ESC2016 I kväll har Eurovision Song Contest 2016 sin officiella invigning vilken består utav två delar. Först går de tävlande artisterna och delegationerna från de 42 länderna på röda mattan utanför EuroClub vid Skeppsbron, se klipp nedan, sedan fortsätter öppningsceremonin i Stockholms stadshus.

Vid direktsändingen från röda mattan, som kommenterades av Jovan Radomir och Catarina Rolfsdotter-Jansson, så fick artisterna som tävlar för The Big Five dra lott om var i finalen de ska starta, se resultatet nedan. Exakt startnummer bestäms dock som vanligt, efter att de båda semifinalerna avgjorts.

Uppdaterat: Se även ett klipp på SVTPlay från flaggceremonin tidigare på dagen då de 42 tävlande ländernas flaggor hissades vid EuroClub framför Kungliga slottet medan arméns musikkår spelade. Ceremonin var tänkt som ett startskott för invigningen samt för att hylla temat ”Come together”.


Eurovision Song Contest 2016 – Opening Ceremony” (1:35:03 – eurovision.tv – 8:e maj)
(se även: Behind the scenes of the Red Carpet )

Resultatet av final-dragningen:
Tyskland Tyskland startar i den första halvan av finalen
Italien Italien startar i den första halvan av finalen
Frankrike Frankrike startar i den första halvan av finalen
Sverige Sverige har startnummer 9 i finalen (klart sedan tidigare)
Spanien Spanien startar i den andra halvan av finalen
Storbritannien Storbritannien startar i den andra halvan av finalen
(Källor: eurovision.tv och escsverige.blogspot.se)

Schlagerpinglan: En efter en betas alla de obligatoriska punkterna av inför Eurovision Song Contest 2016… snart är det bara live-showerna kvar. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2016-invigningen och Resultatet av final-dragningen”

 1. Johan

  Åh, öppningsceremonin är som det riktiga startskottet för eurovision-veckan! Nu händer det allihopa, det som vi väntat på i månader!

  Jag vill passa på att i vanlig ordning tacka pinglan för den eminenta rapporteringen under såväl låg- som högsäsong. Det är fantastiskt att få ta del av detta och njuta av produkten som du lägger ner tid och vilja för. Det är bara äkta passion som kan åstadkomma detta med så hög kvalitet och kvantitet kombinerat. Bravo!

  Är få år jag varit så här uppspelt inför första semifinalen, för nu är det verkligen hög klass vi ska få bevittna. Må bäste deltagare vinna!

 2. hej

  Jag känner på mig att Italien kommer att ha startnummer 1 i finalen medan Storbrittanien kommer avsluta showen.

 3. Schlagerpinglan

  @Johan, Jag tackar för uppskattningen, det värmer. 😀 Håller med om att det känns som ett extra starkt startfält och förväntingarna stiger för varje dag inför den första semifinalen. Snart är det dags. 🙂

 4. Micke

  Håller med Johan om hans hyllning till Schlagerpinglan. Jag har inte träffat många under mina år som matchat intresset och passionen som jag har för detta men du slår mig med hästlängder, i synnerhet i år då jag tyvärr tappade greppet under en tid. Tror jag hissade bidragen för mycket inledningsvis och när jag sedan insåg verkligheten att det inte på långa vägar var så bra som jag “inbillat” mig då dippade det totalt ett tag. Tillbaka igen med en mer sund inställning till årets bidrag och med bibehållen beundran för pinglans engagemang och arbete här. Inte minst detta att hon är så unik att hon har en lugn och sansad blogg. My oh my att det är sällsynt.

  @Johan jag delar din åsikt om pinglan men tyvärr inte fullt ut om standarden på bidragen. Men skit samma är du nöjd så kan det ju inte bli bättre 🙂 Personligen tycker jag över halva startfältet håller pinsam låg nivå men varför slösa tid på dem? Jag väljer att lägga tid på de åtta bidrag jag tycker riktig mycket om och de övriga, de ytterligare åtta jag tycker bra om och de fem skapliga 🙂 De är de viktiga.

  Vill också passa på och skicka en morgonhälsning till Marcus och hoppas att han mår åtminstone ganska bra efter det han drabbades av.

 5. hej

  Jag håller också med Johans fantastiska hyllning, jag har följt denna blogg i ca ett år, och alla i kommentarsfältet känns som en andra familj, då vi är snälla mot varandra i kommentarsfältet. Tack för rapporteringarna av Schlagerpinglan och alla andra och dessa intressanta och trevliga diskussioner i kommentarsfältet!

 6. Daniela

  @Johan: liksom de andra våra vänner här på bloggen ansluter jag mig till din fina hyllning av invigningsceremonin och denna lärorika blogg samt förstås schlagerpinglan som har skapat det! Just det att i umgänge med varandra pp ett respektfullt sätt här på bloggen har givit mig möjligheten att lära mig så otroligt mycket om musik och om musiksmak! Så att även jag vill tilta ett stort tack till @ schlagerpinglan och till er alla för era värdefulla kommentarer! Tack! ❤️
  Om invigningsceremonin, det var så stortalangen som en Oscarsgalla! Sverige har ännu en gång visat vart skåpet står! 🙂 🙂 Och så alla dessa artister den ena snyggare än den andra! Men framför allt våra två ögon godis: Frans och Måns: stiliga, snygga, helt underbara! ❤️ ❤️
  Mina top tre igår på invigningsgallan var bland flickorna:

  1) Laura Tesoro: Ung, energifylld, glad utstrålning och en snygg outfit samt frisyr som passade henne utmärkt! ❤️
  2) Francesca Frpn Italia! Originell, ungdomlig outfit som bröt mot de andra mer klassiska klänningar ❤️

  3) Sanjas från Serbien som påminde om prinsessa Viktorias H&M outfit på prins Philips bröllop! Plus att trots att hon upplevs överdriven i sitt sätt, så har hon en sån glädje vulkan i sig så att jag tycker om henne i slutändan i alla fall! ❤️

  Och bland killarna:
  1) Princen eller snarare sagt ” kungen” från Holland: han är otroligt stilig och han hade en fantastisk kostym på sig! ❤️

  2) Frans: behöver inte säga mer än jag sagt tidigare! 🙂 ❤️

  3) Måns 🙂 ❤️ Likadant här!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se