Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 19 av 25:


One Step Closer” – B-Boys International feat. Paul M (6:a i deltävling 4 i MF 2005)

Schlagerpinglan: Som sagt, en av Melodifestivalens stora fördelar är att man får ta del av ett flertal olika genrer och ibland kan även de mest oväntade bidrag överträffa alla förväntningar. Vanligtvis brukar bidrag av denna typ innehålla ett svagt parti som får mig att tappa intresset men här höll det hela vägen. En vacker refrängmelodi kombinerades med medryckande verser och borde, enligt min smak, ha haft en given plats i finalen i Melodifestivalen 2005… precis som många andra som slogs ut i förtid det året. 😉

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till ““One Step Closer” – B-Boys International feat. Paul M (MF 2005)”

  1. Jonas

    Denna gamla klassiker, sällan har man väl varit så besviken på en missad finalplats som i detta fall. Detta är väl mig vetligen det första försöket till en rapp/ hiphop låt att göra intrång i mellan. Efter finalmissen detta år har denna musik gren lyst med sin frånvaro fram till i år då vi på pappret ser ut att ha hela tre akter. Kanske tack vare Frans stora framgångar på Spotify.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se