ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Armenien
Land: Armenien deltagit 9 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: AMPTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2006 André kom 8:a av 24 i finalen med “Without Your Love

Armeniens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:

2015: Face The Shadow“, Genealogy (Internval) 16:e i finalen
2014: Not Alone“, Aram MP3 (Internval) 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians (Internvalda artister + nationell final) 18:e i finalen
2012: – – – – – –
2011: Boom Boom“, Emmy (Internvald artist + nationell final) 12:a i semi 1
2010: Apricot Stone“, Eva Rivas (Nationell final) 7:a i finalen
2009: Jan Jan“, Inga & Anush (Nationell final) 10:a i finalen
2008: Qele, Qele“, Sirusho (Internvald artist + nationell final) 4:a i finalen
2007: Anytime You Need“, Hayko (Nationell final) 8:a i finalen
2006: Without Your Love“, André (Internval) 8:a i finalen


Armeniens ESC-2016-bidrag: “LoveWave”, Iveta Mukuchyan

Lyssna på Armeniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: LoveWave officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live i Moskvatext-video
Artisten: Iveta Mukuchyan officiell webbsidayoutubetwitterfacebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (1:35 – 13:e oktober)
Intervju av eurovision.tv (3:45 – 31:a december)
Intervju av Radio Hamburg (på tyska) (5:29 – 23:e oktober)

Startnummer: nr 7 i Semifinal 1 (10:e maj)
Låtskrivare: Lilith Navasardyan (m), Levon Navasardyan (m), Iveta Mukuchyan (t), Stephanie Crutchfield (t)
Uttagning: Den 13:e oktober avslöjade TV-bolaget AMPTV att de internt utsett Iveta Mukuchyan att representera Armenien i ESC 2016. Efter att de erbjudit låtskrivare att skicka in sina förslag presenterades den 2:a mars den låt som de internt valt ut. Läs mer om internvalet här: “Iveta Mukuchyan för Armenien 2016!” – “Armeniens Eurovision-bidrag 2016

Presentationer av bidraget och artisten + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-04-26): Vidare till final (plats 2 av 18) & topp-10 (plats 7) av de 42


Åsikter och spekulationer om Armeniens bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Till final ArmenienArmenienArmenienArmenienArmenien Betyg: 3+ / 5
Inledningsvis hade jag “LoveWave” relativt långt ifrån en finalplats då jag gillade själva känslan i bidraget men inte riktigt fick ihop det till en fungerande låt. Efter en tid började dock bitarna falla på plats och numera så är det en av mina självklara finalister. Musikstilen är ingen jag vanligtvis lyssnar på men när det är så här medryckande och kraftfullt så blir jag extremt nyfiken på hur det ska presenteras på ESC-scenen. Förhoppningsvis är Ivetas live-röst lika imponerande som jag föreställer mig att den kommer att vara, för då kan det bli något riktigt speciellt.
Schlagerpinglan tror: Till final
Trots att jag själv gillar Armeniens bidrag och jag anser att Iveta är en väldigt kompetent sångerska så kan jag inte riktigt förstå hur landet kan ligga så pass bra till på oddslistorna. Visserligen så verkar de kunna gå till final med allt utom disco-boxning-hybrider, men just “LoveWave” är för mig en låt som behöver mer än en lyssning för att riktigt “klicka”. Oddsen får mig dock att tro att Iveta trots allt (med sin röst och en passande scenshow) kan imponera på både juryn och tittarna i semifinalen och därmed ge Armenien ytterligare en finalplats.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Inför ESC 2016: Armenien – “LoveWave” – Iveta Mukuchyan”

 1. Adri

  Jag har sett folk jämföra Armeniens låt i år med Lettlands låt förra året och jag kan förstå jämförelsen även om jag inte tycker de är sååå lika. Dock älskade jag Lettland förra året och Armeniens låt i år är nästan lika bra.

  Enda riktiga klagomålet från min del är det lilla “prat”-partiet i början och jag klagar inte på det för att de låter dåligt, mer för att jag undrar hur det kommer se ut på scen. Kommer kanske se konstigt ut om folk förväntar sig en låt och det kommer ut en kvinna som pratar istället. Nåväl, det lilla prat-partiet varar ju en väldigt kort stund så publiken kanske gillar det ändå.

  Detta är en av mina absoluta favoriter i år. Låten är en av årets bästproducerade låtar, medryckande utan att bli tjatig och framförallt… Iveta är årets bästa kvinnliga röst. (Vet att många tycker Kaliopi innehar den titeln, men Iveta slår faktiskt Kaliopi i mina ögon i alla fall)

  Hoppas: ABSOLUT FINAL! Övre halvan i finalen… gärna topp 10

  Tror: Svårtippad men på min prediction för tillfället är Armenien på 10:e plats så jag tror att de blir en gränsfall Topp 10-placering.

