MontenegroDen 29:e december avslöjade TV-bolaget RTCG att de gjort sitt internval (av 27 inkomna förslag) och kommer att låta sångaren Slavko Kalezić få representera Montenegro i Eurovision Song Contest 2017 med “Space“, en låt skriven av Momčila Zekovića.

Slavko Kalezić blev känd genom sitt deltagande i X Factor Adria 2013 där han coachades av ingen mindre än Željko Joksimović (ESC 2004 & 2012) men han är även en framgångsrik skådespelare med stor erfarenhet i teatervärlden. När hans ESC-bidrag ska presenteras har ännu ej meddelats. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)


Slavko Kalezić (Montenegros ESC-2017-artist)

Länkar till smakprov på låtar med Slavko Kalezić:
Feel the Love“, Slavko Kalezić (X Factor 2015)
Freedom“, Slavko Kalezić

Schlagerpinglan: Genom åren så har Montenegro visat att de inte är rädda för att testa olika stilar i ESC, men resultatet talar sitt tydliga språk: Endast de år de skickat vackra Balkan-ballader (“Adio“ med Knez 2015 och “Moj Svijet“ med Sergej Ćetković 2014) har det räckt hela vägen till final.

Vi vet ännu inte hur “Space” låter men jag har svårt att tro att den är i stil med de två nämnda bidragen. Visst kan det vara lite beundransvärt att de inte väljer den “lätta vägen” (som inte nödvändigtvis garanterar succé) men just i det här fallet så hade jag önskat att de gjort det. I väntan på ett ev. Balkan-spår 2018 så håller jag tummarna för att Slavko Kalezićs bidrag visar sig vara något ännu bättre. 🙂

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se