Malta Schlagerpinglan: Av de 156 bidrag som skickades in till TV-bolaget PBS valdes först 60 bidrag ut för att sedan minskas ner till de 16 bidrag som kommer att få tävla i finalen av Maltas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 den 18:e februari.

Här nedan ser ni hela startfältet, inkl. artisterna, bidragen samt länkar till tvm.com.mt där ni kan lyssna på finalbidragen.

Uppdaterat 2017-01-26: Startfältet nedan står nu i finalstartordningen.

“Malta Eurovision Song Contest 2017” – Finalstartfältet, 18:e februari:

Bidrag och artister i finalstartordning:
1. “Laserlight“, Klinsmann Coleiro
2. “Ray of light“, Raquela Dalli Gonzi
3. “Tonight“, Deborah C & Josef Tabone
4. “Follow“, Kevin Borg
5. “Seconds away“, Jade Vella
6. “So simple“, Crosswalk
7. “Follow me“, Franklin Calleja
8. “Fearless“, Rhiannon Michallef
9. “Don’t look down“, Miriana Conte
10. “Crazy games“, Shauna Vassallo
11. “Kewkba“, Janice Mangion
12. “Fighting to survive“, Cherton Caruana
13. “Bombshell“, Maxine Pace
14. “You“, Richard Edwards
15. “Unstoppable“, Brooke Borg
16. “Breathlessly“, Claudia Faniello
(Källa: tvm.com.mt)

Schlagerpinglan: Efter att ha tittat igenom listan över de 60 bidrag som fortfarande var aktuella för Maltas final så hittade jag sex artister som jag hoppades lite extra på och av dem gick alla vidare förutom Raquel Galdes och Jessika. Att Jessika (med sina 3 bidrag bland de 60) inte gick vidare var en liten överraskning men utan en bra låt så är det nog bättre att hon tar en paus och kommer tillbaka med något konkurrenskraftigt 2018. 🙂

Vad gäller mina favoriter som gick vidare så var det tyvärr endast Klinsmann Coleiro som satsade på något svängigt medan Claudia Faniello, Kevin Borg och Richard Edwards alla ställer upp med ballader som behöver lite fler lyssningar innan jag kan ge dem några rättvisa omdömen.

Även om det fanns ytterligare några ballader i startfältet (bl.a. av Franklin Calleja och Janice Mangion) så var det lyckligtvis en del lite mer lättsmälta bidrag som tagit sig vidare (bl.a. av Maxine Pace och Jade Vella). Det är ju trots allt de som på något sätt kännetecknar de maltesiska uttagningarna för mig, som en motpol till Albaniens uttagning som vanligtvis innehåller lite mer “svåra” bidrag. Här generaliserar jag enormt, men jag tror ni förstår min poäng. Variation förnöjer. 🙂

Den låt som jag fick bäst vibbar från efter första genomlyssningen var helt klart “Fighting to survive” med Cherton Caruana men även den mys-pampiga “Ray of light” med Raquela Dalli Gonzi ligger bra till här för tillfället… för att inte tala om ukulele-solstrålen “Tonight” med Deborah C & Josef Tabone. 🙂

Vi får se om ytterligare lyssningar kan locka fram andra bidrag i strålkastarljuset, så här långt så är jag i alla fall väldigt nöjd med vad jag hört och ser fram emot finalen i februari. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Malta i ESC 2017“.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2017-uttagningarna” (nu även med länkar till gårdagens tävlande bidrag i Albaniens FiK-semifinal)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Malta 2017: Lyssna på de 16 finalbidragen”

 1. Adri

  Mina första intryck delar in låtarna såhär:

  Mycket bra:

  1. Tonight
  2. Seconds away

  Bra:

  3. So simple
  4. Unstoppable
  5. Kewkba
  6. Bombshell
  7. Laserlight
  8. Follow me
  9. Fighting to survive

  Meh:

  10. Breathlessly
  11. Ray of light

  Inte min kopp te… alls:

  12. Fearless
  13. Follow
  14. Don’t look down
  15. You
  16. Crazy games

 2. Micke

  Vet inte hur ni här brukar lägga upp det hela när ni ska lyssna igenom det antal bidrag varje land har. Alltid intressant att veta hur olika man kan lägga upp det. Själv brukar jag ge varje bidrag minst två chanser. Därefter känner jag vilka som absolut inte kommer att följa med mig så att säga. Just där är jag nu och därefter har jag nu tolv bidrag kvar att fortsätta lyssna på.