 2. Marcus

  Helt fantastisk låt! Kräver rätt sinnestämning för att njuta av den till fullo, och den är lite svår… Men samtidigt lockar den en till att utforska den! Borde ha chans på topp 5!

  Armeniens sämsta: Finns det någon tvekan? Not Alone med den fruktansvärda Aram MP3.

  Armeniens bästa: en av av få låtar denna sidan millenieskiftet som letar sig upp på mina olika topplistor, och som är en ständig partyfavorit fortfarande: Jan Jan! (eller Nor Par, om man nu föredrar det)

 3. Max

  I början förstod jag ingenting, tyckte den var märklig och hade den i botten av semifinalen. Lyssnade på den igen efter ungefär en månad och föll helt för den. Den mystiska början (pratpartiet må vara märkligt men samtidigt intressant) som växer med det orientaliska instrumentet till en jättebra refräng. Att låten inte så tydligt består av vers-refräng-vers-refräng är bara frigörande för mig. Låten verkar krävande att sjunga, så det är nog bara smart med många instrumentala bitar. Har växt från att ligga omkring plats 30 till att nu vara min favorit till att vinna tävlingen. Fantastiskt.

 4. Johanna

  För mig långt ifrån topp 10. Dock en självklar finalist i mina öron även i den svåra konkurrensen. Skulle ändå på något sätt inte bli helt förvånad om den bommade finalen heller…

 5. Adri

  Armenien är ett sånt nytt land i tävlingen så då kan man rangordna alla låtar de tävlat med:

  1. Apricot stone, 2010
  2. Qele Qele, 2008
  3. Lovewave, 2016
  4. Face the Shadow, 2015
  ——————————–
  5. Anytime you need, 2007
  6. Without your love, 2006
  7. Nor par/Jan Jan, 2009
  8. Boom Boom, 2011
  9. Not Alone, 2014
  ——————————–
  10. Lonely Planet, 2013

 6. Alex

  1.Qele qele
  2. Apricot stone
  3. Not alone

  Varför gillar ni inte Aram??????!? Älskar den låten

 7. Kerstin

  En ganska jobbig låt med en sångerska som jag inte berörs ett dugg av. Kallt, stelt och ganska tråkigt. Trots det så tippar jag att Armenien tar sig till final. Betyg 2/5.

  Armeniens bästa låt genom tiderna är Aram med Not Alone.

 8. Kerstin

  Alex, ja det kan man verkligen undra. Själv tycker jag valet var väldigt enkelt. Not Alone är för mig tveklöst det bästa Armenien ställt upp med. Efter den låten så är det Qele Qele.

 9. Alex

  Kerstin! Efter qele qele är det antingen han eller Apricot stone svårt att bestämma mig där. Men som sagt älskade Arams låt totalt. Hade han vunnit hade jag inte haft nåt emot det alls! 😀

 10. Adri

  Jag tycker Armenien överlag är ett väldigt starkt land så ta det inte på fel sätt att “Not alone” hamnar på plats 9/10. Jag tycker att låten tar lite för lång tid på sig att komma igång och att det är väldigt, väldigt, väldigt mycket uppbyggnad. Största problemet var dock live-framträdandet. Aram var inte tillräckligt bra och visuellt var det absolut ett av de tråkigaste.

 11. Marcus

  Aram är som person ett litet mini-Ryssland! Totalt unlikeable människa! Och låten sen, en seg, skrikig och ansträngd historia med noll personlighet eller utstrålning. Jag förstår mig inte alls på den. Armenien brukar annars ha rätt härliga låtar som sticker ut, på gott och ont! Vissa låtar är lite billiga (Apricot Stone, Boom Boom, Without Your Love) medan andra är ren klass (Qele Qele, Nor Par)! Armenien bara går och väntar på sin första vinst när som helst! 🙂

 12. Kerstin

  Adri och Marcus, även om jag har en annan uppfattning om Not Alone så tycker jag det var intressant att höra era motiveringar om varför ni inte riktigt gillar den.

 13. Alex

  Buuuuuuuu Markus och adri

 14. Johan

  Qele Qele var en rätt schysst låt, men det lät ju sååååå falskt. Det känns som att den gled igenom lite för enkelt mest tack vare att konkurrensen var rätt kass det året.

  Aram var skakig i introt men byggde det rätt snyggt. Det var väl deras riktiga chans till vinst, men det fanns element som sänkte den både låtmässigt och konkurrensmässigt. Tror det är skadligt att vara en tidig favorit (Aram 2014, Frankrike 2011, Lettland i år (glider sakta ner från toppstriden oddsmässigt). Men jag gillade ändå Aram. Klimaxet var väldigt snyggt och det faktum att en komiker kan göra sig seriös för en stund på ett så övertygande sätt blev jag imponerad av.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se