ESC 2016 Schlagerpinglan: Nu är det inte lång tid kvar innan den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 startar. Innan dess vill jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig kväll. Förhoppningsvis får vi alla något att glädja oss över. 😀

Dessutom vill jag påminna om programmet “Studio Eurovision” som sänds direkt från Globen med start kl. 20:00 och som lär gästas av bl.a. Frankrikes Amir och Rysslands Sergey Lazarev. Läs mer om programmet här.

Så där ja, med semifinal-infon och resultat-gissningen avklarad så är det inte mycket mer att göra än att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag återkommer direkt efter showen med resultatet och förhoppningsvis ett riktigt gott humör. 😉

Trevlig kväll på er alla! 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2016: Snart dags för den första semifinalen”

 1. Micke

  Var är Mikael Saari? Snälla hitta honom fort

 2. Alex

  så bra ungern va!

 3. Micke

  Ungern rules

 4. Marcus

  Hvala Hrvatska! <3

 5. Micke

  Tjeckien fortsätter att växa

 6. Johan

  … och jag vet en viss pingla som nog är mycket nöjd över resultatet ikväll 😉

 7. Micke

  Tyvärr var det väl ganska självklart att de genetiska trillingarna Azerbajdzjan, Malta och Armenien skulle ta upp plats i finalen. Trodde faktiskt det skulle bli en fyrling med Moldavien. Men jag undrar om de kan uppträda samtidigt 🙂 Skämt åsido i övrigt får jag väl vara nöjd. Tråkigt bara att Bosnien och Grekland som vågar gå sin egen väg inte belönas för det.

  Ungern är vidare vilket innebär att även jag är vidare till mångas skräck 🙂

  See ya

 8. Hannes

  Tyckte inte Azerbadjian skulle vidare….

 9. Adri

  Just nu är det BARA svordomar som finns i min hjärna… (tänker inte skriva några här dock så don’t worry).

  Men hur, hur, HUR kunde den melodifestivals-inspirerade smörjan från Cypern ta en plats som borde varit Islands? Jag fattar noll.

  Jag borde vara glad då 8/10 av mina favoriter gick till final… men när min allra första plats Island åker ut… då är det svårt att “keep a straight face”.

  Island var såååå överlägsen de andra, jag fattar verkligen inte.

  Island borde verkligen tagit Cyperns plats.

  (Sen hade gärna Nederländerna fått bytas ut från Moldavien men där kan jag i alla fall förstå charmen… något jag verkligen, verkligen, verkligen inte kan göra med Cypern. Mer generisk är svårt att vara.)

 10. Adri

  Baserat på att publiken skanderade “Iceland, iceland, iceland” mot slutet gissar jag att Island och Estland tog plats 11-12.

  Gissar även på att juryn fällde Island. Den verkade ju väldigt populär där. :/

 11. Schlagerpinglan

  @Johan, Det har du alldeles rätt i… om det inte vore för Moldaviens final-miss (som jag visserligen inte har alltför svårt att förstå) så skulle jag svävat runt på små rosa moln. Nu är det bara vanliga vita. 😉 😀

 12. hej

  Estland gick inte vidare, tråkigt att Europa inte var för en Estländsk vinst. Men jag har en reserv i finalen, Italien, som var på delad förstaplats med Estland innan repetitionerna. Dessutom gick mysiga Nederländerna, perfektionisterna i Ryssland samt Ungern vidare. Men utan Estland fattas en pusselbit som kommer att vara svår att ersätta. Vi får hoppas att Estland helt enkelt hittar en bra låt till nästa år. Dock blev jag inte så förvånad att Grekland inte gick vidare även om jag gillade deras låt. Det var lite otur att gå ut precis efter Sandhja och hennes attityd och då blir det svårt att inte jämföra, även om ingen av dem gick vidare. Roligt att Tjeckien gick vidare, även om låten enligt mig var en anonym låt som jag hade kunnat hoppa över, blev det en revansch mot förra årets skandal, Tjeckien gick inte vidare med deras bästa låt någonsin. Hoppas Estland gör något liknande nästa år.
  Godnatt allihopa

 13. Adri

  Sorry for spam här, men som alltid efter semifinalen ska jag gissa resultatet:

  Jag TROR det blev såhär:

  1. Ryssland
  2. Armenien
  3. Ungern
  4. Malta
  5. Cypern (av nån anledning)
  6. Österrike
  7. Tjeckien
  8. Nederländerna
  9. Kroatien
  10. Azerbajdzjan

  11. Estland
  12. Island
  13. Bosnien Herzegovina
  14. Grekland
  15. San Marino
  16. Moldavien
  17. Montenegro
  18. Finland

 14. Daniela

  Inga av mina 3 favoriter gick vidare, det var väldigt tråkigt! 🙁 Jag tyckte väl att Lidia gjorde väldig bra av sig, Grekland och B-H likadant, men Malta och Azerbaijan har haft Mycket starkare back up! Nå väl, dessa länder måste också kanske ändra koncept samt byta låtskrivare och språk! 🙁
  @ Micke: är glad för Freddies skull och även för din då jag vet hur mycket du gillar låten!
  @ Schlagerpinglan: Samra har samlat sig och levererat så att det räckte till finalplatsen och det är inget fel på det, Samra är snygg och duktig!
  Den låt jag inte är nöjd med i finalen är Maltas, men det blev så i år so I need to move on!

  Torsdag är Semi 2 och då får vi se hur det går för Makedonien!

 15. Alex

  hela min topp 5 gick vidare, super nöjd!!

 16. Adri

  Vet att många här gillade Grekland och Bosnien och det är SÅKLART jättetråkigt då att de åker ut (likadant som jag känner för Island) men det finns en LITE positiv sak angående det; det visade att det faktiskt är låtarna som tävlar och inte länderna.

  Det finns ju så många ESC-kritiker som säger: “Armenien, Ryssland, Rumänien, Bosnien etc går alltid vidare oavsett vad de skickar… det är ju ingen musiktävling längre.” and so on and so on.

  Att Grekland och Bosnien som båda haft 100% framgång i semifinalerna tidigare åkte ut visade, i alla fall för mig, att det faktiskt är en låttävling där alla kan åka ut om de inte presterar tillräckligt. (Vet att det är en svag tröst, men jag försöker i alla fall hitta något att bli lite glad över) 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se