Armenien Schlagerpinglan: Efter 10 förhandsinspelade program och en live-semifinal är det i kväll, lördagen den 17:e december, dags för den andra semifinalen av “Depi Evratesil“, Armeniens nationella uttagning som ska utse landets artist i Eurovision Song Contest 2017.

Som omväxling så har de nu bjudit in en internationell jury som ska hjälpa tittarna att utse de två finalisterna och ledare för juryn är ingen mindre än SVT:s Christer Björkman.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen, inkl. regler, länk till kvällens sändning samt länkar till de fyra tävlande artisternas tidigare framträdanden i tävlingen:

Armenien, “Depi Evratesil” – Semifinal 2:
Dag: lördagen den 17:e december
Tid: kl. ca 19:45 (16:45 lokal tid) (ev. kl. 18:30 enligt esctoday.com)
Plats: 1TV och 1tv.am
Bakgrund: 24 artister (se topp-24) tog sig vidare från juryvals-fasen och utgjorde de sex forna ESC-deltagarnas lag. Med hjälp av dueller gick först 12 artister (se topp-12 vidare innan sex stycken (en från varje lag) tog sig fram till semifinalerna. Fyra artister är nu kvar sedan två röstades ut i semifinal 1.
Regler: 4 artister, se startfältet nedan, tävlar. Jury- och teleröster avgör vilka 2 artister som går vidare till finalen den 24:e december
Mer info: Depi Evratesil-infoDe 6 lagen – “Resultat: Semifinal 1

Se de fyra kvarvarande artisternas “Depi Evratesil”-framträdande:

Syuzanna Melqonyan
(Team Inga Arshakyan)
semi 1duell 3duell 2juryval 1audition 1
Egine
(Team Hayko)
semi 1duell 3duell 2juryval 1audition 1
Artsvik
(Team Essaï Altounian)
semi 1duell 3duell 1juryval 2audition 1
Marta
(Team Anush Arshakyan)
semi 1duell 3duell 1juryval 3audition 2

Schlagerpinglan: Förra lördagen så fick Marta både expertjuryns och tittarnas högsta poäng, så om det inte inträffar något spektakulärt i kväll så tror jag att hon är ganska självskriven i finalen den 24:e december. Frågan är snarare vem som kommer att göra henne sällskap. Kan det bli tittarnas två och expertjuryns trea Artsvik, eller kan den internationella juryn (med Christer Björkman i spetsen) röra om i grytan?

Personligen ser jag gärna att Marta och Syuzanna blir de som gör upp om äran att få representera Armenien i Kiev… men så länge det blir Marta som vinner så är jag nöjd. 🙂 Som jag påpekat innan så är det egentligen Syusanna som jag tycker är de bästa sångerskan, men då det lutar åt att bli en smäktande ballad om hon vinner så håller jag i stället tummarna för Marta och hoppas på något mer fartfyllt. 😛

Som en liten oväntad plot twist så kan vi nu konstatera att både Iveta Mukuchyan och Aram MP3, de båda som jag på förhand tyckte hade starkast lag, står utan kandidater i denna andra semifinal. Ibland går det inte alls som man förväntar sig och det är väl det som gör det hela så spännande. 🙂

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2017 (inkl. resultat och länkar från “Depi Evratesils” föregående delar) hittar ni här: “Armenien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se