Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 15 av 25:


Money” – Elin Lanto (Andra Chansen i MF 2007)

Schlagerpinglan: På plats nummer 15 på min lista över favoriter som missat MF-finalen hittar vi Elin Lanto och hennes “Money” från Melodifestivalen 2007. Visserligen är en Andra Chansen-placering bättre än den 7:e-plats hennes “Doctor Doctor” slutade på i den tredje deltävlingen av MF 2010, men jag är likväl inte helt nöjd med detta. Det är något visst med låtar där man inte hymlar med att man inspirerats av ABBA, speciellt när det fungerar så bra som i ovanstående, attitydfulla exempel. 🙂

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till ““Money” – Elin Lanto (MF 2007)”

  1. Adri

    För tredje gången så uppfattade jag ditt val som MYCKET bättre när det väl begav sig. Då blev jag besviken på att hon inte nådde längre.

    Idag upptäcker jag mig själv bara tycka låten är lite billig, påminner om ett mycket svagt Ace Of Base-nummer (jag älskar Ace of Base, därav svagt). Men det hade ändå kunnat vara bra.

    Men jag tycker hennes röst är ganska jobbig nuförtiden också. Hon låter lite som ett barn.

    Nej detta hade kunnat bli bra med lite bättre refräng (för verserna duger ändå), bättre produktion och bättre (i mina öron) sångerska!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se