EstlandFram till den 1:a oktober tog TV-bolaget ERR emot bidrag och ansökningar till “Eesti Laul 2017“, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. Även detta år fick de in rekordmånga bidrag, närmare bestämt 242 stycken.

Nu ska representanter för TV-bolaget lyssna igenom de inskickade bidragen och avgöra vilka 20 bidrag som ska få tävla i uttagningen som avgörs genom två semifinaler, den 11 :e och 18:e februari, och en final den 4:e mars. De som väljs ut kommer att presenteras den 8:e november. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Cypern och Nederländerna har avslöjat sina internvalda artister, Armenien har startat sin nationella uttagning, Albanien har presenterat sitt startfält, Finland presenterar sina deltagare den 23:e november och nu vet vi även när Estland tänker presentera sitt startfält. Förberedelse-hjulen snurrar allt snabbare inför ESC-2017-säsongen och det är vi många som är tacksamma för. 😀

Extrainfo: Det är inte bara Estland som slagit nytt rekord i inkomna bidrag. Esctoday.com rapporterar att även Lettland fått in rekordmånga bidrag till sin uttagning. Efter blygsamma 98 bidrag 2015 och 120 bidrag 2016 så kom hela 168 bidrag in till “Supernova 2017”. Läs mer om Lettlands ESC-2017-uttagning här.

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Estland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se