i sig. Det var en av tankarna bland andra som jag fick och som jag i mitt inläg på ett engagerat sätt.
  @Kerstin jag skrev tydligare att jag utgår ifrån ett respektfullt bemötande här därmed inte heller ironi ska få plats vilket jag upplever i det du svarade till mig. Men för säkerhetens skull och ännu en gång: all respekt för din och de andras smak och val liksom mina också.

 38. Daniela

  “som jag lade i mitt inlägg” skulle det stå!

 39. Daniela

  @Micke: jag är här!

 40. Kerstin

  Daniela, jag tror att du tolkar in alldeles för mycket i det jag skriver. Det kan jag inte göra något åt utan bara beklaga om du tar illa vid dig. Jag tycker att du ska släppa det här nu och så går vi vidare.

 41. Alex

  Kerstin jag fattar inte varför det är bara jag och du som gillar låten hahaha.

  Nä men seriöst, jätte konstigt att den inte fått det?! Inte ens en poäng?

 42. Micke

  @Daniela, Jag har alltid haft och kommer alltid att ha en uppfattning om Conchita Wursts bidrag. Jag personligen tycker det är ett väldigt vackert bidrag som framförs av en fantastiskt bra sångare/sångerska. Har ingenting ont överhuvudtaget att säga om vare sig bidraget eller artisten. Jag undrar dock vad som hade hänt om de hade valt en annan sångerska/sångare till det bidraget. Jag tror ärligt talat inte att den hade vunnit i så fall. Absolut inget fel att den vann men detta är min tro än idag.

  Jag vill inte att ett bidrag ska vinna för att den hyllar det homosexuella lika lite som att det hyllar det heterosexuella. Jag vill att ett bidrag ska vinna för att det helt enkelt är ett fantastiskt bra bidrag, förhoppningsvis framförd av en fantastiskt bra artist 🙂

  Jag vill inte ta mig friheter och sätta mig upp mot andra på bloggen här men kan vi möjligen komma överens om att lämna allt sånt här och bara ha jädrigt kul med ESC och bra bidrag och mindre bra bidrag? 🙂 Som ni säkert vet vid det här laget så är Ungern mitt favvisbidrag här. Tyck vad ni vill om det. Samtidigt tycker jag extremt illa om Spaniens bidrag men skulle det märkligt nog vinna då får jag helt enkelt acceptera det. Det är sånt som händer. Bara att skaka av sig och gå vidare med tanken “Nästa år vinner säkert mitt favvisbidrag” 🙂

 43. Micke

  @Alex, pratar du om Tjeckien? Räknas inte jag eller? 🙂 På något sätt sätter jag likhetstecken mellan den och Australien och ska jag välja mellan dem väljer jag Tjeckien

 44. Alex

  Daniela jag tror inte alls det är så, ryssland är inte en vinnarkandidat pga det. Vi är många som gillar låten bara för att vi tycker att den är bra.

  Daniela sånt påverkar inte massan av folk. Visst kanske det finns enstaka personer kanske, men det skulle isåfall vara enstaka personer.

 45. Kerstin

  Micke, vart ligger Tjeckien på din lista just nu, verkar som den klättrat eller tror jag fel?

 46. Alex

  Micke, klart du räknas, kändes som det var bara vi här inne som satte den så högt.

  Jag har ett poängsystem som ser ut såhär 1– 1- 1 1+ 1++ ända upp till 10++ på så sätt kunde jag ranka alla 42 låtar och tjeckien var min 8++ och Australien 10- dvs jag skulle rösta på Australien men älskar ändå Tjeckien!

 47. Micke

  @Kerstin, ärligt talat vet jag inte. Jag har 8 bidrag som är långt före alla andra. Sedan har jag 14 som vandrar lite upp och ned. Dessa är de 22 bidrag som jag tycker om. Sedan kommer det 2 bidrag som jag tycker är helt ok och som jag kan bli på gott humör av ibland men som inte når upp till det jag tycker är bra. Dessa är Irland och Slovenien. Det sistnämnda hade kunnat bli riktigt bra men det känns som de inte jobbat färdigt med bidraget. Precis som om de inte orkat fullfölja och därmed lämnar över ett potentiellt bra bidrag men med massa brister. Sedan är det ett stort hopp till de övriga 19 bidragen

 48. Alex

  Micke! Sloveniens refräng är bland det värsta jag hört! Blue is blue, red is red. Förstör hela låten. Men har kommit att uppskatta versen. Tänk på att jag innan avskydde hela bidraget pga den refrängen.

