Tyskland TV-bolagen NDR har tidigare avslöjat att den nationella uttagningen “Unser Song 2017” kommer att avgöras den 9:e februari och att 100% tittarröster då kommer att få utse Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2017.

Inför uttagningen så kommer det att arrangeras castings i Köln (den 5:e november) och Hamburg (den 12:e november). Sista dag för berörda att anmäla sig är den 31:a oktober respektive 7:e november. Dessutom, som det tidigare meddelats, så kan intresserade artister anmäla sig online fram till den 18:e november. Mer information finns på unsersong2017.de och eurovision.de.


“Germany is looking for candidates for the 2017 Eurovision Song Contest”
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Som sagt, Tyskland försöker ta sig tillbaka till toppen och i sin jakt efter en “ny Lena” eller kanske en “ny Roman Lob” så utesluter de grupper och söker endast soloartister. Förhoppningsvis så fungerar det då det inte är bra för landets ESC-intresse att vara nere i botten alltför länge.

Just det här med att utesluta grupper tycker jag däremot är lite intressant. Ser man tillbaka på förra uttagningen så var det just ung och oerfaren (“Ghost“, Jamie-Lee) som var det svaga kortet medan erfaren grupp (“Mystery of a blood red rose”, Avantasia) förmodligen hade kunnat hjälpa Tyskland till ett betydligt bättre resultat. Nåja, detta är endast spekulationer och inför 2017 är det återigen nya förutsättningar. Lycka till, Tyskland. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se