Albanien Schlagerpinglan: I kväll, onsdagen den 21:a december, inleder Albanien sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom den första semifinalen av “Festivali i Këngës 55“. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Uppdaterat: Startfältet har uppdaterats med länkar till onsdagens live-framträdanden.

Albanien, “Festivali i Këngës 55” – Semifinal 1:
Tid: kl. 20:30 CET eller 20:45 CET
Plats: TVSH, TVSH HD, rtsh.al och/eller rtsh.al
Förutsättningar: Av de 24 semifinalbidrag som totalt tävlar (12 st på onsdagen och 12 st på torsdagen) så går 14 bidrag vidare till finalen på fredagen. 8 av finalisterna utses av en proffs-jury, 3 av dem utses av en tittar-jury och de resterande 3 utses av en press-jury.
Mer info: Albanien i Eurovision Song Contest 2017

Startordningen i Semifinal 1, 21:a december:
1. Flaka Krelani – “Osiris
2. Xhenji Lito* – “Pritja
3. Genc Salihu – “Këtu
4. Erlind Zeraliu – “Dhimbja e gëzimit
5. Xhesika Polo – “Eva jam unë
6. Festina Mejzini – “Atje lart
7. Edea Demaliaj – “Besoj në ëndrra
8. Neki Emra – “Dashuri dhe urrejtje
9. Yll Limani – “Shiu
10. Franc Koruni – “Macka
11. Orges Toçe – “Shi diamantësh
12. LYNX – “Sot
* “Pritja” med Xhenji Lito ersätter “Mirëmëngjës” med Edona Vatoci.
(Källor: esctoday.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Då jag ännu inte hört något av de tävlande bidragen så är det svårt att ha några större förväntningar inför kvällen. Jag är dock oerhört nyfiken på det bidrag som en av mina favoriter från 2016, Flaka Krelani, ställer upp med i år. Förhoppningsvis är det minst lika bra som “S’je për mu” (blev 3:a) så att hon även denna gång kan tävla om en plats bland de främsta. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Albanien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför kvällens semifinal i Albanien”

 1. Johanna

  Jag är taggad. Det ska bli superroligt att gå in i detta utan att ha hört bidragen!

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ja, det är något speciellt med uttagningar där man hör de tävlande bidragen för första gången. Nyfiken som jag är så krävs det dock att de inte spelar upp dem i förväg för att jag ska kunna få denna upplevelse. Inte för att jag önskar att fler gjorde så, men det är trevligt med variation. 😀

 3. Johanna

  @schlagerpinglan samma här! Hade de spelat upp de i förväg hade jag mest troligen lyssnat!

 4. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett den första semifinalen (via en väldigt skranglig sändning som gjorde det svårt att få ett riktigt bra helhetsintryck) så kan jag konstatera att jag har en etta (LYNX – “Sot”), en tvåa (Yll Limani – “Shiu”) och en hel hög med bidrag som behöver ett antal extralyssningar för att komma till sin rätt. I morgon vet vi hur långt det står sig men jag hoppas ju att de sparat det bästa till sist, d.v.s. till morgondagens semifinal. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se