 49. Daniela

  @ Micke: jag tror att det jag skrev blev tolkat på ett snävt sätt, det var tråkigt! Jag menade exakt det du menar bland annat när du skriver om Conchita Wursts vinnarlåt! Det har jag till och med refererat till i ett tidigare inlägg, det var min egen stora favorit också liksom allas som röstade på det! Och ännu en gång understryker jag det jag skrev i mitt första långa inlägg att jag själv inte tycker att ESC är rätt forum för annat än musik! Vi är helt överens om det men vi uttrycker det på olika sätt! Jag skrev också att Ryssland “Won’t win my heart” för det gör det inte av den anledning jag skrev om.
  @Kerstin, jag har varken värderat dina inlägg eller tolkningar och för den delen ingen annans här på bloggen för att jag har inte tycker jag har rött att göra. Dessutom har jag verkligen tyckt att det var roligt att vara med på bloggen! I tidigare svar till fig lyfte jag upp i tydliga ord att jag utgår ifrån fullständig respekt för alla här på bloggen vilket förutsätter ska vara ömsesidigt! För den skull ber jag dig vänligt att inte använda imperativa utryckssätt så som i ditt senate inlägg. Jag har definitivt inte tolkat dig för mycket utan det var tonen i ditt inlägg som gjorde att jag tog illa vid mig. Jag upplevde ironi och dessutom sist då du skriver ” Jag tycker du ska släppa det…och nu går vi vidare.” så läser jag att du på ett underliggande men tydligt sätt kör över mig.
  I och med detta blir jag verkligen så illa till mods, så illa att jag bestämmer mig för att lämna bloggen.
  Vill dock tacka er alla för denna tid jag har fått lära mig en hel del här på bloggen, för en hel del mycket mycket fina kommentarer och dig @ schlagerpinglan för all information och den fina tonen du alltid haft i dina kommentarer.

 50. Kerstin

  För mig är det i första hand melodin och rytmen som är det viktiga för mig men även min hjärna reagerar på den något “enkla” text i Sloveniens bidrag. Det är mycket konstiga uttryck överlag i den låten. Men något som stör mig förutom refrängen är detta ständiga upprepade av alive. Kan tycka det är snyggt när hon sjunger det och hur hennes röst låter men det upprepas för ofta. Själva musiken är ganska ok tycker jag, medryckande.

 51. Micke

  @Daniela, gör nu inget dumt. Du är ett jättetrevligt inslag på den här bloggen. När jag kom in här 2011 eller 2012, minns inte, hamnade jag och Kerstin lite fel. Minns inte vad det handlade om och skiter rent ut sagt i vad det handlade om. Grejen är att vi lämnade det och sedan har vi haft jättetrevligt tillsammans. Åtminstone har jag haft det :-)Missförstånd uppstår så lätt. Försök släpp detta nu Daniela. Du är en jättetrevlig tjej och Kerstin är en jättetrevlig tjej. Låt inte missförstånd förstöra. Ni kommer att lösa detta. Gör mig, dig själv och alla andra på bloggen tjänsten att inte lämna bloggen. Du behövs här Daniela. Uppskattar ditt skrivande

 52. Kerstin

  Daniela, jag vet inte vad jag ska säga, för vad jag än skriver så blir du upprörd och jag förstår ärligt talat ingenting. Nu säger du att du ska lämna bloggen för det jag skrivit. Jag tycker inte det är rättvist av dig att lägga det beslutet på mig och den skulden. Jag förstår ingenting. Jag menade bara på ett mycket vänligt sätt att VI släpper allt det här och går vidare och pratar om annat. Men allt jag skriver väljer du att misstolka. Så tråkigt.

 53. Alex

  @Daniela, vi är ju alla här för att vi tycker om Mf och ESC.

