FinlandPrecis som utlovat så presenterade TV-bolaget YLE idag, den 23:e november, de artister och bidrag som valts ut att delta i “Uuden Musiikin Kilpailu 2017“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017.

Till skillnad från tidigare år, då det varit 18 bidrag uppdelade på tre semifinaler, så har endast 10 bidrag tagits ut till en ensam UMK-final som är planerad att hållas den 28:e januari.

Här nedan ser ni hela startfältet, inkl. bidrag, artister och låtskrivare, länkar till bidragens text-musikvideor samt info-text om artisterna på finska. För lite snabb info om deltagarna på svenska – se svenska.yle.fi.

Uppdaterat: Sammanställningen nedan har uppdaterats med länkar till bidragens musikvideor (youtube-länken går till bidragens text-videor). Klicka på låttitlarna för att se de nya musikvideorna.

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Finlands “UMK 2017”:

Startfältet – UMK 2017-finalen, 28:e januari:
Arrows“, Alva youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Arto Ruotsala, Milos Rosas, Aatu Mällinen)
Reach Out For The Sun“, Anni Saikku youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Mia Kemppainen, Perttu Kurttila)
Circle Of Light“, Emma youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Jonas Olsson, Heidi Maria Paalanen, Aku Rannila, Saara Törmä)
Love Yourself“, Günther & D’Sanz youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Mats Söderlund, Amir Aly, Tomas Cederholm, Robin Abrahamsson, Niklas Nylund)
Perfect Villain“, Zühlke youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Nalle Ahlstedt, Christian Ingebrigtsen, Silje Nymoen)
Paradise“, My First Band youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Antti Koivula, Heikki Puhakainen, Heikki Kytölä, Juho Vehmanen, Mikko Virta, Jurek Reunamäki)
Helppo elämä“, Lauri Yrjölä youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Lauri Yrjölä)
Blackbird“, Norma John youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Lasse Piirainen, Leena Tirronen)
My Little World“, Club La Persé youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Princess Julia, Luke Howard, Jaakko Salovaara)
Caveman“, Knucklebone Oscar &
The Shangri-La Rubies
youtubeyle.fiareena.yle.fi
(Baldauf, Martimo, Salomaa, Kumpulainen, Vettenranta, Bachér, Schönberg)
(Källor: yle.fi och areena.yle.fi)

Schlagerpinglan: Min första reaktion efter att ha lyssnat igenom de tio finalbidragen är att jag är glad att finalen är planerad redan till den 28:e januari. Visst finns här många låtar med potential men det jag slås av är att detta startfält förmodligen är valt för att showen ska bli så underhållande som möjligt och jag känner inte för att vänta längre än nödvändigt. 😀

Som vanligt bjuder YLE på ett blandat startfält där det finns bidrag som intresserar mig med en gång, som t.ex. “Circle Of Light” och “Helppo elämä“, och andra som fastnar vid första genomlyssningen trots att jag försöker kämpa emot, främst då “Love Yourself“ med Günther & D’Sanz. 🙂

Vi får väl se vad som händer efter att låtarna fått sig några lyssningar till och sjunkit in. Så här långt så är jag inte övertygad om att Finland har någon ESC-vinnare bland de tio, men 2017 har alla chanser att bli en av de bästa UMK-säsongerna. Så långt allt väl. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Finland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Finland 2017: Lyssna på de 10 “UMK 2017”-bidragen”

 1. Micke

  Lyssnat halva på allihop. Tänkte bara ta ett första utlåtande. Kan va kul och kolla tillbaka på senare hur konstigt man kände vid första lyssningen 🙂

  Tre av bidragen har lite mer i alla fall än övriga. Åtminstone just nu. Dessa är i den ordning du presenterat dem: “Reach Out For The Sun“, Anni Saikku – “Circle Of Light“, Emma och – “Blackbird“, Norma John.

  Tre bidrag kändes också värre än övriga och dessa var: “Love Yourself“, Günther & D’Sanz – “Paradise“, My First Band och – “My Little World “, Club La Persé

 2. Lukas

  Mitt första intryck blev… Vad är detta för hög? Vad har hänt med den finska rocken som fanns med så länge? Angelo de Nile? Arion? Vad tusan har hänt?…… nej det här duger inte, får snegla på andra länders uttagningar längre fram.

