ESC2017 Vi befinner oss just nu i en extrem mellanperiod då det inte finns så många nyheter angående Eurovision Song Contest 2017, inte ens värdstaden verkar vilja presenteras. 😉

I väntan på att ESC-2017-säsongen ska dra igång på allvar kan man ju alltid titta på den sammanställning i videoform som den officiella ESC-sidan gjort om månadens nyheter, se nedan.

Eurovision-nyheter (på engelska): Augusti 2016


Eurovision Song Contest Monthly Update: August 2016
(3:09 – Aug 30, 2016)

Schlagerpinglan: Det var egentligen inte mycket i nyhetsväg men jag tyckte likväl att det var ett trevligt sätt att starta dagen på och ville därför dela med mig av den. 🙂

Själv kommer jag att fortsätta att göra en uppdatering per dag tills det dyker upp “riktiga” nyheter. Så här långt har jag behandlat de olika nationella uttagningarna i Lettland, Sverige, Armenien, Estland, Danmark, Finland, Norge och Schweiz, Svensktoppen Nästa 2016, Melodifestivalen 2017:s första artister, Andorras ESC-historia samt “Följ värdstads-presentationen (som inte blev av)“. På återseende. 😀

Mer om de olika ESC-förberedelserna hittar ni här: “Eurovision 2017: Läget så här långt“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision-nyheter i videoform: Augusti 2016”

 1. Lukas

  Vila i frid, Denis Cabric

 2. Johan

  Mycket tråkigt att höra om Denis bortgång. 49 år gammal? Alldeles för ung. Bistra Voda var för övrigt mitt favoritbidrag från det höjdarår som var 2009. Två semifinaler med många tveksamma bidrag men som mynnade ut i en alldeles fantastisk final efter att bottenskrapet sållats bort.

 3. Micke

  Den bästa låt som någonsin deltagit i ESC försvann tyvärr i semifinal 2009. Det fanns ju sjukdom bakom det men lik förbannat jädrigt tråkigt. Två andra topp tio genom alla tider deltog också 2009 och ett av dem var just Bosnien-Herzegovina, så jag håller med dig om ditt höjdarbidrag Johan.

  Tänkte fråga er här om det finns något bidrag från årets ESC som växt för er på dessa månader som gått eller som sjunkit? Inget har direkt växt för mig. Det finns inte ett enda bidrag jag fortfarande lyssnar på. Däremot finns det ett bidrag som jag tröttnat enormt på. Varje gång det spelas så känner jag bara ridå ned. Så less på Australiens bidrag som jag ändå rankade ganska högt när det begav sig.

 4. Lukas

  @Micke, i mitt fall har det inte funnits något bidrag i år för mig som växt. Men det beror nog på att om en låt ska växa för mig, så måste jag ändå kunna gilla den i grunden. Så blev det ju inte för mig i år.
  Jag kan ju fatta varför du tröttnat på Australiens låt. Varje radiostation spelar ju sönder den så till den grad att hade den varit en CD-skiva hade den nog splittrats sönder.

 5. hej

  Jag lyssnar fortfarande en hel del på Estlands och Georgiens bidrag, särskilt Estland, men ingen av dem växer alls. Nederländerna, Italien, Ungern och Australien tappar, medan Tjeckien och Storbrittanien växt lite. I övrigt har det inte hänt så mycket.

 6. hej

  Men ingen av Estlands och Georgiens bidrag tappar heller

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Tyvärr så får jag vara så tråkig att jag upprepar ditt eget svar på frågan. Majoriteten av bidragen från ESC 2016 har jag kvar på samma plats fortfarande, de “bra” bidragen är fortfarande lika bra medan de “mindre bra” vägrar att klicka. Det finns dock ett undantag och det är just Australiens bidrag, som jag inte klarar av att lyssna på mer. Det har nog blivit uttjatat, som Lukas påpekade. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se