ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Ryssland
Land: Ryssland deltagit 19 gånger – vunnit 1 gång: 2008
TV-bolag: RTR se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Youddiph kom då 9:a av 25 med “Vechni Stranik

Rysslands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: A Million Voices“, Polina Gagarina (Channel One Russia – Internval) 2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR – Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (Channel One Russia – Internval /
vinnaren av The Voice, Golos
)
5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR – Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (Channel One Russia – Internval) 16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR – Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko (Channel One Russia –
Nationell uttagning
)
11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan (RTR – Nationell uttagning) 1:a i finalenRysslands ESC-2016-bidrag: “You Are The Only One”, Sergey Lazarev

Lyssna på Rysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: You Are The Only One officiell videoTV-framträdandetext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live i Moskvalive i Tel-Aviv1:a live-framträdandet
The making of the videoTV-framträdande
Artist: Sergey Lazarev officiell webbplatsyoutubetwitterinstagram
facebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (3:35 – 15:e april)
Intervju av escXtra (7:46 – 14:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (2:50 – 12:e april)
Intervju av wiwibloggs (3:32 – 12:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (13:37 – 3:e april)
Intervju av wiwibloggs (5:31 – 3:e april)

Startnummer: nr 9 i Semifinal 1 (10:e maj)
Låtskrivare: Dimitris Kontopoulos (m), Philip Kirkorov (m), John Ballard (t), Ralph Charlie (t) (d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Den 10:e december, under “Russian National Music Awards”, avslöjade TV-bolaget RTR att “Performer of the year”-vinnaren Sergey Lazarev är deras internval. Det dröjde dock ända tills den 5:e mars innan tävlingsbidraget, ett samarbete mellan Philip Kirkorov, Dimitris Kontopoulos och Fokas Evengelinos, presenterades. Läs mer om internvalet här: “Sergey Lazarev för Ryssland 2016!” – “Rysslands Eurovision-bidrag 2016“.

Presentationer av bidraget och artisten + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-04-24): Vidare till final (plats 1 av 18) & vinnar-kandidat (plats 1) av de 42


Åsikter och spekulationer om Rysslands bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Till final RysslandRysslandRysslandRysslandRyssland Betyg: 5- / 5
Även om årets ryska bidrag har i princip allt jag önskar från ett ESC-bidrag så väljer jag att inte ge det full pott. Inget är så bra att det inte kan bli bättre och förhoppningsvis sparar de fullpoängaren till ESC-framträdandet. En karismatisk artist som med underbar röst framför en låt som är effektfullt uppbyggd och som presenteras med en (förhoppningsvis) imponerande scenshow. I min värld finns det inget bidrag som ens kommer i närheten av detta. Vinnaren av ESC 2016 om jag får bestämma.
Schlagerpinglan tror: Till final
Även om inte alla är med på mina tankegångar ovan så är jag övertygad om att bidraget tar sig till final. Först och främst är det ju Ryssland det gäller och de har aldrig missat en final. Sedan är låten tillräckligt lättsmält för att tilltala den stora massan och artisten har tillräckligt med talang för att inte skrämma bort jury-rösterna. Visst finns det en liten, men högljudd, grupp ESC-fans (och vissa jurymedlemmar) som av olika anledningar inte vill rösta på Ryssland… men jag tror inte att deras icke-röster kommer att spela någon större roll för slutresultatet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


30 kommentarer till “Inför ESC 2016: Ryssland – “You Are The Only One” – Sergey Lazarev”

 1. Kerstin

  Vad kan jag tillägga till det Schlagerpinglan redan sagt, detta är även min etta i år. En bra låt, bra sångare och jag är övertygad om att det också blir ett bra framträdande. Sämst trea i årets ESC men jag tror stenhårt på att detta är vinnaren 2016. Betyg 5/5.

