Armenien Schlagerpinglan: I lördags, den 17:e december, sände Armenien den tolfte delen av “Depi Evratesil“, den nationella uttagning som ska utse landets artist i Eurovision Song Contest 2017. Missade ni avsnittet (där Christer Björkman hade en framträdande roll) kan ni se det här nedan medan lite inför-info finns här.

Semifinal 2 var den andra livesända showen av uttagningen och här hade expertjuryn blivit ersatt av en internationell jury, ledd av SVT:s Christer Björkman. Tittarna hade dock fortfarande 50% av makten. Här nedan ser ni resultatet av avsnittet samt länkar till de tävlande artisternas framträdanden i semifinalen.


“Depi Evratesil: 2nd Semi-Final ” (1:31:07 – Dec 19, 2016)

Resultatet av Armeniens “Depi Evratesil” – Semifinal 2 (17:e december)

Vidare i uttagningen: Juryröster Teleröster Summa
1. Artsvik
Crazy” (av Gnarls Barkley)
A Million Voices” (av Polina Gagarina, Ryssland 2015)
35 p. 27 p. 62 p.
2. Marta
Komitas Popuri” (av Komitas)
Rhythm Inside” (av Loïc Nottet, Belgien 2015)
21 p. 40 p. 61 p.
Utslagna:
3. Syuzanna Melqonyan
It’s A Man’s, Man’s, Man’s World” (av James Brown)
Sweet People” (av Alyosha, Ukraina 2010)
30 p. 24 p. 54 p.
4. Egine
Crazy In Love” (av Beyoncé)
Warrior” (av Nina Sublatti, Georgien 2015)
24 p. 19 p. 43 p.
(Källa: Sammanställning av schlagerpinglan.se – Info från “Depi Evratesil” och wikipedia)

Schlagerpinglan: Då både juryns favorit (Artsvik) och tittarnas favorit (Marta) gick vidare till finalen så är det svårt att ha invändningar mot resultatet, som jag därför tycker var ganska rättvist. 🙂

Jag har hela tiden ansett att Syuzanna Melqonyan varit den bästa sångerskan men eftersom jag inte vill se henne som slutsegrare så är även jag nöjd med finalduon. Som vanligt så är det de senaste låtvalen som avgör hur artisterna ligger till i tävlingen och efter att Artsvik förra veckan varit en av mina åk-gärna-ut-artister så är hon nu tillbaka bland mina favoriter.

Så… om det blir Artsvik eller Marta som får min röst på lördag (eller när jag ser finalen) lär jag inte veta förrän jag hört deras final-insatser. Vem det än blir så tycker jag att Armenien hittat en bra artist, nu hänger allt på vilken låt vinnaren får. 🙂

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2017 (inkl. resultaten av de föregående delarna av “Depi Evratesil”) hittar ni här: “Armenien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se