StorbritannienTV-bolaget BBC, som fortfarande verkar vara uppe i sin jakt efter bidrag till Storbritanniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, har avslöjat att finalen av “Eurovision: You Decide” kommer att avgöras i Eventim Hammersmith Apollo i London den 27:e januari.

De sex bidrag som tävlar i finalen kommer att premiärspelas I “The Ken Bruce Show” (BBC Radio 2) och på BBC:s Eurovision-sida den 23:e januari. Precis som 2016 så är det Mel Giedroyc som agerar programledare, en expertpanel finns på plats för att ge sin syn på artisterna, bidragen och deras chanser i ESC medan tittarna återigen är med och röstar fram vinnaren. Biljetter till finalen finns redan nu till salu via eventim.co.uk.

Schemat för Storbritanniens “Eurovision: You Decide”:

9:e december Biljetter till finalen börjar säljas via eventim.co.uk
23:e januari De 6 tävlande bidragen spelas upp
27:e januari Final 6 finalister → 1 vinnare
(Källa: bbc.co.uk)

Schlagerpinglan: Än så länge finns det ingen annan ESC-show förutom den brittiska finalen inplanerad till den 27:e januari, vilket får ses som en riktigt positiv nyhet. Vad gäller mina förväntningar på själva uttagningen så försöker jag däremot att hålla mig så neutral som möjligt.

Visst är det Storbritannien vi talar om, men tyvärr så verkar det vara en djup avgrund mellan pop/rock-Storbritannien och ESC-Storbritannien, vilket deras blygsamma placeringar i ESC de senaste åren visar. Vem vet, med lite tur så slår de kanske omvärlden med häpnad när de presenterar sina bidrag nästa månad? Inte ens jag vågra tro det, men jag hoppas på det bästa och önskar dem all lycka till. 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Storbritannien 2017: “You Decide”-final den 27:e januari”

  1. johanna

    Finns nog inget annat land jag skulle unna en bra placering så mycket som Uk. Så hoppet lever!

  2. Sandra

    Saara Aalto som har försökt och representera Finland i ESC 2 gånger, medverkar just nu i brittiska X-factor och det hade nog varit ett jädrans bra val att få henne att representera Storbritannien. Hon är otroligt duktig, kolla in hennes framträdanden.

  3. Schlagerpinglan

    @Sandra, Jag håller med om att Saara Aalto är ett jättebra val för Eurovision och jag håller själv tummarna för att vi snart ser henne i ESC… fast personligen hoppas jag att hon då representerar Finland. Vad gäller Storbritannien så hoppas jag fortfarande att de lyckas få fram något unikt, brittiskt som överraskar alla.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se