 3. Adri

  Har lyssnat 2 ggr var på låtarna nu, så detta är verkligen bara första intryck. Men min topp 10 ser ut såhär:

  Plats 1-3 (låtar som faktiskt var bra rakt av):

  1. Cirlcle of light
  2. Reach out for the sun
  3. Blackbird

  Plats 4-5 (Helt ok låtar, med potential att växa):

  4. Paradise
  5. Arrows

  Plats 6-8 (Ganska dåliga):
  6. Perfect villain
  7. Helppo elämä
  8. Love yourself

  Plats 9-10 (“seriöst vad lyssnar jag ens på?”):
  9. Caveman
  10. My little world

 4. Jonas

  Bra låtar var circle ofta Light och paradise. Riktigt dålig var caveman enligt mig.

 5. Jonas

  Håller med micke om att my little world hör till botten tre. Lite olika osäker i övrigt om vilka låtar som är i toppen. Men intressant att alla här har circle of Light i toppen efter en första genomlysning.

 6. Johanna

  Men vad ÄR det här? Den enda låten jag gillar är Blackbird. De andra kan åka hem. Dock har Finland en dålig vana att välja skoj-låtar och annat löst som bara de själva gillar(vilket jag respekterar) trots att de vid flertalet gånger haft låtar som kunde landat en topp-5 placering om de hade valt annorlunda….Så jag utgår ifrån att typ Gunther kommer vinna…Jag har gett upp med att hoppas på något bra från detta land.

 7. Adri

  Efter att ha fortsatt lyssna lite löst på låtarna under dagen har “Blackbird” höjts från 3:e till 2:a plats. Är svag för Disney-vibbar och “Blackbird” gav mig starka Disney-vibbar.

  Medan “Perfect villain” hoppat ner till 8:e plats… en otydligare melodi får man verkligen leta efter.

 8. Micke

  Nu har jag lyssnat lite mer här och tyvärr fortsätter mina negativa vibbar om ESC 2017. Tidigare har det ju varit hur länderna gör med sina uttagningar. Främst då hur Schweiz massakrerat sin egen. Men nu kommer då de första bidragen iom de finska låtarna och jissese så besviken jag är. Finland som tillsammans med Island alltid varit my countries när det gäller esc och norden.

  Men detta är ju tyvärr bara så uselt. Sex av de tio bidragen får lägsta möjliga betyg. Två är skapliga och två är halvbra. De två som är halvbra ger tyvärr esc-hatarna fog för det de säger. Att det bara är andrahands kompositörer som rör sig i dessa kretsar. Nu håller jag inte helt med om det. Definitivt inte men jädrar så bra de två halvbra hade kunnat bli med “riktiga” låtskrivare. Två låtar som kunde ha blivit hur bra som helst om de bara inte känts så amatörmässigt. Men lik förbannat är de två helt överlägsna för min del. Jag pratar om “Blackbird“, Norma John och “Circle Of Light“, Emma. Om jag nu tycker dessa har lite amatör över sig kan ni ju bara föreställa er vad jag tycker om det när det gäller den övriga åtta.

  Vilket bidrag blir Finlands representant 2017 då? Det kommer att stå mellan ett av mina två bidrag “Circle Of Light“ eller lågvattenmärket “Arrows“, som jag håller som sexa. Har kollat runt lite och hört mig för på flertalet sätt och de två verkar ligga långt före övriga.

 9. Adri

  “Circle of light” verkar leda när jag kollar runt på youtube och ESC-forum och vinner den för Finland så blir jag glad.

  (Tror jag, som sagt har vi bara kunnat lyssnar på låtarna en dag. Intryck kan säklart förändras men Circle of Light känns böst hittills)

  Men sen har vi då problemet med att det är Finlands uttagning vi pratar om. Finland är jäkligt oförutsägbara i ESC och de kan på riktigt välja vad som helst. Med tanke på att de tyckte det var en bra idé att välja “Aina mun pitää” 2015, så vet man inte vad som kan komma härnäst (2016 var inte mycket bättre men där fanns lite potential i alla fall… som dock försvann helt när det blev live)

  Så jag blir inte förvånad om vinnaren blir… “My little world” men som ni ser av min topp 10 ovan är det ett scenario jag helst inte upplever.

 10. Adri

  Jag verkar vara den som är positivast vad gäller Finlands startfält… men jag tror det handlar om att jag inte har några krav ALLS första gången jag hör en låt.

  Med tiden kommer nog majoriteten (om inte alla) av dessa låtar väcka andra känslor hos mig. Antingen växer de rejält eller, mer troligast, sjunker de som en tung sten.