 2. Kerstin

  Rysslands bästa låt i ESC. Ganska svårt för Ryssland har bjudit på många bra bidrag genom åren men förra årets bidrag, A million voices med Polina Gagarina och Dima Bilan med Never let you go från 2006 är två favoriter hos mig.

 3. Marcus

  För det första, Kerstin gör mig mörkrädd… All kidding aside, men min musiksmak verkar gå stick i stäv med en majoritet av de aktiva här inne! 😀

  För det andra, så är mina åsikter om bidraget knappast någon hemlighet. Det värsta med låten är att jag blir arg varje gång: arg på artisten som representerar ett land som gör att han inte kan vara öppen med sin sexualitet, arg på låtskrivaren Kirkorov som är ett geni när det gäller popmusik annars, arg på fansen som ignorerar landets beteende när det gäller det mesta, och arg på mig själv för att jag inte kan se bortom det och njuta av en lättsmält popkaramell med en sjukt snygg sångare. För övrigt känns den fortfarande som en svag kopia av Hero…

  Rysslands sämsta: dött lopp mellan A Million Voices och Believe. Tack gode gud att jag tränat bort kräkreflexen…

  Rysslands bästa: Hjärnan vill säga deras debut från 1994, Вечний Страннк, men hjärtat föredrar nog fortfarande Primadonna. Alla Pugacheva har en sån självklar scennärvare och personifierade låten på ett sätt som gör att den etsar sig fast i ens inre

 4. Schlagerpinglan

  Vad gäller de bästa låtarna från Ryssland så går jag delvis på Kerstins linje då “A million voices” mycket väl kan vara min etta. Jag är dock även ganska svag för “Lost And Forgotten“ och “Believe” (i studioversion) så det får bli en tredelad förstaplats för min del. 🙂

 5. Marcus

  *tänder nattlampan*

 6. Micke

  @Marcus en fråga. Varför blanda in sexualitet överhuvudtaget? Att alla ska ha samma rättighet och värde är väl självklart. Bara idioter kan tycka annat. Men varför snacka sex det här är ESC. Jag har själv spelningar ibland och inte går jag in på de spelningarna och inleder med “Hej jag heter Micke och jag är heterosexuell”, Jag förstår hur du menar Marcus hur diskriminering och liknande skit fungerar men det här är ESC kan vi inte försöka lämna allt sådant utanför för en kort stund och bara försöka ha allmänt kul och trevligt.

  Bidraget då? Jag vet faktiskt inte för jag har inte vågat se liveframträdandet än. Inte för politik eller liknande för det skiter jag fullständigt i när det gäller ESC. nej orsaken är att jag är förvånad över att jag tycker ganska bra om bidraget för det är inte alls min typ av musik. Men jag har ju hört så mycket om att det ska vara robotdansare och liknande inblandat i liveframträdandet och något säger mig att ni vet vad jag tycker om det 🙂 Försöker hålla min överraskande positiva syn på bidraget så länge det går och hoppas att det inte alls blir så mycket robotar i slutprodukten. Har därför inte så mycket mer att säga om bidraget just nu.

  Rysslands bästa och sämsta? Det värsta jag hört från Ryssland är ett bidrag som verkar vara taget från MF. Där finns allt, en ung snubbe med svag röst som ska maskeras av ett gäng robotdansande nobodys. Jag pratar om bidraget “Get you”, Aleksej Vorobjov från 2011. Det bästa då? Det är faktiskt extra svårt här för det beror på vad man menar med bra. Musikaliskt sätt blir det nog 2015. Blandning skämt/allvar blir det 2010 och slutligen bara att ge oss en härlig stund att komma ihåg utan några som helst krav och då blir det de härliga gummorna från 2012. Vilken väljer jag då? Ja ibland kan det vara kul att retas lite och jag vet att det finns folk som bara kan se allvar i allt och inte vara kapabla att ta in glädjen en stund. Till er ger jag nu det härliga glädjepillret från 2012. Men definitivt från ryska uttagningen där den var klart bäst.