  Hoppas vi får se mer av dig.

 54. Daniela

  @Micke: Tack snälla för dina fina, kloka ord! Så är det nog som du säger, det vet vi alla vuxna människor! Ännu en gång Tack så mycket för att jag läser även att du uppskattade mina inlägg, det värmer! Stort tack!
  @Kersin: vi känner inte varandra om inte på annat sätt än våra inlägg här. När du nu byter tonläge genom att helt enkelt använda VI, som du också skriver med stora bokstäver i stället för “du” – då blir det skillnad! För VI betyder att vi ligger på samma nivå, det är viktigt i alla sammanhang! Jag vill absolut inte lägga någon skuld på någon, är inte en sådan elak person och bloggare, utan jag är som Micke skrev, en trevlig tjej, och det är du säkert också! Det tänker jag visa genom att säga förlåt om jag har på något sätt fått dig att känna obehag eller något liknande i det jag uttryckt det var absolut inte meningen! Jag tänker också på en annan sak i detta sammanhang, att varje erfarenhet vi människor går igenom är menad för att lära sig något eller förstärka en lärdom man fått sen tidigare. Ska fortsätta reflektera ett tag till kring detta.

 55. Kerstin

  Jag är bara en av många som skriver här. Tycker du nu inte om mig Daniela så strunta i mig och det jag skriver. Det finns ju så många andra här som du gillar. Lägg inte ditt fokus och din energi på mig utan på dom du gillar här. Jag tror och hoppas att när du tar ett steg tillbaks och lugnar dig lite kommer att komma tillbaks hit. Det kommer alltid finnas någon som inte håller med om det man skriver eller som man hamnar lite fel med det är oundvikligt både här och i verkliga livet. Det gäller att skaka av sig det man inte gillar och bara ha fokus framåt. Så självklart ska du vara här på bloggen Daniela och som sagt det är bara att strunta i mig.

 56. Kerstin

  Daniela, jag skrev mitt inlägg och såg inte det du skrivit innan. Jättebra Daniela att du kom tillbaks. Självklart tar jag emot ditt förlåt och jag ber tusen tusen gånger om ursäkt om jag på något sätt sårat dig det var aldrig någonsin min mening. Förlåt!!!!! Kul att du kom tillbaks nu ska vi snacka ESC.

 57. Kerstin

  Precis Daniela detta har gjort oss en erfarenhet rikare.

 58. Alex

  Kerstin håller med dig om att det är snyggt och att hennes röst blir bra i just den delen du snackar om. Enda gången jag tycker låten är bra just där.

 59. Daniela

  Japp! ☺️ Det ska vi! ☺️

 60. Alex

  Såg du hur jag ignorerade att du irriterar dig på just den delen hahahaha

 61. Kerstin

  Alex, jo då men inga fler kontroverser ikväll tack, just kidding. Jodå jag tycker faktiskt precis som du att det är den snyggaste delen i låten när hon sjunger just alive men det blir lite för mycket av det goda om du förstår vad jag menar. Känns som om dom själva är väldigt medvetna om att det är snyggt och att det kommer sticka ut i årets ESC och därför öser dom på med hundra elva alive. Överdrivet så klart men lite så känns det.

 62. Schlagerpinglan

  Ojsan, när hönsmamman lämnar hönshuset så… 😉 Nejdå, jag ska inte dra igång något igen, jag är bara glad över att det fanns ett positivt slut på kommentars-följetången som mötte mig när jag kom hem. 😀 Trevligt kväll på er alla, i morgon mjukstartar jag ESC-2016-presentationsserien med ett av de bidrag som redan är klar för final.

  (Jag har svårt att avgöra vilka jag tror får de sista finalplatserna från semifinalerna men tiden tickar så jag får väl börja med de självklara och sedan får vi se vad som händer. 😀 )

 63. Chimaera

  Kära alla ni som skriver här, @Daniela @Alex @Micke i synnerhet. Vilka underbara kommentarer och diskussioner!