  (“Perfect villain” har på 24 timmar redan börjat sjunka som en sten. Den låten dog snabbt för mig… och då var den inte så mycket alls att hurra för från början)

 11. Daniel

  Hej på er,
  jag tog och kikade in här igen efter ett långt uppehåll sedan finalen. Kul att du kör en säsong till Pinglan med tanke på hur du kände efter finalen 🙂

  Vad gäller Finland så var mitt första intryck att det var ett svag startfält och ganska ointressant. Men som nämndes ovan är nog många låtar uttagna för att ge en kul show på scen. Men vad gäller låtarna är jag tveksam. Bäst tycker jag om Arrows, även om den också har sina svagheter. “Circle of light” är inte min melodi alls.

 12. Micke

  Tänkte ge betyg på skalan 0-10 men snacka om att det väger över åt ett håll. Tråkigt att behöva konstatera den beklämmande låga standarden på årets finska uttagning. Jisses finnarna brukar ju alltid ha något men inte i år. Om man räknar bort några årgångar i MF så är detta det särklassiskt sämsta startfält Norden någonsin presenterat.

  SEX POÄNG

  “Blackbird“, Norma John

  FEM POÄNG

  “Circle Of Light“, Emma

  FYRA POÄNG

  “Reach Out For The Sun“, Anni Saikku

  ETT POÄNG

  “Perfect Villain“, Zühlke
  “Arrows“, Alva

  NOLL POÄNG

  “Paradise“, My First Band
  “Helppo elämä“, Lauri Yrjölä
  “Caveman“, Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies
  “Love Yourself“, Günther & D’Sanz
  “My Little World “, Club La Persé

  Knappast troligt att jag kommer att följa den här tävlingen. Nej usch och fy som de säger

 13. Schlagerpinglan

  @Daniel, Hej igen! 🙂 Mmm… man kan väl säga att jag var något ur gängorna efter ESC-finalen. Även om jag egentligen befinner mig på samma ställe fortfarande (vad gäller ESC-juryn och dess insats och mina farhågor inför ESC 2017) så vill jag inte missa alla de fantastiska ESC-uttagningarna som är en helt annan fråga. 😀

  @Micke, Jag förstår ditt missnöje (och andra som har uttryckt sitt missnöje om avsaknaden av den finska rocken). Likväl så är jag personligen väldigt förväntansfull inför UMK-finalen, som jag tror kommer att bli riktigt underhållande. Alla uttagningar har sin charm och när det kommer till Finland så förväntar jag mig snarare det oväntade än vackra melodislingor… menat på det mest positiva sättet. 🙂

  Efter ytterligare lyssningar så håller jag fast vid mitt första intryck: “Circle Of Light” och “Helppo elämä“ är de låtar som tilltalar mig mest medan “Love Yourself“ är den låt som oftast (ofrivilligt) dyker upp i mitt huvud när jag minst anar det. 😀

 14. Micke

  @Pinglan, det är inte avsaknaden av den finska rocken som är den stora grejen för mig. Visst saknar jag den men det primära är att jag är så chockad över det usla startfältet. Menade allvar när jag sa det att förutom ett antal gånger i MF så har jag aldrig sett något sämre år från ett nordiskt land.

  Med detta i bagaget väljer jag att kliva av Finland i år då det jag skulle kunna skriva bara skulle bli negativt och vad fan tjänar det till. Jag vill ju givetvis inte förstöra för er övriga här som kanske trots allt hittar något i bidragen. Jag hittade fem nollor och två ettor bland de tio bidragen. Nej jag väntar på andras uttagningar. Sverige och Finland är borta för min del. Sverige troligen för evigt men Finland hoppas jag verkligen på till 2018 🙂 Positivt tänkande är det viktiga

 15. Adri

  Jag försöker alltid ha Danmarks startfält från 2014 i åtanke när jag tycker ett startfält är dåligt.

  Det är nog det sämsta startfältet i en nationell uttagning (i hela Europa, inte bara Norden) jag någonsin sett. Inte ett av bidragen hade ens EN ljus punkt i sig. Alla låtar var genomusla (för min del).

  Hur sen vinnarlåten lyckades få en topp 10-plats i ESC är nog bäst för mig att inte tänka på. Jobbig låt, jobbig artist, jobbigt framträdande. Ett enda stort störningsmoment.

  Aja, två år har gått. Bäst för mig att bara släppa det tror jag 🙂 tyvärr har dock inte Danmark riktigt skärpt sig än. (Danmark är utan tvekan det landet i Norden som håller lägst standard både i ESC och sin nationella uttagning för min del :/ )

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se