  Kära vänner vi måste kunna se det roliga i livet ibland också. Älskar de här gummorna, i synnerhet den lilla helt underbara som kämpar med att hänga med 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=WKNRGc71hjc

 7. Marcus

  @Micke: det var precis det där som var sista saken jag skrev som gör mig arg av låten, min egen oförmåga att släppa det. Tyvärr. Känns som 2003 var en evighet sen och man satt och hejade på Ryssland för hur progressiva ocb provocerande de vågade vara…

 8. Daniela

  @Marcus: Tack för att du finns här på bloggen för denna gång uttrycker du exakt mina tankar jag uttryckt tidigare här på bloggen, inte ordagrant med nära! då hade jag även skrivit att jag älskade Alla Pugacheva och att om Polina Gagarina hade varit en mycket värdig vinnare förra året! Men, jag börjar går bekräftat nu att att det är nästan ingen Idé att titta på ESC i år då det verkar att det redan är bestämt vem vinnaren ska vara! Synd!

 9. Micke

  @Daniela min vän varför koncentrerar du dig inte på det positiva och att ha roligt med ESC. Finns många bidrag jag tycker illa om i år men jag lägger ingen energi på dem. Om de vinner SO WHAT? (Spanien undantaget) Jag är här för jag vill ha kul och titta på och diskutera olika länders bidrag. Vem som vinner har mindre betydelse. Se det positiva min vän det är först då du riktigt kan ta till dig hela ESC-ballongen 🙂

 10. Marcus

  Haha Daniela! <3 Fast om Polina tycker vi helt olika… Där verkar det vara jag mot världen, haha!

  Sen är det aldrig tråkigt att kolla på programmet. Jag har varit övertygad om rätt vinnare 1997, 1998, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2012 och 2015. Fortfarande riktigt kul år att kolla på! Och ibland blir ju omröstningen faktiskt tajt ändå, tänk typ Sertab! Vad blev det till slut, 2-3 poäng? Dessutom lär årets poängfördelningssystem göra det ännu mer ovisst!

 11. Daniela

  @Micke: I’m trying hard! Men till och med Rumänien gav Ryssland 12 poäng! Hm! ” Something is rotten in Danmark “/ som Shakespeare sade en gång i tiden tänkte jag då! Blev väldigt förvånad, då jag var nästan hundra på att deras 12 poängare skulle till Italien, men Nope!
  @Marcus: ja, så kan det bli också, att Ryssland hamnar på en andra plats, och i detta fall skulle jag jubla av mitt hela jag! Ni förstår varför för jag vill inte upprepa mig! Förresten, såg någon av er programmet ” Morgonnyheter” på 4- an idag? För Frans var där på intervju och han spelade sin låt med sitt nyligen bildade band! ☺️ De hade inte hittat ett passande namn till bandet än, men han refererade till Bob Marley! Han bad tittarna omhjälp för detta! Vad tycker ni att bandet ska heta? För jag har ingen aning! ☺️

 12. Alex

  @micke tack för tipset Mikael Saari, speciellt 2013. Vet inte om de e för att den är ny för mig. Men tycker det är en av de vackraste balladen i ESC historien. Hade varit min 1 detta år om den hade varit med.

  Ryssland åh Ryssland, som tidigare sagt är låten artisten riktigt bra. Tror scenshowen kommer vara fantastiskt och plats i topp 3 är säkert. Om den nu blir 1 eller 2 är lite svårare att säga. Amir verkar vara den enda som kan förstöra för honom. Men ryssland har fördel här. För han får uppträda 2 gånger. Med tanke på att killen har hela paketet tror jag på vinst faktiskt.

