Ukraina Sedan den 1:a september så tar TV-bolaget NTU i Ukraina emot bidrag till sin online-uttagning. Fram till den 15:e januari väljs lämpliga bidrag ut som läggs upp på eurovision.stb.ua, där besökarna kan rösta på ett bidrag per dag.

Det bidrag som får flest röster får delta i finalen av Ukrainas nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2017, den 25:e februari. Här nedan ser ni hur topp-tio ser ut för tillfället, med bidragens placering på listan den 4:e november (enligt wikipedia) inom parentes.

Uppdaterat (senare samma dag): Både KUZNETSOV och AGHIAZMA har fått sina röster nollställda. Ny etta är Denis Povaliy medan Call Of Beat går upp på en niondeplats och MOVA, med sina 605 röster för “Znayesh bolytʹ“, tar tionde-platsen på listan.

Topp-Tio: Ukrainas Online-uttagning 2017 2016-11-11 (2016-11-04)
Placering Artist Bidrag Röster
1. (1.) KUZNETSOV Deep Shivers 87 765
2. (2.) AGHIAZMA Zombie Dogs 63 288
3. (3.) Denis Povaliy Written On Your Heart 10 202
4. (4.) Kseniya Popova Let It Fall 1 861
5. (5.) One Light Inside Stay 1 753
6. (6.) Legenda Folium My Space 1 635
7. (10.) Alex Angel & Lady Gala Running For Love 1 145
8. (ny) Nataliya Pylyponyuk
y Dzhoan Sereso
Serenada Ukrayini 1 109
9. (8.) Litvinkovich Nasha lyubov 1 037
10. (7.) Olena Pryymak Za Krai 982
– – –
11. (9.) Call Of Beat Malenkiy Orkestr 893
(Källor: Sammanställning av schlagerpinglan.se – info från eurovision.stb.ua, esckaz.com och wikipedia)

Schlagerpinglan: Första gången jag tittade till topp-tio-listan var den 14:e oktober och redan då hade KUZNETSOV 46 805 röster. Med tanke på att tvåan Denis Povaliy hade 6 322 röster, trean Kseniya Popova hade 6 322 röster och närmaste bidrag efter det, Alex Angel & Lady Gala, hade ynka 746 röster så kan jag inte påstå att jag är ens i närheten så intresserad av denna uttagning som jag var av den klassiska, schweiziska uttagningen.

Av ovanstående bidrag så är det endast “Nasha lyubov” med Litvinkovych (8:a i Ukrainas ESC-uttagning 2014 med “Strelyanaya Ptitsa“) som jag själv skulle kunna rösta på men då endast ett bidrag kommer att ta sig vidare från denna uttagning så har jag inga förhoppningar om att jag kommer att hålla med om resultatet. I stället koncentrerar jag mig på att hitta låtar som jag kan lyssna på i väntan på att fler ESC-kandidater presenteras av andra länder. 🙂

Av de låtar jag hunnit snabblyssna igenom på eurovision.stb.ua så är “Kharyzmatychnyy paren” med LYOLYA (550 röster i skrivandets stund) helt klart min favorit. Visst, videon laddades upp på youtube den 16:e april och har över 460 000 views och är därmed ett av många “tveksamma” fall, men det spelar egentligen ingen större roll. Vem vet, det är kanske bara artisten som utses?

Jag har i alla fall hittat en låt som jag, tillsammans med “Ne smeysya sud’be v litso” med Vladislav Kurasov, spelar för fullt här hemma så hur omröstningen än slutar så har den fört något gott med sig. Mycket mer än det kan man ju inte begära. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Ukraina 2017: Online-uttagningens Topp-10 så här långt”

 1. Lukas

  Att lyssna på de två som ligger bäst till visade sig vara roligare än vad jag trodde, då både “Deep Shivers” oh “Zombie Dogs” slog på olika strängar i mig. Den ena för dess lite udda arrangemang, och den andra för att, ja. Min svaghet för metal.

 2. Lukas

  Bara därför när jag går in på den ukrainska sidan ser jag att båda topp två fått sina röster nollställda (?!)

 3. Schlagerpinglan

  @Lukas, Just därför vill jag egentligen inte engagera mig alltför mycket i den ukrainska online-omröstningen. Jag misstänker att det kommer att bli en berg-och-dal-bana med massröster, borttagna röster o.s.v. Man får ta det för vad det är och hoppas att man hittar något som är värt att lyssnas på i framtiden… eller i alla fall några gånger. 😀

 4. Adri

  Wiwibloggs skriver att Ukrainas tv-bolag tycker att topp 2 hade misstänkt många röster (vilket jag personligen också tycker i jämförelse med de andra 8 låtarna) och efter att ha investigerat visade sig att det låg fusk bakom deras röstantal.

  Lite drama hör ju till tävlingen, men just denna typ av drama är tråkig för det går ju direkt ut över artisterna (förutsatt då att det inte är artisterna som ligger bakom fusket)

  I övrigt tyckte jag inte denna lista var speciellt kul att lyssna igenom, den enda som överhuvudtaget fick någonting att hända i mig var “My Space”. Den var inte heller vidare bra, men den hade “någonting” i alla fall.

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag köper dock inte förklaring om att de “denna vecka” upptäckte onormalt många röster. Som jag skriver i inlägget så var det redan den 14:e oktober 46 805 röster till ettan och 6 322 röster till tvåan, vilket borde fått dem att höja på ögonbrynen redan då. Att vänta tills långt in i november med att justera röstsiffrorna, och då ta bort ALLA rösterna, verkar inte vara ett korrekt tillvägagångssätt.

  Men, men… detta är STB:s uttagning och de avgör själva hur de ska få fram sitt wildcard. 😉

 6. Adri

  Nej, det kan tyckas misstänksamt att de inte reagerade förrän nu och att deras “lösning” kanske inte var den smidigaste.

  Men jag kan förstå att de var tvungna att reagera på något sätt, då det ganska uppenbart var fusk som låg bakom dessa siffror, sen kan man väl säga vad man vill om lösningen. Jag vet inte om jag heller tyckte den var den bästa lösningen, men samtidigt kan jag inte komma med något bättre förslag 🙂

 7. hej

  På tal om Ukraina. I deras JESC-deltagande håller det just nu på att bli “Moment of silence” 2.0. Jag känner en svag oro för att det påverkar deras ESC-deltagande, särskilt när de är värdar. Samtidigt känner jag på mig att det inte kommer hända så mycket kring deras Eurovisiondeltagande, då det kanske är värdlandskostnaderna som orsakat detta, förutom att Ukraina kanske förlorar lite rykte

 8. Schlagerpinglan

  @hej, Vad gäller Ukrainas ESC-värdskap så är det nog ingen fara. Ett land som inte kan skicka ett bidrag med titeln “Helpless” till ESC för att de oroas över att verka “hjälplösa” lär knappast acceptera ett sådant misslyckande, vad för konsekvenser det än må medföra.

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, hur de ska kunna göra en onlineomröstning 100%-igt rättvis är en gåta som blir svår att lösa. Hur som helst så är KUZNETSOV nu tillbaka på en andraplats med 2 885 röster. To be continued…. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se