Schweiz 2017: Dags för Livecheck

2016-12-04 (söndag)

SchweizSchlagerpinglan: I dag är det dags för den s.k. Livecheck i Schweiz dit 21 artister är inbjudna för att tävla om 6-10 platser i finalen av “ESC 2017 – Die Entscheidungsshow“, Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 den 5:e februari.

I vanliga fall är den traditionella “Experten Check” ett resultat av en intressant online-uttagning och två andra uttagningar men i år har allt skett bakom stängda dörrar, vilket det verkar som att dagens juryspelning också kommer att göra.

Uppdaterat: Livecheck kommer inte att sändas live för allmänheten utan finalbidragen läggs ut i morgon, måndagen den 5:e december. (Källor: srf.ch och Schweiz officiella twitter-konto)

Schlagerpinglan: Schweiz uttagning brukar vara den självklara förfesten inför ESC-säsongen men då online-uttagningen uteblivit och det är svårt att hitta information om “Experten-Check”, förutom angående Lidia Isac, så blir det i stället bara att sitta lugnt och invänta presentationen av deras finalister.

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Schweiz 2017: Dags för Livecheck”

 1. johanna

  Jag hoppas de kan skaka fram något bättre än de senaste två årens låtar. Borde ju inte vara speciellt svårt iofs

 2. Adri

  Jag personligen gillade “The last of our kind” men framträdandet lämnade lite mer att önska. (Även om det var en enorm förbättring från den nationella uttagningen). Lyssnar fortfarande på den, i studioversion.

 3. Adri

  Apropå något annat så slrev jag förra veckan en kommentar om att Spice Girls ryktades bli Storbritanniens tävlande, något jag också var ganska starkt emot.

  Nu har tydligen en annan “före-detting” visat intresse: nämligen Natasha Bedingfield. Och jag kan säga att jag är mycket nöjdare om det visar sig slå in istället.

  Hennes 00-tals-hits “These Words”, “Unwritten” och “Pocketful of sunshine” är verkligen låtar som jag fortfarande går igång på så om hon deltar i “You Decide” så hade jag nog hållt en extra tumme för henne också. Hon känns rent spontant som ett starkare val än t.ex Spice Girls i alla fall.

  Än så länge är detta dock verkligen bara rykten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se