 13. Micke

  @Alex you´re welcome. Vi är väl här för att dela med oss av det bra och dåliga vi upplevt 🙂 Jag kommer aldrig någonsin att kunna förstå hur Mikael Saaris två helt fantiska pärlor kunde ratas av det finska folket till förmån för lättviktare som Siegfrieds och Sandhjas mellanmjölk. Om någon frågar mig hur ofta jag hört låtar snarlika med Siegfrieds och Sandhjas hade jag svarat “garanterat några gånger i veckan minst.” Samma fråga om Saaris bidrag hade givit ett helt annat svar lindrigt sagt.

  @Kerstin det blir väl till dig det här då för det är du som hakat på min 2009 års bidrag lista. De fem som jag rankar bland de 25 överhuvudtaget. Om jag skulle gissa din ranking av dessa fem utan att ha visat det sista av dem blir det: 1. Estland. 2. Island. 3. Frankrike. 4. Bosnien-Hercegovina och då 5. (det jag kommer till nu) 🙂

  Som jag sa så har jag svårt att ranka min topp 3 genom alla tider. Det är alltså två bidrag från 2009 och Serbiens Lane Moje från 2004. Det blir så här till slut till stor anledning att min regering älskar bidraget som jag därför lägger som etta. Hennes åsikt är som alltid viktig för mig 🙂

  Ok detta bidragets sångare råkade ut för precis samma sak som Tommy Körberg råkade ut för 1988 när han skulle framträda med Stad i ljus. Dagarna innan insjuknade han och det var osäkert om han överhuvudtaget skulle kunna komma upp på scen. Efter semifinalen hävdade media att sångaren hade haft 40 graders feber när han stod på scen. Jag är väl lite skeptiskt till det för jag vet att jag definitivt inte skulle ha kunnat stå på någon scen om jag haft 40 graders feber. Oavsett vilket så var han sjuk i alla fall, vilket märktes då han kraxade som en kråka vilket troligen kostade landet en finalplats. Ganska givet att jag inte lägger ut länken från semifinalen. Eller vad säger ni? 🙂

  Det jag gillar bäst med det här bidraget, förutom att regeringen älskar det, är introt och gitarren. Gillar det mesta. Ett av få bidrag jag lyssnat på även utanför esc-bubblan. Precis som i fallet med Bosniens bidrag så älskade Tomas Lundin detta, vilket jag alltså inte tror att Kerstin gör. har känt henne här på bloggen nu i 4-5 år så min magkänsla känner av igen och säger att detta är inte hennes grej. Du får gärna visa hur jädra dum jag är i mitt antagande Kerstin 🙂 Ok till ett av tidernas tre bästa bidrag någonsin enligt mig placerad etta In honor of my wonderful government. She´s my heart and soul.

  https://www.youtube.com/watch?v=-OE5Cww_Jx0

 14. Micke

  Jag vet hur nära Saari var segern i år men minns inte hur långt efter Krista han var 2013 på sin andra plats. Gör du möjligen det schlagerpinglan? eller någon annan? Var det nära?

 15. Micke

  Nu tänkte jag göra en annan grej här. Tänkte göra två semifinaler så som de borde vara. Börjar då med semifinal 1 i den startordning som råder.

  1. Finland (Fel vinnare) Rätt vinnare skulle ha varit Mikael Saari
  https://www.youtube.com/watch?v=JnVmDdLKuhE
  2. Grekland (Internval) Bra bidrag
  3. Moldavien (Fel vinnare) Rätt vinnare Che-MD. Årets bästa överhuvudtaget
  https://www.youtube.com/watch?v=r2uj_tO785c
  4. Ungern (Definitivt rätt vinnare)
  5. Kroatien (Internval) Bra bidrag
  6. Nederländerna (Internval) Bra bidrag
  7. Armenien (Internval) Inget bra bidrag
  8. San Marino (Internval) Inget bra bidrag
  9. Ryssland (Internval) Bra bidrag
  10. Tjeckien (Internval) Bra bidrag
  11. Cypern (Internval) Bra bidrag
  12. Österrike (Rätt vinnare)
  13. Estland (Fel vinnare) Rätt vinnare Grete Paia
  https://www.youtube.com/watch?v=b69Ij9PWDPM
  14. Azerbajdzjan (Internval) Inget bra bidrag
  15. Montenegro (Internval) Inget bra bidrag
  16. Island (Internval) (Rätt vinnare)
  17. Bosnien-Hercegovina (Internval) Bra bidrag
  18. Malta (fel och rätt vinnare) Ira rätt men vare sig med vinnaren eller den esc-bidraget
  https://www.youtube.com/watch?v=-AMHintGTCc

