ESC 2017 Schlagerpinglan: Än har inga bidrag till Eurovision Song Contest 2017 utsetts men nu finns det i alla fall tillräckligt med kandidater för att kunna få ihop en första, personlig topplista, se nedan. 🙂

Här följer en sammanställning av de bidrag som tilltalar mig mest för tillfället. Bidragen kommer från online-uttagningen i Ukraina, finalstartfältet i Vitryssland, UMK-finalfältet i Finland, Eurocasting-bidragen i Spanien, semifinal-1-bidragen i Estlands Eesti Laul 2017, finalstartfältet i Schweiz samt ett fåtal från Ungerns A Dal-uttagning (de jag hört fullversionerna av).

Schlagerpinglans ESC-2017-topp-15, 2016-12-14:
1. Vitryssland Vitryssland: Follow the Play“, Vlad Kurasov
2. Ukraina Ukraina: Kharyzmatychnyy paren”, LYOLYA
3. Spanien Spanien: Sin ti“, Dani J
4. Vitryssland Vitryssland: Take My Heart“, NUTEKI
5. Spanien Spanien: Alas mojadas“, Javi Soleil
6. Estland Estland: In Or Out“, Elina Born
7. Vitryssland Vitryssland: Historyja majho zyccia“, Navi Band
8. Ungern Ungern: White Shadows“, David Henderson
9. Schweiz Schweiz: Cet Air La“, Ginta Biku
10. Ungern Ungern: Deák“, Spoon21
11. Finland Finland: Circle Of Light“, Emma
12. Ukraina Ukraina: Nasha lyubov“, Litvinkovich
13. Estland Estland: Slingshot“, Lenna Kuurmaa
14. Finland Finland: Helppo elämä“, Lauri Yrjölä
15. Schweiz Schweiz: Apollo“, Timebelle

Schlagerpinglan: Vad gäller de 15 bidrag jag valt ut som mina personliga favoriter så vill jag sätta brasklappar på de två främsta. “Follow the Play” gillar jag bäst eftersom det är den låt jag lyssnat på mest och därmed nött in. De första gångerna fick jag inte ens ihop det till en fungerande låt, men gillar man en sångares röst så medföljer tydligen ett visst tålamod som jag inte tror den genomsnittlige lyssnaren har. 😛

Om man bortser från att min tvåa, “Kharyzmatychnyy paren“, inte verkar ha någon chans att vinna wildcardet och därmed inte kommer att vara med i några av de ukrainska showerna, så är den utgiven före den 1:a september och är därmed ute i vilket fall som helst. Men, men… den var med i online-startfältet, jag hörde den och jag gillade det jag hörde. 🙂

Så… mitt hopp står därmed så här långt till Dani J och Javi Soleil i Spanien, NUTEKI och Navi Band i Vitryssland, Elina Born i Estland, David Henderson i Ungern, Litvinkovich i Ukraina, Ginta Biku i Schweiz och Emma i Finland.

Tilläggas bör att även Georgien lagt ut sina kandidater men de återkommer jag till senare under dagen. Tills vidare så hittar ni länkar till de bidragen, och de andra ländernas lyssningsbara bidrag, här: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2017-uttagningarna“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2017: Schlagerpinglans topp-15 (så här långt)”

 1. hej

  Vad tycker du om “Valan Pisaraid” från Estlands uttagning? Den var redan min tvåa första gången jag lyssnade på den, men sedan växte den sig till min första plats Estlands uttagning.

 2. Schlagerpinglan

  @hej, “Valan Pisaraid” hade jag lite svårt att få grepp om de första gångerna jag hörde den. Det fanns inget som riktigt ville fastna och jag kom inte ihåg så mycket av den efter att den tystnat. Sakta men säkert har jag börjat att få ihop det till en låt… men än är det långt kvar innan jag känner att jag vill lyssna på den för att den är “bra”. Förväntar mig dock att den antingen stiger eller sjunker rejält när det väl “klickar”. Pluspoäng dock för att den är intressant och inte låter som många andra. 🙂

 3. Lukas

  Jag skulle vilja höra din uppfattning kring “It’s a Riot” från Ungerns uttagning. Tycker själv att den är oerhört bra, men blev lite förvånad när den inte stod med på din top 15

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Egentligen tycker jag att låten svänger riktigt hyggligt och med sin höga igenkänningsfaktor så skulle det kunna fungera. Det finns dock något där som stör mig men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Förmodligen påminner den om en eller ett par andra låtar så det är det som får in mig på villospår. Kan jag bara komma över det så tror jag att “It’s a Riot” kan ligga bra till även hos mig. Vi får se vad som händer. 🙂

