AustralienI går bekräftade EBU och TV-bolaget SBS att Australien kommer att få delta i Eurovision Song Contest 2017. Det som från början var tänkt som ett gästspel vid jubileumsåret 2015 är nu inne på tredje året i rad.

Australien är däremot ännu inte något permanent deltagarland utan deras deltagande beslutas från år till år. Hur de tänker utse sitt tredje tävlingsbidrag har de ännu inte avslöjat. (Källor: esctoday.com och sbs.com.au)

Snabbfakta: Australiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2015 – deltagit 2 gånger – vunnit 0 gånger
Australiens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Sound Of Silence“, Dami Im (Internval) 2:a i finalen
2015: Tonight Again“, Guy Sebastian (Internval) 5:a i finalen

Schlagerpinglan: Som jag skrev i går, när deltagarlistan med de 43 länderna som tänker delta i ESC 2017 presenterades, så är jag väldigt glad över att Australien återigen får lov att delta i tävlingen. Jag tycker att de, med sina över 30 år som engagerade ESC-följare, har förtjänat hedersgästplatsen i tävlingen.

När det kommer till frågan om man ska låta Kina, eller andra länder utanför European Broadcasting Area, göra liknande gästspel så är jag däremot lite mer tveksam. I nuläget ser jag hellre att EBU försöker locka tillbaka gamla ESC-länder än att de breddar tävlingen ytterligare. Visserligen kan jag förstå att de vill nå ut till en större publik, men om de expanderar för mycket så finns risken att de förlorar tittare i stället. Redan nu så balanserar de på gränsen till hur många tävlingsbidrag en “vanlig” tittare orkar med vid ett och samma tillfälle. 🙂

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Australien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Australien deltar i Eurovision Song Contest 2017!”

 1. Adri

  Jag har ett önskemål. Vet att Australien är ett stort musikland med mycket att erbjuda… men ingen artist jag hört om från Australien berör mig lika mycket som “The Veronicas”.

  Två extreeeemt talangfulla tjejer (tror de är systrar dessutom), med extremt oförutsägbara låtar. Ingen av deras låtar är den andra lik.

  “You ruin me” var den första låten med dem jag hörde, och den finns med mig än idag. Det är inte ofta jag gråter till musik, och helt ärligt gråter jag inte till den heller men verkligen inte långt ifrån. Så känslosam och (för många) relaterbar text.

  Även deras nya singel “On your side” är fantastisk, trots att den är betydligt annorlunda än “You ruin me”. Gladare text och lite mer “hit-potential”.

  Och det bästa av allt… de var verkligen visat intresse för ESC. Så om någon högt uppsatt från SBS hänger på denna blogg (och för den delen förstår svenska, tvek på det kanske) så ber jag att de väljer “The Veronicas”.

 2. Adri

  Visst har de mycket att leva upp till men jag tror de klarar det 🙂

  Tips: har ni inte hört “You ruin me” med ovan nämnda “The Veronicas” så är det dagens musiktips från mig till er! (Rekommenderar dock inte musikvideon)

 3. Adri

  Ser t.o.m att esctoday rapporterar om dem!

  Hoppas att ryktena stämmer! Då blir jag en väldigt glad Adri.

 4. Lukas

  The Veronicas har jag faktiskt hört talas om tidigare. Den första låten jag hörde med dem var Untouched, som skulle ha vart riktigt intressant att lyssna på om den tävlade i Eurovision. Även om jag inte hört så mycket mer förutom den och ja, You Ruin Me som du hänvisade till så hoppas jag att, förutom att Veronicas väljs ut, att de kan leverera nånting med klös

 5. Micke

  Ok jag får väl hoppa in här då och ställa allt till rätta 🙂 just kiding my friends. The Veronicas känner jag till sedan ett gäng år tillbaka. Inte direkt några jättefavvisar men de har gjort två låtar jag gillar. Den ena kommer jag tyvärr inte ihåg namnet på just nu men den andre är. följande länk och gör de såna låtar får de mer än gärna vara med i ESC 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=69M8eYcSqH4

 6. Micke

  Hjärnan hittade tillbaka in innanför skallen på mig så jag kom på vad den andra låten heter som jag gillar med The Veronicas 🙂 Främst refrängen jag gillar

  ‘https://www.youtube.com/watch?v=PE8XM1gHEno

 7. Micke

  https://www.youtube.com/watch?v=PE8XM1gHEno

 8. Schlagerpinglan

  Hur det än går med Australiens val så tackar jag för era önskningar/infodelgivningar/spekulationer som visat sig vara till stor hjälp. The Veronicas är ett helt nytt namn för mig men efter att ha lyssnat igenom lite så är jag väldigt glad för att jag gjorde det. Intressanta artister helt i min smak och definitivt något som jag både hoppas på inför ESC 2017 och som jag kommer att fortsätta lyssna på “vid sidan om”. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se