  I denna min egen tävling hade min topp 5 varit

  1. Moldavien
  2. Finland
  3. Ungern
  4. Kroatien
  5. Grekland

 16. Daniela

  @Micke: tack för dessa listor och de vackra låtar från Finland och Estonia, Moldavien fick jag lyssna lite tidigare! ☺️ Ja, du, nu missar Europa dessa fina fina bidrag! Väldigt synd! Årets Finlands bidrag gillar inte jag alls och jag tror inte att det får en finalplats för den delen inte Moldavien heller! Men Estonias bidrag verkar få stöd från en hel del fans, jag själv tycker si och så om det nuvarande bidraget från Estonia.

 17. Kerstin

  Micke, jag minns faktiskt att jag gillade Lovebugs 2009, ingen stor favorit men jag tyckte det var en bra låt. Tycker fortfarande att den är en snygg låt med duktiga killar. Ingen jättefavorit från ESC historien för mig men som sagt en bra låt. Din rangordning av de bidrag du tog från 2009 så som du trodde jag skulle placera dom är inte helt rätt men inte helt fel heller.

  1. Estland
  2. Island
  3. Schweiz
  4. Bosnien-H.
  5. Frankrike

 18. Kerstin

  När vi ändå pratar om framträdanden i ESC som inte riktigt blir som man hoppas och önskar så kan jag berätta om en sånt. Det var ett bidrag som var min stora favorit 1996 och som finns på plats 13 på min topp 25 lista. Bidraget kommer från Storbritannien och slutade på en åttonde plats. Jag ger er studioversionen då live framträdandet var en stor besvikelse för mig.

  https://www.youtube.com/watch?v=KiLw45oAuD0

 19. Micke

  @Kerstin, ok då känner jag inte din smak så bra som jag trodde då 🙂 Mest förvånad över att du placerar Frankrike sämst. Sen jag började lyssna nu igen på dessa så är det den som tagit hissen allt högre upp. Men det kanske är manligt/kvinnligt lite det där. Jag vet inte.

  Lustigt att du tar upp just det där bidraget från 1996. Jag tycker ju intensivt illa om dutt dutt syntar men just det bidraget är faktiskt ett av få som jag bara har positiva vibbar från. Trots allt oh ah 🙂 Förstår att du väljer studioversionen. Ett allmänt problem genom historien i ESC, för att inte tala om MF, att det låter bra innan man får se det live

  Jag fortsätter då med mina semifinaler så som de borde ha varit. Till Semifinal 2.