  Fyra bidrag är helt borta från mig nu och de är bidragen 1, 6, 7 och 11. Ettan är musikalisk död för mig helt dominerad av döende syntar. Sexan är helt utom min horisont med en kille steppandes på en omöjlig falsett way off det jag klarar. Sjuan ger mig hemska spasmer som jag ännu inte riktigt är botad från. Elvan känner jag som lika omöjlig med ett litet litet frågetecken. Vem vet möjligen ett bra framträdande kan ändra det även om det känns omöjligt.

  Nu kommer jag att ge de kvarvarande tolv ytterligare chanser och sen tar jag bort några. Så brukar jag fixa till det. Ibland behövs iofs inte det för kanske man känner riktigt tidigt.

  Tänkte på en fråga jag lade ut tidigare om vilka tre favvisar ni har om man bara tänker på glädjepiller. Kan säga som så att de tre jag tog ut har fått konkurrens av ett bidrag här. Kan ni gissa vilket 🙂

 3. Adri

  Den låten som rent spontant känns som vinnaren här är “Unstoppable” av Brooke Borg.

  Det hade varit ett helt ok val, om än inte det valet jag hejar på.

  Har Malta kvar regeln med att de kan ändra vinnarlåt? För i såfall ska man kanske inte sätta sig in i hur låtarna låter allt för mycket utan bara se till artistens kompetens. Där tror jag Brooke är en av detta startfältets starkaste. Men låten var ingen fullpoängare från mig, än.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Om det är en uttagning med 10 bidrag eller mindre så lyssnar jag på bidragen i tur och ordning den första gången – om det är fler bidrag (som i Maltas) så lyssnar jag först och främst på de som verkar intressanta och avslutar med resten.

  Efter den första genomlyssningen så brukar jag ge bidragen som helhet en liten paus och lyssnar endast på de låtar som jag känner att jag VILL lyssna på. Detta händer inte i alla uttagningar och kan bero på många saker. I Vitrysslands uttagning så lyssnade jag många gånger på Kurasovs bidrag för att jag inte förstod varför han valde just den låten, i Maltas och Georgiens uttagningar lyssnade jag mycket på “Tonight” resp. “Magic” för att jag inte kunde låta bli o.s.v. 😀

  Därefter så brukar jag lyssna igenom alla låtarna en gång till och delar då upp dem i tre kategorier: en som jag definitivt kommer att lyssna vidare på, en som jag inte tror kommer att tilltala mig hur mycket jag än lyssnar på dem och sedan en kategori med låtar som ev. kan växa till sig med antalet lyssningar. Jag är medveten om att jag här mycket väl kan släppa ifrån mig några riktiga pärlor som behöver mer än två lyssningar (speciellt vad gäller balladerna) men tiden är ju begränsad och någonstans måste man ju dra gränsen.

  Lyckligtvis så har jag ju en hel samling med läsare som också lyssnar igenom bidragen och som kan tipsa mig om låtar som jag kanske givit upp hoppet om alltför tidigt, så det är väl egentligen aldrig något bidrag som hamnar “ute i kylan”, men har de inte tilltalat mig de första två genomlyssningarna så minskar ju chansen rejält (även om jag ibland gör en liten “räd” och lyssnar på en del låtar jag inte känner igen).

  Vad gäller din fråga om ett maltesiskt glädjepiller så förutsätter jag att det var en retorisk fråga, för i min värld så toppar just nu “Tonight” min glädjepiller-lista. Jag är ju, som ni kanske vet, lite svag för ukulele-stuket – och det behöver tydligen inte vara från Island för att fungera. 😉

 5. Micke

  Tack för svar Pinglan. Alltid roligt när någon reagerar när man frågar något. Tar ett svar senare. Nu slänger jag bara ut var jag ligger just nu. Kommer att fyllas på efterhand.

  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.
  9.
  10.
  11.
  12.

  13. Miriana Conte – “Don’t look down“
  14. Jade Vella – “Seconds away“
  15. Franklin Calleja – “Follow me“
  16. Brooke Borg – “Unstoppable“

 6. Adri

  Oj, Micke: du placerar “Unstoppable” sist? Då hoppas jag för din skull att jag har fel med mina vinnar-vibbar från den låten.

  Jag tycker det hade varit definitionen av ett “ok” val. Dvs bra låt, bra sångerska men inget som lämnar bestående avtryck.

