Armenien Fram till den 25:e augusti tar TV-bolaget AMPTV emot ansökningar från armeniska artister som vill delta i Depi Evratesil, det nya musikprojekt som kommer att utse Armeniens artist till Eurovision Song Contest 2017. Här följer en del information om den planerade uttagningen:

Uppdaterat 2016-08-20: Sammanställningen nedan har uppdaterats med namen på medlemmarna i juryn m.m..

Depi Evratesil – Armeniens nationella uttagning av artist till ESC 2017:

Deadline för artister (från Armenien eller med armeniskt ursprung) att skicka in sin ansökan via TV-bolagets Eurovision-sida, och få chansen att komma på audition, är satt till den 25:e augusti.
Den TV-sända uttagningen kommer att pågå i tre månader och involverar forna ESC-representanter.
Mellan den 6:e och 25:e augusti kan intresserade ansöka om att få delta i de inledande auditionerna via AMPTV:s Eurovision-sida. Uttagningen är endast öppen för artister från Armenien (med armeniskt ursprung).
Juryn kommer att bestå utav Iveta Mukuchyan (2016), Aram MP3 (2014), Hayko (2007), Inga & Anush Arshakyan (2009) och Essaï Altounian (Genealogy – 2015).
Auditionerna inför Depi Evratesil påbörjas i september medan TV-sändingarna startar i oktober och pågår under fyra rundor.
Jurymedlemmarna kommer att välja ut artister till sina respektive lag och agera mentorer genom hela tävlingen. Vinnaren, som väljs ut genom juryröster och tittar-sms, får chansen att representera Armenien i ESC 2017 och väntas avslöjas runt nyår.
(Källor: eurovisionary.com och escxtra.com)
Snabbfakta: Armeniens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2006 – deltagit 10 gånger – vunnit 0 gånger
Armeniens samtliga bidrag och resultat
i Eurovision Song Contest:
2016: LoveWave“, Iveta Mukuchyan (Internval) 7:a i finalen
2015: Face The Shadow“, Genealogy (Internval) 16:e i finalen
2014: Not Alone“, Aram MP3 (Internval) 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians (Internvalda artister +
nationell final
)
18:e i finalen
2012: – – – – – –
2011: Boom Boom“, Emmy (Internvald artist +
nationell final
)
12:a i semi 1
2010: Apricot Stone“, Eva Rivas (Nationell final) 7:a i finalen
2009: Jan Jan“, Inga & Anush (Nationell final) 10:a i finalen
2008: Qele, Qele“, Sirusho (Internvald artist +
nationell final
)
4:a i finalen
2007: Anytime You Need“, Hayko (Nationell final) 8:a i finalen
2006: Without Your Love“, André (Internval) 8:a i finalen

Schlagerpinglan: Med tanke på att Armenien i 7 fall av 10 valt ut sina artister internt så känns det lite uppfriskande med nya tankebanor hos TV-bolaget. Personligen så föredrar jag uttagningar som presenterar de tävlande ESC-bidragen först, men i valet mellan ett internval och lite underhållande kringelikrokar innan artistpresentationen så ser jag hellre att de kör på detta nya formatet. Vem vet, kanske hittar man en ny favoritartist? 🙂

Så här långt så tycker jag att de bästa ESC-bidragen från Armenien presenterats av Eva Rivas, Iveta Mukuchyan och Sirusho så jag ser gärna att de får en framträdande roll i den nya uttagningen.

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Armenien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Armenien 2017: AMPTV satsar på “Depi Evratesil””

 1. hej

  Det sker något knas på bloggen, men även andra bloggar. Mina kommentarer kommer inte med i fältet. Vad kan ha hänt?

 2. hej

  Är det en ny maxgräns på kommentarernas längd?

 3. Schlagerpinglan

  @hej, Hmm… det låter konstig. Jag försökte att skriva en lång kommentar på schlagerpinglan.se och det fungerade bra för mig, så jag tror inte att det är här problemet ligger. Hoppas att det fungerar snart igen för dig, vad det än kan bero på. :/

 4. hej

  Jag får väl dela upp kommentaren: Del 1
  Detta kan vara ganska orelaterat med det du skriver, men jag hade ett förslag angående röstningen till SMRTV(San Marinos TV-bolag)

 5. hej

  Del 2:

  Ni kanske hört att jag tidigare berättat om hur SMRTV klagat på hur röstningssytemet diskriminerar mikrostater, med att de bara får uttrycka halva deras åsikter och hotar därmed att lämna tävlingen 2017. Jag har då alltid tänkt att den bästa lösningen är multiplicera juryns poäng med 2, men senare berättade San Marino att det inte var den rätta lösningen för dem.

 6. hej

  Del 3 kommer senare

 7. hej

  Del 3:

  Då fick jag idéen att man San Marino kan ha en andra jury som ersätter telefonröstningen, utifrån omkring 30(eller fler) slumpmässigt utvalda invånare från San Marino. Yrke spelar ingen roll, bara dessa jurymedlemmar har någon form av relation till San Marino.

 8. hej

  Del 4:

  Jurymedlemmarna bestämmer också utifrån ett rankingsystem. Jag berättade tidigare detta förslag på en internationell eurovisionblogg och fick god respons och ville höra vad ni tyckte här.
  Förlåt att det ser ut som jag spammar, men det är någon knasig maxgräns på hur lång en kommentar är

 9. Schlagerpinglan

  @hej, Ditt förslag låter intressant och är betydligt bättre än det som användes 2016. Om man ska räkna med röster från ett land så tycker jag att minimikravet är att rösterna kommer från just det landet. Att de sedan inte är så många spelar ingen roll, bättre det än att EBU själva kan avgöra resultatet med en formel.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se