ESC2017I dag avslöjade NTU att det blir Kiev som kommer att få agera värdstad åt Eurovision Song Contest 2017 samt att semifinalerna och finalen, som är planerad till den 9:e, 11:e och 13:e maj 2017, kommer att avgöras i International Exhibition Centre. (Källa: UA:Перший)

Uppdaterat: Läs mer om valet av Kiev på eurovision.tv

Turerna kring valet av värdstad för ESC 2017:

Fram till den 8:e juli tog NTU emot ansökningar från städer som var intresserade av att hålla i tävlingarna och delta i “The 2017 Eurovision host city bidding race“, som var tänkt att hålla på mellan den 24:e juni och den 1:a augusti och bestå utav 4 delar.
Sex städer anmälde sig, se sammanställningen nedan, och deltog den 20:e juli i “Battle of the City– ESC 2017 Host City debate” där de, i en TV-sänd debatt, fick presentera sina städer och vad de kunde erbjuda.
(Därefter var det tänkt att en speciell Eurovision-2017-kommitté skulle välja ut två finalstäder den 21:a juli och att värdstaden skulle avslöjas under en speciell presskonferens den 1:a augusti, men så blev det inte. Det kom även uppgifter på att värdstaden var redo att presenteras den 26:e juli(?) men det skedde uppenbarligen inte.)
Den 22:a juli avslöjades de tre finalstäderna som gick vidare till nästa fas, vilket innebar att Eurovision-2017-kommittén, EBU och NTU besökte Kiev, Dnipro och Odessa för att granska deras arenor och infrastruktur.
(Den 25:e augusti meddelades det att värdstaden skulle presenteras under en livesänd presskonferens kl. 14:00, men den ställdes in i sista stund. Dnipro lär ha dragit sig ur tävlingen efter detta.)
Den 8:e september meddelades det att värdstaden skulle presenteras under en livesänd presskonferens kl. 12:00 nästa dag.
Den 9:e september, under en livesänd presskonferens, presenterades Kiev som värdstad för Eurovision Song Contest 2017 efter att ha vunnit den slutliga omröstningen mot Odessa med röstsiffrorna 19-2.

Städerna som var intresserade av att vara värdstad för ESC 2017:

Kiev vald efter inspektionen – se PR-video
Odessa genomgick inspektionen men valdes ej – se PR-video
Dnipro genomgick inspektionen men valdes ej – se PR-video
Kherson ute efter första omgången – se PR-video
Kharkiv ute efter första omgången – se PR-video
Lviv ute efter första omgången – se PR-video

Schlagerpinglan: Då jag personligen inte har några planer på att besöka Ukraina nästa år så har jag inte heller några egentliga önskemål om var de bör hålla tävlingen. Trots det så känner jag mig lite lättad över att det inte blev Odessa utan ytterligare en i raden av segrar för en av mina favorit-ukarinare, d.v.s. den flerfaldige världsmästaren i tungvikt (och numera även Kievs borgmästare) Vitali Klitschko. 😀

Så där ja, även om det tog lite fler vändor än förväntat så har Ukraina nu lyckats att ta sig förbi det första stora hindret på vägen mot ESC 2017. Förhoppningsvis går resten av förberedelseprocessen lite smidigare. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision Song Contest 2017 hålls i Kiev”

  1. Leoo

    ÄNTLIGEN MEDDELAR DEM DET VAR BANNE MIG PÅ TIDEN 🙂 🙂 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se