  Jag står för att “Tonight” och “Seconds away” är de bästa valen (än så länge)

 7. Johanna

  @micke. Vi har samma jumbo iaf. Unstoppable är fruktansvärd och jag kan riktigt se det så kallade edgy framträdandet framför mig. Nej. I övrigt är jag positivt överraskad då Malta de 2 senaste åren varit min hat-tävling. Mina favoriter efter två genomlyssningar är Richard Edwards, Janice, Deborah C/Josef Tabone och därefter Maxine Pace, Claudia Faniello och Crosswalk. Detta är de jag tycker är bra eller mycket bra. De andra ger mig absolut ingenting vilket innebär att jag antagligen skulle ranka de strax utanför en eventuell ESC-final i slutänden. Finns utrymme för några att växa dock. Ingen av dessa vinner ESC i vilket fall. Några var så hemska att jag vid båda genomlyssningarna stängde av efter första refrängen.

 8. Micke

  @Johanna för mig är “Unstoppable” allt annat än ostoppbar. För mig är det helt obegriplig, ett stort intet. Nu när jag ska lägga ut ytterligare bidrag på min lista ser jag i efterhand att det nog inte bara är där vi är överens 🙂 ser dina favvisar och ser dem inte på min lista så här långt 🙂

  @Adri. Ja jag hoppar verkligen du har felom dina vinnar-vibbar om du ursäktar mig för att jag säger så 🙂 Skulle den låten vinna då blir det svårt för Malta att undvika jumboplatsen fråm mot våren när alla länderna bidrag ska rankas 🙂

  Fyller på med ytterligare fyra bidrag nu. Mycket återstår för att ranka de kvarvarande åtta bidragen

  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.
  9. Rhiannon Michallef – “Fearless“
  10. Klinsmann Coleiro – “Laserlight“
  11. Kevin Borg – “Follow“
  12. Shauna Vassallo – “Crazy games“
  13. Miriana Conte – “Don’t look down“
  14. Jade Vella – “Seconds away“
  15. Franklin Calleja – “Follow me“
  16. Brooke Borg – “Unstoppable“

 9. Micke

  Glömde säga att jag är positiv till bidragen från Malta. Bara fyra jag tycker är direkt usla och där är hela sju stycken som jag tycker riktigt bra om

 10. Micke

  Kände att det skulle ta lång tid med mina kvarvarande till ranking men insåg snart att det är mellan de fyra bästa det blir svårare. Här är min ranking av Maltas bidrag förutom de fyra jag rankar som bäst. Sex bidrag ser jag som bidrag jag skulle vara nöjd med som slutlig segrare:

  1.
  2.
  3.
  4.
  5. Maxine Pace – “Bombshell“
  6. Crosswalk – “So simple“
  7. Janice Mangion – “Kewkba“
  8. Raquela Dalli Gonzi – “Ray of light“
  9. Rhiannon Michallef – “Fearless“
  10. Klinsmann Coleiro – “Laserlight“
  11. Kevin Borg – “Follow“
  12. Shauna Vassallo – “Crazy games“
  13. Miriana Conte – “Don’t look down“
  14. Jade Vella – “Seconds away“
  15. Franklin Calleja – “Follow me“
  16. Brooke Borg – “Unstoppable“

  @Pinglan, jag tror inte du är ensam om att riskera att släppa ifrån dig riktiga pärlor bland främst ballader genom att inte lägga tillräckligt med tid på dem. Det behövs ingen omvälvande undersökning för att inse att ballader behöver mer lyssningar. Det är deras nackdel i en sån här tävling medan up-tempo ju sätter sig direkt och då ibland kan “lura” många tittare. Jisses så många up-tempo jag har gillat genom åren i den här tävlingen och sedan bara någon månad senare nästan bara mår illa av när jag hör. Tvärtom med många ballader som jag nästan somnat till i början men som sedan sitter.

  Det där med att tipsa har jag själv råkat ut för. Minns gånger då jag tipsat även här på bloggen. Längre fram har jag känt hur tusan tänkte jag egentligen? Låten är ju kass 🙂 Har även hänt det motsatta givetvis, exempelvis med Nederländernas bidrag Calm after the Storm med The Common Linnets 2014. Tipsade ständigt om den men fick absolut ingen med mig. Men jisses så det vände sedan 🙂

  Har nog missat att “Tonight” är din etta på glädjepillerlistan. Minns inte att du hade den där när du skrev det. Kanske jag som snurrat till det 🙂 Angående hennes förtjusning vid ukulele-stuk. Den förstår jag mycket väl men samtidigt är jag splittrad. I min värld kan det gå åt båda håll. Det kan bli hur charmigt som helst om det klickar med låten och det övriga. Om inte kan det istället bli hur töntigt som helst.

  Kul det där du skriver om tre kategorier som du delar in låtarna i. Exakt detsamma gör jag 🙂

  Då återstår bara att ranka de fyra bästa då. Just nu har jag ingen susning

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se