Tyskland Efter grundliga genomsökningar, inkl. castings i både Köln och Hamburg, så avslöjade TV-bolaget NDR för en tid sedan de 33 artister som fortfarande hade chansen att få en plats i finalen av “Unser Song 2017“, den nationella uttagning som ska utse Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2017.

Nu har de även presenterat de slutliga 5 artister som kommer att tävla i finalen den 9:e februari i Köln. Längre ner ser ni namn, ålder och ursprungsstäder för artisterna inkl. länkar till eurovision.de där ni hittar speed dating-klipp med, och ytterligare info om, artisterna (allt på tyska) samt ett smakprov (delvis framtagna av wiwibloggs.com) på hur artisterna låter.

I finalen, där en expertpanel bestående av Lena, Tim Bendzko och Florian Silbereisen finns på plats, kommer artisterna att tävla med vars en specialskriven låt av framgångsrika (både tyska och internationella) låtskrivare. Även om panelen delar med sig utav sina åsikter om artisterna/bidragen så är det 100 % tittarröster som utser den slutliga vinnaren.

Även utländska tittare kan vara med och rösta via den officiella Eurovision-appen men även om deras röster inte räknas så kommer de att redovisas under finalen och på så sätt visa de tyska tittarna vad som går hem hos de internationella tittarna.

Uppdaterat 2017-01-17:Sadi drar sig ur “Unser Song 2017”


Sadi (en av finalisterna av “Unser Song 2017”)

De fem finalisterna i “Unser Song 2017”:
Artist, ålder – stad Speed dating-klipp
& infosida
Smakprov
Axel Feige, 28 – Hamburg eurovision.de youtube.com
Felicia Lu Kürbiß, 21 – Freilassing eurovision.de youtube.com
Helene Nissen, 20 – Hollingstedt eurovision.de youtube.com
Levina (Isabella Lueen), 25 – Berlin/London eurovision.de youtube.com
Sadi (Wilhelm Richter), 19 – Dortmund eurovision.de youtube.com
(Källa: eurovision.de)

Schlagerpinglan: Utan att säga för mycket (jag vill höra live-versionerna av artisternas respektive finallåt först) så tycker jag mig höra en del vackra stämmor bland de fem artisterna. Kan de kombinera detta med en fängslande scennärvaro (och bra låtar) så skulle denna tyska final kunna bli riktigt underhållande. Även om jag har svårt att tro att någon av artisterna kommer upp i nivå med Avantasia förra året så hoppas jag på det bästa. De största succéerna kommer ju oftast när man minst förväntar sig dem. 🙂

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se