GeorgienTV-bolaget GPB har bekräftat att Georgien planerar att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom en nationell final. Mellan den 7:e november och den 7:e december tar TV-bolaget emot ansökningar från artister från Georgien, se mer info på eurovision-georgia.ge. (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Georgiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2007 – deltagit 9 gånger – vunnit 0 gånger
Georgiens samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2016: Midnight Gold“, Nika Kocharov
& Young Georgian Lolitaz
(Internval +
Nationell final
)
20:e i finalen
2015: Warrior“, Nina Sublatti (Erovnuli Shesarcevi
konkursi 2015
)
11:a i finalen
2014: Three minutes to Earth“,
The Shin and Mariko
(Internval) 15:e i semi 2
2013: Waterfall“, Nodi Tatishvili
& Sophie Gelovani
(Internval) 15:e i finalen
2012: I’m A Joker“, Anri Jokhadze (Nationell uttagning) 14:e i semi 2
2011: One More Day“, Eldrine (Nationell uttagning) 9:a i finalen
2010: Shine“, Sofia Nizharadze (Internvald artist
+ Nationell final
)
9:a i finalen
(2009) (“We Don’t Wanna Put In“)
(Stefane & 3G)
(Nationell uttagning) (Diskad)
2008: Peace Will Come“, Diana
Gurtskaya
(Nationell uttagning) 11:a i finalen
2007: Visionary Dream“, Sopho (Internvald artist
+ Nationell final
)
12:a i finalen

Schlagerpinglan: Tre år i rad har Georgien lyckats med konststycket att välja ut ett bidrag som jag (nästan) totalsågar direkt efter vinsten för att i sista stund (under ESC-semifinalen) kovända och tycka att det faktiskt inte är så dumt. 🙂 Visserligen har Thomas G:son varit med och snyggat till bidragen de senaste två åren men i fallet med “Three minutes to Earth” så var han i alla fall oskyldig.

Vare sig G:son har ett finger med i årets uttagning eller ej så lutar allt åt att jag (förr eller senare) kommer att gilla Georgiens 2017-bidrag. Jag håller tummarna för att jag inser det redan vid uttagningen. Det blir ju trots allt mycket roligare så. 🙂

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Georgien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Georgien 2017: GPB söker bidrag till nationell final”

 1. Micke

  2015 gick vi tydligen totalt olika vägar pinglan. Bidraget det året gillade jag inledningsvis men tröttnade mer och mer. I år däremot tyckte jag verkligen om gruppen direkt. Dvs två av deras tävlande bidrag Pain in my heart och Weagree. Underbara låtar att ha i bilen. Tyvärr vann ingen av dessa och därefter följde du och jag samma väg med deras vinnarbidrag. Grymt besviken först men den växte mer och mer även om den aldrig nådde de två andras höjder.

  Bidraget 2014 var för ett jaha från början till slut. Varken dåligt eller bra. Däremot tyckte jag riktigt bra om bidraget 2013 så länge det handlade om tiden innan ssemifinal och final. Jisses så den föll för mig då.

  Ser gärna att de kör vidare med artisten från i år men då ett bättre val mellan deras låtar

 2. Adri

  Georgien är ett land jag verkligen uppskattar i denna tävlingen. Man vet aldrig vad man ska vänta sig, för deras låtar låter alltid olika och majoriteten av tiden är det väldigt unika låtar som skulle vara svåra att komma över någon annanstans för mig än just denna tävling.

  2016 tyckte jag först inte om låten alls, men efter att den gjordes om så kunde jag verkligen uppskatta den och blev nästan chockad över hur illa vissa verkade tycka om den, men till slut gick den ändå till final och jag kan verkligen förstå varför, jagade ju själv tippat den vidare. (Dock så har jag sagt det förr och säger det igen, 2016 var ett enormt starkt år, så för mig personligen var det ingen finalist men jag kunde fortfarande unna den finalplatsen och väl i finalen störde det mig absolut inte att den var där)

  2015 gillade jag först låten, sen inte alls, sen gillade jag den när jag såg live-framträdandet. Det var en extremt snygg helhet. 2014 års låt gillade jag först efter tävlingen, men jag kan verkligen förstå varför det inte gick så bra för den då låten hade väldigt väldigt många olika riktningar.

