Armenien Schlagerpinglan: Efter 12 inledande shower så är det i morgon kväll, den 24:e december, dags för Armenien att välja ut den artist som ska representera dem i Eurovision Song Contest 2017.

Här nedan hittar ni det mesta man behöver veta inför finalen av “Depi Evratesil“, dit 2 av 75 artister tog sig vidare, inkl. allmän fakta om uttagningen och länkar till artisternas framträdanden under uttagningens gång samt ett förslag på passande tilltugg till den nationella finalen. Mycket nöje. 😀

Allmänt om Armeniens nationella ESC-2017-uttagning:
“Depi Evratesil” inleddes med 10 förinspelade program som sändes mellan den 1:a oktober och 3:e december och bestod utav tre faser: Auditionerna (där 37 av 75 artister gick vidare), Juryvalen (där de sex jurymedlemmarna valde ut fyra artister var till sina lag) och Duellerna (där de 24 artisterna minskades ner till först en topp-12 och sedan en topp-6).
Därefter följde två livesända semifinaler där fick tittarna 50% av makten när två artister vid varje semifinal skulle röstas bort. I den andra semifinalen fick en internationell jury, ledd av Christer Björkman, stå för de resterande 50%.
Depi Evratesil-juryn består av sex artister som representerat Armenien i ESC: Iveta Mukuchyan (2016), Aram MP3 (2014), Hayko (2007), Inga & Anush Arshakyan (2009) och Essaï Altounian (Genealogy – 2015).
I finalen tävlar de återstående två artisterna, d.v.s. Artsvik och Marta.
Vinnaren, som utses av juryröster och tittar-sms, kommer att få representera Armenien i Eurovision Song Contest 2017. Hur tävlingsbidraget utses kommer mer information om senare.
Finalen lär kunna ses via 1TV och 1tv.am kl. 18:30 CET (15:30 lokal tid) .
Programledare för “Depi Evratesil” är Gohar Gasparyan.
Gästartist vid finalen av “Depi Evratesil” är Hovig, Cyperns ESC-2017-artist.

De två finalisterna i Depi Evratesil:
♥ Artsvik (Team Essaï Altounian)

A Million Voices” (original av Polina Gagarina, Ryssland 2015)
Andra framträdanden av Artsvik i Depi Evratesil:
semi 2semi 1duell 3duell 1juryval 2audition 1

♥ Marta (Team Anush Arshakyan)

Rhythm Inside” (original av Loïc Nottet, Belgien 2015)
Andra framträdanden av Marta i Depi Evratesil:
semi 2semi 1duell 3duell 1juryval 3audition 2

Schlagerpinglan: Även om vinnaren ännu inte är utsedd så tycker jag, efter att ha sett alla 12 avsnitten (som ni kan se i efterhand här), att jag är redo att summera Armeniens uttagning. De har bjudit på en väldigt underhållande samling shower där jag, trots att jag inte förstår språket, enkelt kunna följa med och vecka efter vecka sett fram emot nästa avsnitt. Mängder med talangfulla och speciella artister har varvats med bra musik och karismatiska jurymedlemmar och jag hoppas att de kör samma format nästa år, för det är definitivt något jag skulle kunna tänka mig att se igen. 😀

Vad gäller finalavsnittet så känner jag dock att de inte har så mycket mer spänning att bjuda på, så jag kommer nog inte avbryta familjens julfirande för att tjuvtitta på upplösningen. Vare sig det blir Artsvik eller Marta som vinner så får de en helt OK sångerska. Det är snarare bidragsvalet som blir det avgörande för landets resultat i Kiev. Så, låt bästa kvinna vinna så ser jag klippen i efterhand och därefter får vi se om jag håller med. 🙂

Förslag på ät- och drickbara tillbehör till Armeniens final:

Schlagerpinglan: Precis som i Albanien så lär Baklava (enligt wikipedia) vara en populär dessert i Armenien och passar därför bra för att ge en mer passande inramning till finalen. Kaffe går naturligtvis bra att servera till men om man vill (och har åldern inne) så finns en viss sorts brandy från Armenien som är väldigt god. 😉

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Armenien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se