ESC2017Efter många turer så nås vi idag av beskedet att NTU, TV-bolaget i Ukraina, är redo att avslöja vilken stad som får äran att få agera värdstad åt Eurovision Song Contest 2017.

Avslöjandet lär ske vid en presskonferens som uppges starta klockan 14:00 CET (15:00 lokal tid) och som ska gå att följas live via youtube. Av de ursprungliga sex anmälda städerna står valet nu mellan Kiev, Dnipro och Odessa.
(Källor: unn.com.ua och wiwibloggs.com)

Uppdaterat 2016-08-25: Återigen har presentationen av ESC-2017-värdstaden blivit uppskjuten. Eurovision.tv uppger att det i stället kommer att ske vid ett senare tillfälle. Via twitter meddelar de följande:

“EBU & NTU are still discussing the host city. It’s the most important decision so must be given the necessary time.”

Schlagerpinglan: Nu är jag ju ingen expert på vare sig hur man arrangerar ett ESC eller håller i presskonferenser, men borde man inte fatta beslutet INNAN man kallar till presskonferens? 🙂

Uppdaterat 2016-08-26:


Jon Ola Sand provides an insight into the Host City Bid” (3:02 – Aug 26, 2016)

Städerna som deltog i “Stadskampen 2017” (värdstadstävling inför ESC 2017):

Finalstäderna:
Kiev se PR-video
Dnipro se PR-video
Odessa se PR-video
Utslagna efter första omgången:
Kherson se PR-video
Kharkiv se PR-video
Lviv se PR-video

Schlagerpinglan: Tidpunkten då värdländerna valt att presentera sina värdstäder har varierat ganska kraftigt den senaste tiden. Sverige var tidigt ute med sina avslöjanden (8:e juli båda gångerna) medan Österrike gjorde sitt avslöjande den 6:e augusti, Danmark den 2:a september och Tyskland väntade tills den 12:e oktober med att presentera Düsseldorf som sitt val.

Ukraina är m.a.o. inte sent ute med sin presentation men de har likväl lyckats att ge det intrycket då de skjutit upp det utlovade presentationsdatumet ett antal gånger. Men, men… om NTU verkligen presenterar värdstaden idag så kommer den utspridda irritationen, som många ESC-fans givit uttryck för, förmodligen vara ett minne blott om några timmar. 😀

Det är dock mycket möjligt att irritationen sedan övergår i något annat för att många tycker att det är fel stad som valts ut, men det är en helt annan fråga. 😉

I väntan på värdstadspresentationen så kan ni uppdatera er om de olika ländernas ESC-förberedelser här: “Eurovision 2017: Läget så här långt“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Eurovision 2017: Följ presentationen av värdstaden”

 1. hej

  Nej, nu är fan måttet rågat. EBU, ta bort tävlingen från Ukraina, och fråga om det finns lediga arenor i Düsseldorf, Paris, London eller whatever, Ukraina skjuter ju bara upp hela tiden, i Danmark 2013 hade man i alla fall inte planerat stora redovisningsevenemang eller “Battle of the cities” bara för att förlora dyrbar tid. EBU bör handla så fort som möjligt

 2. Leoo

  håller med helt @hej

 3. hej

  Dnirpo har tydligen insett vilken lek detta är och hoppat av

 4. hej

  https://www.eurovisionary.com/2017-eurovision-host-city-announcement-delayed/

  Men sedan ville NTU inte få dåligt rykte och sade att de ändå inte vunnit rättigheterna till att bli värdstad. Och priset för årets sämsta ursäkt går till… NTU!

 5. Schlagerpinglan

  Jag har all förståelse för att det är många turer innan man kan ta ett sådant stort beslut och att man måste försäkra sig om många saker, men sättet de hanterat det på så här långt imponerar knappast. Förhoppningsvis blir det bättre ordning när väl värdstaden fått klartecken att starta förberedelserna, annars kan det nog bli en lite väl spännande ESC-årgång. 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se