ESC 2016 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar finalen av Eurovision Song Contest 2016 och några timmar senare så får vi äntligen veta vem som kommer att stå som den slutlige segraren.

Mina tidigare gissningar i år har gått med varierat resultat (7 rätt av 10 vid den första semifinalen och 9 rätt av 10 vid den andra semifinalen) så det ska bli väldigt spännande att se hur väl mitt försök att förutse kvällens vinnare går. Så här tippar jag i alla fall att topp-fem blir. 😀

Schlagerpinglan tror på följande topp-fem i Eurovision Song Contest 2016:
Ryssland 1. Ryssland You Are The Only One“, Sergey Lazarev
Australien 2. Australien Sound Of Silence“, Dami Im
Ukraina 3. Ukraina 1944“, Jamala
Italien 4. Italien No Degree Of Separation“, Francesca Michielin
Armenien 5. Armenien LoveWave“, Iveta Mukuchyan

Schlagerpinglan: Som vanligt så velades det en hel del innan jag kom fram till den slutliga gissningen men tyvärr så gick mina tankegångar inte kring vilket bidrag som jag tror vinner. I stället undrar jag hur många av jurymedlemmarna som man vet på förhand kommer att ha “svårt” för att ge Ryssland höga poäng och huruvida alla taktikröstningsplaner som cirkulerar kan få någon större effekt på resultatet. Jag hoppas innerligt att det kommer att gå rätt till och beslutade därför mig för att helt slå bort dessa tankar.

Jag resonerar i stället så här: Det finns ett flertal länder som ställer upp med riktigt bra låtar och riktigt bra artister men Ryssland är det enda land som ställer upp med “hela paketet”, d.v.s. imponerande artist, scenshow och låt. Alla de andra har, enligt mig, någon svag punkt som drar ner helhetsintrycket. Jag är medveten om att det finns de som har annorlunda smak, men då det är ett väldigt starkt ESC-år så tror jag att dessa röster kommer att fördelas mellan ett antal olika bidrag och däred borde Ryssland vinna oavsett. Det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulet för Sergey Lazarev, som jag ser det, är om det ligger något i mina inledande tankar… men det vill jag inte tro.

Därför är min gissning: Ryssland vinner.

När det gäller vilka bidrag jag hoppas på så är det däremot ingen tvekan då jag (även i år) har en överlägsen stor-favorit och en hel hög med stora, personliga favoriter, se listan nedan och min topp-tio-lista. 😀

Schlagerpinglans personliga favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2016:
Ryssland 1. Ryssland You Are The Only One“, Sergey Lazarev
Cypern 2. Cypern Alter Ego“, Minus One
Polen 3. Polen Color of Your Life“, Michał Szpak
Frankrike 4. Frankrike J’ai Cherché“, Amir
Österrike 5. Österrike Loin d’ici“, ZOË

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Eurovision 2016: Dags att gissa vinnaren & utse favoriter”

 1. Micke

  @Schlagerpinglan, skönt att ha olika uppfattningar och åsikter om saker och ting ibland 🙂 Hela paketet för Ryssland som du pratar om är vi inte riktigt överens om. Som jag sagt tidigare är jag överraskad över att jag tagit till mig deras bidrag så pass positivt som jag gjort med tanke på att det inte alls är min stil. Köper också att det är en bra artist men showen????? Jag hade väntat mig något fantastiskt men den var lika trist som Australiens men tvärt om då om du förstår hur jag menar 🙂

 2. Max

  Tror på följade:

  1. Australien: Detta lär bli en överlägsen juryfavorit och västeuropas likaså. Dami sjunger fantastiskt (och ska ha gjort igår också) och låten kommer tilltals många. Jämt lär det dock bli.

  2. Ryssland: Tror Ryssland sätter stopp för Ryssland. Juryn lär inte ha denna som sin absoluta favorit (Inför-programmen har inte varit starkt tyckande) och jag tror nog att många låter bli att rösta för att det är Ryssland. Vi får inte glömma att det finns sånt kvar.