  Angående det där om ESC och politik så kan jag till stor del hålla med Micke om att politiken BÖR lämnas utanför, men per automatik så gör den inte det. Då enligt oss i panelen i alla fall särskilt i år då attityden mot och från Ryssland är som den är och den oundvikliga ironin att årets mest “gayiga” bidrag framförs av en ryss som vi dessutom råkar “veta” (genom inside information) är gay själv. Men jag tror att vi sa en hel del om vad vi tyckte om bidraget rent musikaliskt också, och även om jag själv inte är överförtjust i låten kan jag medge att den “funkar” som helhet, ungefär det som Schlagerpinglan är inne på.

  Apropå flams så ja, det blir så ibland… men jag är glad att flera av er ändå uppskattar podden och lyssnar. Och handen på hjärtat… blir det inte lätt lite skoj och flams när ni pratar sinsemellan med andra entusiaster om ESC-bidrag? Vi hade lite det målet, att låta podden vara som ett vanligt samtal mellan nördar. En del uppskattar det, andra inte, och det är helt OK!

  Kul att du gillar podden Daniela och att du blev “laddad” av den. Det har varit mycket roligt att läsa alla kommentarer.

  På återhörande, allt gott så länge
  /Josefin

 64. Schlagerpinglan

  @Chimaera, Det är precis som du skriver, det är ett samtal och inte ett välregisserat TV-program och det är just precis det som jag tycker är behållningen med podden. Hade ni börjat att ta bort alla grodor som automatiskt kommer när man slappnar av så hade det förstört äkthetskänslan i det hela. Man får ta det för vad det är, helt enkelt. Jag gillar det i alla fall och ser fram emot nästa avsnitt. 😀

 65. Chimaera

  @Schlagerpinglan ja precis! Vi har samma inställning där. Det är ju inte SR P1 liksom 😀 (inget fel på P1 dock, det råkar finnas en del ESC-entusiaster där också)
  Tack för din uppskattning! Erkki som klipper har sagt att han ska lägga ut sista avsnittet före helgen… Vi får vänta med spänning, även jag, som ju inte heller har hört resultatet än. Vi var som sagt tvungna att redigera lite ändå för att det inte skulle bli för långt 😉

 66. Alex

  Ser fram emot sista avsnittet Chimaera

 67. Daniela

  @chimaera: jag väntar med spänning på sista delen då ni kommer att diskutera min stora favorit, Sveriges bidrag Frans. Det är ingen hemlighet att jag stort älskar den låren plus vår unga stjärna Frans. För mig liksom för alla som älskar det vore det så fantastiskt om han kammade hem vinsten, och om Sverige skulle vinna på hemmaplan! ☺️☀️ Har läst här att @Micke placerar den på en första plats bland de bästa svenska vinnarlåtar sv MF sedan 2000 Det är något så genuint äkta med artistens dvs Frans framträdande som lyfter denna låt, det är få artister jag upplevt att de har denna förmåga// kvalite i sina framträdanden! Jag hoppas att Frans behåller den länge länge till!

 68. Chimaera

  @Daniela Japp, vi ville ta Sverige i sista avsnittet som bra avslutning. Jag tror inte han vinner dock, men visst är det kul att så många tippar den högt! Jag vet inte hur det gick för Österrike på odds/favoritlistor innan finalen förra året, men jag vet att förhandstippningar inte alltid stämmer överens med slutresultatet…. Vi får se helt enkelt. 🙂

 69. Daniela

  @Chimaera: tack fina du för ditt svar! Nej, Frans vinner kanske inte men han vinner hos mig och resten av Svenska folket som röstade på honom och gav honom förtroendet att representera Sverige! Han är en mycket värdig vinnare av MF! Och jag tänker också att han är kanske inte lika beroende av just ESC för en fantastisk karriär som han kommer att få om han bestämmer sig för den vägen i sitt liv! När han var gäst på Skavlan så sade den stora franska artisten som också var där att Sverige skulle förbereda sig för att betala för hela kalaset en gång till, dvs nästa år! ☺️Han tyckte att Frans låt var… proffesional! Han använde detta ord när han pratade om det, minns jag. Men, men, som du skrev så får vi väl se vad som händer till slut! Jag håller tummarna för Europa att den röstar fram den låt och artist som förtjänar mest att vinna! Vill också tillägga att anledningen att jag lyssnade noga på ert program var att jag tyckte att ni var ett bra team som kompletterade varandra på ett lyckat sätt, jag gillade era skämt och framförallt tyckte jag att era bedömningar var balanserade, ärliga, spontana och bra helt enkelt. Well Done guys! ☺️

