LettlandDen 26:e februari kommer finalen av “Supernova 2017″, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, att avgöras. En nyhet är att de tänker ta Spotify till hjälp för att utse bidraget.

Det är första gången i Eurovision Song Contests historia som något land tar med data från Spotify för att utse sitt tävlingsbidrag. TV-bolaget LTV samarbetar nu med företaget för att hitta ett sätt att få ut användbara siffror och omöjliggöra fuskröstande.

Förutom tittarna så kommer en internationell jury, bestående av Petri Mannonen (Universal Music), Matthias Müller (BMG Rights Management/Crazy Planet Records), Fruzsina Szép (Lollapalooza Berlin) och Joy Deb (en av “Heroes”-låtskrivarna), att få vara med och påverka resultatet av Supernova 2017. (Källor: wiwibloggs.com och supernova.lsm.lv)

Schlagerpinglan: Detta var sannerligen ett intressant grepp som, beroende på förarbetet, har potential att bli ett genidrag eller (i värsta fall) ett totalt fiasko. Visserligen brukar en låt med många Spotify-lyssningar klassas som en hit, men det betyder ju inte att det är ett fungerande ESC-bidrag för det. Klarar man inte av att sjunga live eller råkar se ut som en vilsen hjort på scenen så spelar antalet studioversions-lyssningar ingen större roll.

Men, men… ser de bara till att artisterna och bidragen de väljer ut till Supernova 2017 håller i ESC så kan Spotify mycket väl visa sig vara ett bra hjälpmedel för att utse det bästa valet. En intressant uttagning blev helt plötsligt ännu mer intressant. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Lettland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se