Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 23 av 25:


You’re Not Alone” – BWO (Andra Chansen i MF 2009)

Schlagerpinglan: Ballader är egentligen inte mitt förstahandsval när jag lyssnar på musik men ibland, i det här fallet vid Melodifestivalen 2009, så “klickar” även de. Visserligen föredrar jag disco-versionen av detta mästerverk signerat Fredrik Kempe, Alexander Bard och Anders Hansson, men MF-versionen hade final-klass även den. I alla fall tyckte jag det, men ett överanvändande av duell-formatet förvisades den i stället till den fruktade Andra Chansen där den hade oturen att ställas mot en övermäktig G:son-låt. Vissa år testas ens förmåga att skaka av sig besvikelser extra hårt. 😉

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017: Läget så här långt

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till ““You’re Not Alone” – BWO (MF 2009)”

 1. Lukas

  Godkänt men med bud på mer skulle jag säga om denna. Det känns som att under verserna bygger upp låten ganska mycket men sen faller den lite platt på refrängen. Förvisso lite bättre än det mesta som BWO skickat, med undantag för Gone som gick ett mycket sämre öde till mötes…

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas, Själv tycker jag att inledningen av låten är lite trevligt trevande (men otroligt mysig) medan det fr.o.m. Marinas sång-/tal-insats bygger upp till en känslostark refrängtolkning med gåshudsvarning, men vi upplever väl alla saker på olika sätt. 🙂 Med risk att avslöja lite väl mycket så måste jag inflika att jag trots allt tycker att detta är BWO:s svagaste MF-bidrag, vilket får ses som ett riktigt bra betyg för deras samlade insats i tävlingen.

 3. Lukas

  Och för att prata om nånting helt annat verkar första deltävlingen i Ungern ha färdigt startfält, där bland annat Leander Kills och Rocktenors tävlar. Och med tanke på att jag tog dem som exempel så är det rätt uppenbart vilka jag håller på

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Återkommer med ett inlägg om den ungerska deltävlingen snart, där jag själv (inte helt oväntat) har helt andra bidrag som jag ser fram emot. Roligt dock att de fått till ett så pass blandat startfält. 🙂

 5. Lukas

  @pinglan, glöm inte bort din nedräkning också 😛

 6. Adri

  Jag tycker BWO erbjöd bra låtar 2005 och 2006. “Temple of Love” hade enligt mig lätt fått vinna 2006.

  Men sen hände något… 2008 och 2009 var de mest som urvattnade versioner av sig själva tycker jag. Det var som att de brydde sig mer om att de fick delta överhuvudtaget, än att de deltog med något folk skulle gilla.

  Denna låten är inte dålig, men jag blev inte förvånad när det visade sig vara denna låt som tog död på BWOs “final-streak”. Martin sjunger bra, i alla fall. Men låten i sig är inget som lämnade ett större intryck.

 7. Micke

  Enda låten jag gillar med BWO

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se