RysslandTV-bolaget Channel One Russia har bekräftat att Ryssland planerar att delta i Eurovision Song Contest 2017. Än har de inte beslutat sig för hur de ska utse vare sig representant eller tävlingsbidrag utan lär återkomma senare med mer information. (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Rysslands deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 20 gånger – vunnit 1 gång: 2008
Rysslands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: You Are The Only One“,
Sergey Lazarev
(RTR: Internval) 3:a i finalen
2015: A Million Voices“, Polina
Gagarina
(Channel One Russia:
Internval
)
2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR: Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (Channel One Russia:
Internval + The Voice,
Golos-vinnaren
)
5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR: Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (Channel One Russia:
Internval
)
16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR: Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia
Prikhodko
(Channel One Russia:
Nationell uttagning
)
11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan (RTR: Nationell uttagning) 1:a i finalen

Schlagerpinglan: När EBU i går presenterade deltagarlistan med de 43 länder som planerar att delta i Eurovision Song Contest 2017 stod det klart att även Ryssland kommer att skicka en representant till Kiev. Vanligtvis brukar detta besked göra mig överlycklig men för en gångs skull så har jag varken någon önskeartist eller några större förhoppningar vad gäller Rysslands ESC-val.

Dels så tror jag inte att ESC-juryn kommer att acceptera en rysk seger på ukrainsk mark, oavsett tävlingsbidrag, och dels så ser jag inte hur de skulle kunna överträffa internvalet 2016. Likväl så har jag svårt att se Ryssland göra något halvhjärtat, så nyfikenheten inför det ryska bidragsvalet har jag i alla fall kvar. 😀

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ryssland 2017: Channel One bekräftar deltagande”

 1. Lukas

  Det blir ju lite intressant att se vad de kommer koka ihop denna gång… en sak som jag tyvärr tror vi får leva med är att buropen kommer skallra ännu högre denna gång. Jag hoppas bara inte att de kommer med en till fredspekoral för det kommer bara egga upp det där ännu värre.

 2. Adri

  Buropen har ju minskat med åren. 2014 hörde man mer burop än jubel, 2015 hörde man lite mindre och i år 2016 hördes majoritet jubel än burop (vilket fortfarande är kasst, för det borde enbart vara jubel som hörs).

  Dock så tror jag Ryssland kan komma att drabbas ännu värre just 2017 när det hela tar plats på ukrainsk mark. Ryssland är också ett land jag alltid är väldigt nyfiken på för låten låter aldrig som varandra, de är väldigt oförutsägbara. Och precis som talaren ovan hoppas jag inte på något fredsbudskap. Det är ett bra budskap men i en tävling som ESC blir det tröttsamt väldigt snabbt.

 3. Lukas

  @Adri En annan anledning till varför jag vill hålla borta en fredslåt från Ryssland är att det i mitt tycke skulle uppfattas som en extrem dubbelmoral eller kanske till och med att de skickar helt fel signaler om de skulle ställa upp med en sån låt när tävlingen hålls i Ukraina, som Ryssland själva bråkar med.Om nånting önskar jag att Ryssland

 4. Lukas

  @Adri En annan anledning till varför jag vill hålla borta en fredslåt från Ryssland är att det i mitt tycke skulle uppfattas som en extrem dubbelmoral eller kanske till och med att de skickar helt fel signaler om de skulle ställa upp med en sån låt när tävlingen hålls i Ukraina, som Ryssland själva bråkar med. Om nånting önskar jag att Ryssland ställer upp med en låt på sitt egna språk.

 5. Lukas

  Hoppsan, dubbla kommentarer, men jag tror ni fattar vad jag försöker säga

 6. Schlagerpinglan

  Även jag delar er förhoppning om att Ryssland ska låta bli att skicka en fredslåt till Kiev. Visst är det en fin tanke, men det blir så fel med tanke på omständigheterna, för att inte tala om hur svårt det egentligen är att få en fredslåt att träffa rätt och inte uppfattas som sliskig, påklistrad teater.

  Jag får nog ta tillbaka mitt tidigare uttalande, att jag inte har några önskningar eller förhoppningar angående Rysslands uttagning. Vid närmare eftertanke så hoppas jag att de skickar ett bidrag på ryska, skriven av ryssar och framförd av en rysk artist. Om de ändå inte har någon chans att vinna så kan de ju passa på att skicka något som de själva tycker är “bra på riktigt” och inte något som de tror att ESC-publiken kan tänkas rösta på. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se