 5. Micke

  Topp 15 än så länge bland det som har kommit ut:

  1. (ny) “We Live Once“, Maliibu – GEORGIEN
  2. (1) “Historyja majho zyccia“, Navi Band – VITRYSSLAND
  3. (ny) “Me da Shen (You and Me)“, Trio “Mandili” – GEORGIEN
  4. (2) “Be stronger“, Lexy Weaver – VITRYSSLAND
  5. (ny) “Zatsiluyu”, NAVSI100 – UKRAINA
  6. (ny) “It’s a riot”, Peter Kovary & The Royal Rebels – UNGERN

  7. (-) “Valan pisaraid“, Janno Reim & Kosmos – ESTLAND
  8. (4) “No somos héroes“, Javián – SPANIEN
  9. (5) “Wild Wind“, Kattie – VITRYSSLAND
  10. (ny) “Esclava“, Nieves Hidalgo – SPANIEN
  11. (6) “In or Out“, Elina Born – ESTLAND
  12. (ny) “Feel Me Now“, Ariadne – ESTLAND
  13. (9) “Alas mojadas“, Javi Soleil – SPANIEN
  14. (8) “Sin ti“, Dani J – SPANIEN
  15. (10) “Slingshot“, Lenna Kuurmaa – ESTLAND

  Det är, som jag skrev under en länk om Georgien, tt ledarbidrag som helt baserar sig på refrängen. Ett sövande inledande prat, en hyfsad vers men sedan en refräng way over the rest

 6. Micke

  Men då måste jag säga igen att när det gäller Ukraina och Ungern så har jag bara kollat in fyra bidrag än så länge

 7. Micke

  Då slänger jag ut en fråga som det skulle vara kul att höra er åsikt om. Det finns ett bidrag på min lista som verkligen har förändrats för mig. De två första gångerna jag lyssnade på det orkade jag inte ens höra färdigt på det men sedan hände något. Numera är det nästan tvärtom att jag knappt kan sluta lyssna när jag väl börjar. Vad tusan har hänt 🙂 Vad har ni för uppfattning om det här bidraget. Det jag snackar om är från Ukraina och det är “Zatsiluyu”, NAVSI100

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, För mig har det varit precis tvärtom vad gäller “Zatsiluyu”. Jag föll direkt för låten då jag tyckte den var så mysig. Speciellt melodislingan i refrängen och de passande rösterna gav en må-bra-effekt av hög grad här. Men… efter att ha sträck-lyssnat på låten lite väl mycket så har den sakta men säkert åkt allt längre ner på min lista för att till slut inte kännas speciellt intressant längre.

  Jag måste dock säga att när jag nu lyssnar på den igen så verkar en del av skadan ha reparerats och den är helt klart lyssningsbar igen. Tydligen hjälpte pausen och för tillfället så hade den nog kvalat in bland de 15. Tackar för påminnelsen. 🙂

 9. Micke

  Omdömen så här långt!

  Bästa refräng: “We Live Once“, Maliibu – GEORGIEN
  Största glädjepillret: “Historyja majho zyccia“, Navi Band – VITRYSSLAND
  Bästa ballad: “Be stronger“, Lexy Weaver – VITRYSSLAND
  Största mysfaktorn: “Zatsiluyu”, NAVSI100 – UKRAINA
  Bästa rocklåt (mycket fattas): “It’s a riot”, Peter Kovary & The Royal Rebels – UNGERN
  Största “Tack för att ni finns”: “Me da Shen (You and Me)“, Trio “Mandili” – GEORGIEN
  Mysigaste vers: “Vihm“, Antsud – ESTLAND
  Mesta POWER: “Esclava“, Nieves Hidalgo – SPANIEN
  Största (ber om ursäkt för vårt låtmaterial): Finland
  Mesta besvikelsen: Schweiz som sabbade sin vanliga uttagningsprocess
  Största skrattkramp: Gubben Noak – robotdansen som utförs i det mest patetiska framförandet jag någonsin sett i bidraget “Children of the world“, July – VITRYSSLAND. Med tanke på skrattfesten som det bjuds på så nominerar jag härmed sekunderna mellan 0.41-0.51 till 2017 års fredspris. Ingen klarar ens att tänka på våld eller liknande under de sekunderna med tanke på magkrampen man kämpar med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se