  1. Lettland (Fel vinnare) Rätt vinnare Catalepsia
  https://www.youtube.com/watch?v=b2Fiwbh2qm0
  2. Polen (Rätt vinnare)
  3. Schweiz (Fel vinnare) Rätt vinnare Platzhirsch
  https://www.youtube.com/watch?v=xjxrcWcFpsk
  4. Israel (Rätt vinnare som omgjord eller möjligen i Nofar Salmans version)
  https://www.youtube.com/watch?v=MbzbEvKHQ5Q
  5. Vitryssland (Rätt vinnare men inget bra bidrag)
  6. Serbien (Internval) Kunde varit bra om de valt bidraget på serbiska
  https://www.youtube.com/watch?v=S6AsNd6AMGE
  7. Irland (Internval) Skapligt för att vara Irland i ESC
  8. Makedonien (Internval) Bra bidrag med årets bästa röst
  9. Litauen (fel vinnare med unken MF-stank) Fanns det ens något hyfsat i deras uttagning?
  10. Australien (Internval) Bra bidrag
  11. Slovenien (Rätt vinnare) I svagt startfält
  12. Bulgarien (Internval) Bra bidrag
  13. Danmark (Fel vinnare) Rätt vinnare Simone
  https://www.youtube.com/watch?v=zWiYhGWMBko
  14. Ukraina (Fel vinnare) Rätt vinnare The Hardkiss. Årets absolut mäktigaste refräng
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MUxboDwKVp0#t=164
  15. Norge (Fel vinnare) Rätt vinnare Laila Samuels
  https://www.youtube.com/watch?v=bGCDK760qAM
  16. Georgien Rätt vinnare med fel låt) De hade två riktigt bra. En rytmisk, en vacker. Tar båda
  https://www.youtube.com/watch?v=FAEXe1pgzoo
  https://www.youtube.com/watch?v=dwozv7qbIwg
  17. Albanien (Rätt vinnare med ok låt men sedan totalslaktad i engelsk version)
  https://www.youtube.com/watch?v=bnBXUIqZjXQ
  18. Belgien (Fel vinnare med fem gamla hits inklistrade) Minst dålig i finalen var
  https://www.youtube.com/watch?v=2XqSBip8h2s

  I denna min egen tävling hade min topp 5 varit
  1. Ukraina
  2. Georgien
  3. Schweiz
  4. Israel
  5. Danmark

 20. Kerstin

  Finland- håller med det borde varit Mikael Saari.
  Moldavien- även om jag inte är jätteförtjust i årets bidrag så är den mer i min smak.
  Estland- håller med, Grete Paias bidrag var inte bara bättre än årets sömnpiller utan också en riktigt bra låt.
  Malta- håller med dom borde valt That´s why I love you.

  Lettland- eftersom jag gillar bidraget med Justs väldigt mycket så tycker jag dom gjorde rätt.
  Schweiz- årets bidrag är ingen direkt fullträff hos mig men jag väljer den.
  Serbien- låten är ok både på engelska och serbiska men byt bort henne.
  Danmark- jag vet att det danska bidraget i år är så gjort och så förutsägbart men ändå kan jag inte motstå det.
  Ukraina- håller med. Borde valt Hardkiss. 1944 är en jättebra låt men artisten förstör tyvärr helheten.
  Norge- en bra låt men ungefär likvärdig med Icebreaker.
  Georgien- borde valt Weagree.
  Albanien- håller med, dom borde ha behållit sitt eget språk.
  Belgien- håller med, denna låt var mycket bättre.

 21. André

  Till skillnad från många andra här tycker jag tvärtom, nämligen att Ryssland varit ganska dåliga under årens lopp. Undantagen är “A million voices” och “What if”. Dima Bilan kan jag acceptera och “Party for evervbody” var charmig och rolig men inte särskilt musikalisk. 😛

  Årets bidrag hamnar i Dima Bilan-facket för mig. Det är helt ok och jag kan acceptera låten (till och med som vinnare) men jag kommer inte se låtens storhet och det finns i min värld en mängd bättre bidrag. Något jag dock tänker är att den som är störst förhandsfavorit på förhand lätt kan göra folk besvikna och falla i resultatlistan när tävlingen väl avgörs. Det hände en hel rad bidrag 2007, det hände både Frankrike och Ungern 2011 och det hände Italien förra året. Å andra sidan har favoriterna hållit lika ofta också: Alexander Rybak 2009, Lena 2010, Loreen 2012 och Emelie de forest 2013. Det blir intressant att se hur det utspelar sig för Ryssland denna gång, ett land som (trots att politik inte borde blandas in) är långt ifrån omtyckt…

 22. Micke

  Jisses Kerstin du skulle sett det jag såg med den fantastiska kvinnan som framförde 1944 o fick upp ögonen på mig om vilken bra låt det egentligen är. Jädrar att jag önskar att ni här hade fått sett det. Det måste finnas något sparat hoppas jag.

