ESC2016 Schlagerpinglan: I kväll klockan 20:00 är det dags för det andra avsnittet av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” (Euroviisaat) som leds av Eva Frantz och där Johan Lindroos är ständig gäst.

I år består serien av hela fem program som man redan nu kan titta på via yle.fi.

I den andra delen behandlades nio bidrag från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 och panelen kompletterades av Lilian Brunell (ESC-bloggare) & Patric Sarin (låtskrivare).

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet så väntar jag tills senare i kväll innan jag lägger ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni nu kan titta på det andra avsnittet. Mycket nöje! 😀

Uppdaterat: Nu har jag uppdaterat med panelens poäng så har ni ännu ej sett programmet och inte vill veta resultatet: klicka på länken nedan och låt bli att läsa vidare. 😀 Hela resultattavlan (i resultatordning) hittar ni på svenska.yle.fi.

Titta på “De Eurovisa 2016 – Del 2”:
De Eurovisa (Euroviisaat) – Avsnitt 2 (58:55 – areena.yle.fi)

Resultatet av “De Eurovisa 2016 – Del 2”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Lilian
Brunell
Patric
Sarin
Johan
Lindroos
Eva
Frantz
Summa
Nederländerna Nederländerna – “Slow Down“,
Douwe Bob
10 p. 8 p. 9 p. 9 p. 36 p.
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Miracle“,
Samra
9 p. 6 p. 5 p. 7 p. 27 p.
Montenegro Montenegro – “The Real Thing“,
Highway
1 p. 1 p. 6 p. 4 p. 12 p.
Estland Estland – “Play“,
Jüri Pootsmann
6 p. 6 p. 6 p. 7 p. 25 p.
Bosnien och Hercegovina Bosnien och Hercegovina – “Ljubav je“,
Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala
5 p. 4 p. 4 p. 5 p. 18 p.
Island Island – “Hear them calling“,
Greta Salóme
3 p. 7 p. 6 p. 7 p. 23 p.
Österrike Österrike – “Loin d’ici“,
ZOË
9 p. 9 p. 10 p. 9 p. 37 p.
Cypern Cypern – “Alter Ego“,
Minus One
6 p. 7 p. 9 p. 2 p. 24 p.
Malta Malta – “Walk On Water“,
Ira Losco
5 p. 8 p. 9 p. 9 p. 31 p.

Schlagerpinglan: Resultatet av det första avsnittet hittar ni här, men för att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultatet och lite åsikter om det andra avsnittet. På återseende. 😀

För er som inte kan få nog av inför-program så påminner jag om att Norge inleder sin “Adresse Stockholm” i kväll kl. 19:55 och Sverige startar “Inför ESC 2016” den 26:e april. Om ni inte nödvändigtvis måste se de som pratar så kan ni lyssna på de fyra avsnitten av “Vi snackar Eurovision härhär.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2016): Del 2”

  1. hej

    Det var roligt med Lilians matassociationer.

  2. Chimaera

    Jag blev lite besviken och irriterad på Lilian och Patric som var nästan SVT/Björkman-taskiga när de sågade Montenegro. Ok att de inte gillar bidraget men de höll inte riktigt den goda ton vi är vana vid att se hos de (ibland kanske lite för) snälla panelmedlemmarna i De Eurovisa. Framför allt irriterade jag mig på hur de förfasade sig över t ex Eva när hon inte höll med kritiken helt utan istället berättade vad hon tyckte om med bidraget. Kul med en ESC-bloggare som Lilian som medlem men hon drog ned ryktet för “vanliga entusiaster” lite. Kan man få rösta på Schlagerpinglan i De Eurovisa nästa år, om de inte måste vara någon från Finland? 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se