 70. Daniela

  ” hos Skavlan” skulle det stå! Oh! ☺️☺️

 71. Chimaera

  @Daniela vad roligt det där med att Frans blev hyllad hos Skavlan!
  Och jag är så glad att du gillar vår panel. Sista avsnittet skulle visa sig lite svårare att klippa då vi hade hunnit bli ganska trötta när vi spelade in det (vi spelade in alla avsnitten på samma dag) men jag tror det blir bra till slut. 🙂

 72. Chimaera

  …och nu såg jag att det fjärde avsnittet ligger uppe 😀 Mycket nöje, jag lyssnar själv nu. Jag tycker jag sluddrar mer än vanligt, förlåt för det, annars tycker jag inte vi låter så trötta. 😉

 73. Schlagerpinglan

  @Chimaera, Tackar för infon, uppdaterade länklistan och tackar än en gång för tipset om podden som visade sig vara riktigt underhållande. 😀

 74. Erkki

  @Daniela @Alex @Schlagerpinglan och alla andra som lyssnat: TACK för responsen! Det var jätteroligt att läsa kommentarerna här! Och tack särskilt Schlagerpinglan för att du delade vår podd! Det var jätteroligt att göra detta! 🙂

 75. Daniela

  @Chimaera: Nu har jag lyssnat 2 gånger på er 4 de del av podden och vill säga att: you guys’ve Made my Saturday! Va’ ? Jag log och skrattade och log och skrattade igen samt kände en otroligt behaglig känsla av belåtenhet som återigen orsakades av era bedömningar som jag upprepar stämmer till punkt och prick med mina egna med ett enda undantag, Ryssland. Men det tänker inte jag kommentera mer här och nu utan jag vill genast uttrycka min gränslösa glädje över att Frida har Ovidius bidrag i sin topp 2 och att Mattias liksom jag smälter och faller för den ursnygga produktionen i Frans bidrag. Sen var det tre tillfällen där jag dog! Helt och hållet
  Först när Erkki sa att han hade en barndomsvän från “Grepedonien”
  Den andra när Josefin nämner den “Jamaikanska dialekten i Greklands fall!
  Och sist och inte minst när Erkki säger att Sverige inte kan vinna sönder ESC! Där fick jag det värsta skrattanfallet på länge!
  Undrar om ni kommer att ha fler program eller om man kan lyssna på er någon annanstans för att you Guys, ni äger! Puss och kram från mig till er,
  Daniela!

 76. Schlagerpinglan

  @Erkki, Det är jag som ska tacka er för att ni tipsade om att ni fanns. 😀 Jag har sett/hört en del andra som försökt sig på att diskutera ESC-bidrag i olika former och det brukar aldrig visa sig vara något för mig. Detta var däremot undantaget som jag gärna puffar för. Jag hoppas att det återkommer nästa år. 🙂

 77. Chimaera

  Tack @Daniela och @Schlagerpinglan för era fina ord! Jag blir jätteglad och får enorm energi denna regniga vårdag (i Stockholm) 🙂
  Haha, vad kul att du tyckte att vi var såpass roliga Daniela 😀 Puss och kram till dig med, jah man, one love!

  Angående fler program så finns planer på ett “After Schock”-program med direkta reaktioner på resultatet i årets ESC, vi får se om vi lyckas få ihop det. Tack alla för att ni lyssnat, nu tänker jag återgå till att följa expertens blogg, nämligen denna 😀
  Kram <3

 78. Frida

  Hej! Frida från podcasten här! Nu vågar jag mig också på en kommentar.

  Jag vill meddela att vårat “After Shock”-avsnitt ligger nu uppe, på samma ställen som de tidigare avsnitten! 😀

  @Daniela, jag är SÅ ledsen över att Ovidiu inte fick vara med i tävlingen, jag tror att det hade kunnat bli ett riktigt bra framträdande. 🙁

  All kärlek till er alla!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se