 23. Micke

  Blev besviken är alldeles nyss. Jag är ju överraskad över att jag tycker Rysslands bidrag är bra trots att det är långt ifrån min musiksmak. Har ju som jag sagt hållit mig ifrån att kolla på något live för ryktet om talanglösa, stereotypa nobodys till robotar som ålar omkring Sergey. Men jag fick för mig att jag åtminstone skulle lyssna hur det lät live utan att titta. Det var detta som gjorde mig besviken. Hade faktiskt väntat mig mer av hans röst än det som strömmade fram. Nja det där var inte vad jag hade väntat mig Sergey.

 24. Micke

  Ok avslutar då med de fem finalklara och de som verkligen borde vara där:

  1. Sverige (Rätt vinnare) Kan inte ens i fantasin tro att det skulle funnits något bättre i MF.
  2. Frankrike (Internval) Bra bidrag, hade lyfts enorm om you you you andet hade tagits bort
  3. Spanien (Horribel vinnare) Rätt vinnare (ALLT HADE VARIT BÄTTRE) var Maverick
  https://www.youtube.com/watch?v=hLSpaHznFDE
  4. Tyskland (Rätt och fel vinnare) Störst chans RÄTT. Personlig smak FEL och då Avantasia
  https://www.youtube.com/watch?v=4w_58CQWHFQ
  5. Storbritannien (Fel vinnare) Rätt vinnare Darline
  http://www.bbc.co.uk/programmes/p03kb28x
  6. Italien (Rätt vinnare) 25% sämre sen de havererade in engelsk text men ändå näst bäst. För er som blir tvingade att höra den degraderade versionen med engelska. Här är originalet
  https://www.youtube.com/watch?v=NXE-aTIIG30

 25. Schlagerpinglan

  @Micke, Har du möjligtvis lyssnat på fel Sergey eller fått tag på ett klipp från en spelning i slutet av hans långa PR-turné där rösten kanske börjar svika? I vilket fall som helst så är det ju positivt då ingen tjänar något på att ha alltför stora förväntningar. 🙂

 26. Kerstin

  Antingen är som du säger Schlagerpinglan eller så försöker vår kära Micke skrämma oss lite.

 27. Kerstin

  Spanien- håller med. Älskar rytmerna och det spanska språket.
  Tyskland- håller både med och inte. Personligen gillar jag Ghost bättre men jag tror faktiskt det här bidraget hade fungerat bättre i ESC. Nu vet vi ju inte i och för sig hur det kommer gå för Ghost men det är min känsla. Nu när det rumänska bidraget också försvann så hade det här bidraget kunnat locka till sig deras röster.
  Storbritannien- jag tycker deras bidrag i år är ok men den här låten är nog kanske snäppet bättre.

 28. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Mmm… tänkte även den tanken… men Sergey verkar ha ett lite väl hektiskt schema så här inför ESC (precis som många andra artister) så jag är lite orolig för hans röst oavsett.

 29. Micke

  Kerstin och Schlagerpinglan vad tror ni om mig egentligen? 🙂 Visst det kan vara kul o småretas lite ibland men det här var helt seriöst. Faktum är att jag vet inte vad jag lyssnade på eftersom det inte var jag som tog ned den då jag inte ville kolla på honom. Men jag ska ta reda på vad det var för något

 30. Kerstin

  Micke, ok det var seriöst. Bra då har vi rett ut den saken. Låt oss hoppas då att Sergey bara hade en dålig dag på jobbet just den dagen. Låter inte bra det här och att Schlagerpinglan är orolig för hans röst också men men han behöver kanske bara lite vila, får vi hoppas.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se