  3. Armenien
  4. Sverige
  5. Ukraina
  6. Italien
  7. Frankrike
  8. Malta
  9. Bulgarien
  10. Spanien

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Själv tycker jag att det är en urcharmig show som flörtar enormt med Ani Loraks poseringar framför boxen och klättring upp på boxen (men tagit det till en ny nivå): https://www.youtube.com/watch?v=P8FbpoSLk2E&feature=player_detailpage#t=128

 4. Kerstin

  Bland dessa fem tror jag vinnaren finns.

  Ryssland
  Frankrike
  Ukraina
  Australien
  Sverige (förmodligen inte men vem vet)

 5. Kerstin

  Mina fem favoriter.

  Ryssland, Frankrike
  Tjeckien
  Sverige
  Israel

 6. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag tror mycket väl att Sverige kan finnas bland de fem för antingen “går han hem” och får en plats väldigt högt upp eller så blir det en mer blygsam placering, jag har svårt att se ett mellanting. Efter mycket velande bestämde jag mig för att tro på det sistnämnda, men hoppas jag har fel för det är ju trots allt mycket roligare när det går bra för Sverige… speciellt när man tycker om bidraget, som jag faktiskt gör även om det inte syns på mina listor. 🙂

 7. André

  Hej allihopa!

  Jag kan avslöja att jag precis är hemkommen från finalens genrep och det är en bra final vi har framför oss 🙂

  Men ja…som de första av er redan sagt: Jag är övertygad om att finalen står mellan Ryssland och Australien, två populära låta som (bortsett från Sverige) hade klart högst jubel på plats i arenan idag.

  Personligen hoppas jag Lettland vinner, en grym elektroballad som fallit mig totalt i smaken under veckan 🙂

  Ha en riktigt bra kväll allihop!

 8. Schlagerpinglan

  @Andé, Det låter lovande inför kvällen. Du får ha en riktigt bra kväll du med. 😀

 9. Alex

  Detta är vad jag tror.

  01 Ryssland
  02 Australien
  03 Armenien
  04 Frankrike
  05 Sverige
  06 Ukraina
  07 Italien
  08 UK
  09 Spanien
  10 Malta

  SÅÅÅÅÅ SVÅRT!!!

 10. david

  Rysslands låt är en vek imitation av Heroes från förra året. Scenshowen däremot är Heroes på steroider. Jag tror mer på Armenien, Australien, Sverige, och Ukraina.

  Jag tror Australien vinner.

 11. Micke

  @Andre, har du kvar din schlagerblogg? Tappade bot den. Enfråga: Skulle det vara ok för dig om jag lade ut en låt på den? Förklarar senare

 12. Micke

  Har ingenting emot vare sig Ryssland eller Australien men attan så kul det skulle vara om de missade. Allt snack är ju på dem så det skulle vara askul med en skräll så länge det inte är Spanien

 13. Micke

  Fick just höra en grej här som skulle kunna tyda på annat än Ryssland och Australien. Länderna det knorrades om var Italien och Österrike. inte mig emot i så fall 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Sorry att jag glömt ge klartecken till din fråga innan. Jag brukar inte tillåta sådant, men då jag är nyfiken och du givit så mycket till bloggen genom året så är det självklart att du får dela med dig av din låt. 😀

 15. André

  Micke: Jag skriver inte bara om schlager på min blogg men ja, den är kvar, kul att du tittat på den!

  Millommusik heter den om du vill titta.

 16. Micke

  Vad tusan hände? Helt plötsligt klickade det med Serbiens låt. Var det bara för mig eller hände något?

 17. Alex

  Hon e bra men Australien knäckte

 18. Micke

  @Alex all respekt för din åsikt och tro mig jag tycker Australien är helt ok. Undrar bara hur de tänkte med framträdandet. Polarn satt här och klockade och enligt honom så satt hon ned i 2.10 av låten.

 19. Alex

  Tusen gånger bättre än förra. Nu har hon faktiskt chansen att vinna tror jag. Frankrike asdåligt live så synd.

  Spanien var faktiskt bra Micke, blev lite chockad där.

 20. Micke

  Go Georgia go

 21. Micke

  Tog min öl o gick ut under Spaniens stund

 22. Alex

  DÅ missade du ett bra framträdande

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se