  Varken 2012 eller 2013 års låtar har jag någonsin tyckt om, och med tanke på tiden som gått så kommer jag nog inte lära mig att tycka om dem heller. Speciellt 2013 års låt ger mig rysningar, men på helt fel sätt.

 3. Adri

  Förresten Pinglan, har du sett de senaste artistspekulationerna angående MF 2017?

  (hittar inget bättre inlägg att flika in med det)

  Enligt Aftonbladet ska Ace Wilder vara klar igen. Självklart ska man ta det med en nypa (eller en deciliter) salt, men Aftonbladet brukar ha rätt så för mig blev det väldigt glad läsning då Ace Wilder verkligen är en riktig favorit, och om jag minns rätt har du väl också tyckt om hennes bidrag till tävlingen hittills?

  Självklart ska man vänta på att höra eventuella tävlingsbidrag men jag blev ändå riktigt taggad på att vi kanske ska få se och höra mer av Ace Wilder. Hon är verkligen en fantastisk artist, och både “Busy doin nothing” och “Don’t worry” har spelats väldigt flitigt i min umgängeskrets.

  Även Lisa Ajax, Wiktoria, Mariette Hansson och Robin Bengtsson ska vara klara och då jag verkligen tyckt om alla deras tävlingsbidrag tidigare (framför allt Lisa och Mariette) så hoppas jag det stämmer för då kan ju MF 2017 verkligen bli något att se fram emot.

 4. Lukas

  @Adri, där håller jag inte med alls om att det skulle bli ett spännande år… Ace Wilder har jag aldrig tyckt om, vare sig hennes låtar eller hennes scenpersonlighet… i mina ögon har hon utstrålningen hos en mobbare. Sen tycker jag det blir väldigt trist att man planerar att ha med artister som redan vart med 2015 & 2016. Vart tog nya namn vägen?? Nej, jag har ju dragit ner förväntningarna på MF väldigt mycket sen 2014 slutade i ett sånt praktfiasko för min del, och det gör jag nog rätt i.

 5. Adri

  Oj, du och jag har olika uppfattningar 🙂

  Melodifestivalens allra största nedgång (för mig då såklart) var åren 2010-2013, 2013 var ett riktigt katastrofalt år på alla sätt. Dåliga låtar, och de få bra som deltog åkte ut med detsamma. Det som räddade det året och överhuvudtaget gjorde det någotlunda “tittbart” var Gina Dirawi (jag älskar henne lite).

  Sen 2014 tycker jag bara tävlingen förbättrat sig enormt. Vet inte vad som hänt för röstningsmetoden är ju densamma som förr och det är samma gäng som sitter bakom produktionen, men något har hänt!

  Det är större variation mellan låtarna tycker jag och den hemska genren “snygga killar som sjunger poplåtar mediokert” verkar ha gått lite i graven och de få som fortfarande försöker sig på den åker med rätta ut!

  Sen har väl svenska folket äntligen börjat matcha min personliga smak för enda sedan 2014 har mina känslor efter varje delfinal (och final) blivit allt mer positiva. Och i årets final fanns det faktiskt bara en låt som ENLIGT mig, inte förtjänade sin plats där. David Lindgren borde i årets final ersatts av ISA tycker jag. Hade det hänt hade årets final varit perfekt! 😀 men som sagt, högst personligt 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Tackar för infon. Du har alldeles rätt i att Ace Wilder inte bara tillhör en av mina favorit-MF-artister utan hon toppade mina MF-listor både 2014 och 2016. Därför hoppas jag verkligen att dessa uppgifter visar sig stämma. Om det dessutom visar sig att Aftonbladet har rätt i att Thomas G:son ska stå för låten så finns chansen att jag redan nu hittat mitt favoritbidrag i Melodifestivalen 2017… men det är kanske att gå händelserna i förväg. 😛

 7. Adri

  Sen så nämner jag bara 5 tävlande av 28 så det finns ju ingenting som säger att det bara kommer vara en massa återvändande 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se