StorbritannienTV-bolaget BBC presenterade idag de 6 bidrag som kommer att tävla i “Eurovision: You Decide“, Storbritanniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 nu på fredag den 27:e januari.

I finalen kommer en expertpanel (med Bruno Tonioli, Sophie Ellis-Bextor och CeCe Sammy) att leverera åsikter om bidragen innan det är upp till tittarna och en jury bestående av musikproffs att utse vinnaren. Gästartister detta år är Alexander Rybak och The Vamps.

Här nedan ser ni namnen på de artister, bidrag och låtskrivare som valts ut samt länkar till bbc.co.uk där man nu kan lyssna på bidragen.

De tävlande bidragen / artisterna / låtskrivarna i “Eurovision: You Decide”:

Final – 27:e januari:
Freedom Hearts“, Olivia Garcia
(Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Linnea Nelson, Laurell Barker)
I Wish I Loved You More“, Holly Brewer
(Kevin Fisher, Courtney Harrell, Laurell Barker, Mattias Frändå, Johan Åsgärde, Oliver Lundström)
I Will Never Give Up On You“, Lucie Jones
(The Treatment, Emmelie de Forest, Lawrie Martin)
Light Up The World“, Danyl Johnson
(Dan McAlister, Rick Blaskey, Greg Walker, Chris Sutherland, Ameerah Roelants)
I Don’t Wanna Fight“, Salena Mastroianni
(The Treatment, Nicole Blair, Marli Harwood)
What Are We Made Of“, Nate Simpson
(Jon Hällgren, Eric Lumiere, DWB)
(Källor: bbc.co.uk och BBC Eurovisions Twitterkonto)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av de sex finalbidragen så var det endast “Light Up The World” som lockade mig till en omedelbar andra lyssning – så jag antar att det betyder att Danyl Johnson för tillfället är min favorit i den brittiska uttagningen. Tyvärr så beror detta nog snarare på bristen av starkare bidrag än att det skulle vara en potentiell ESC-vinnare, men man ska aldrig säga aldrig. 😉

Vi får väl se om det hinner att hända något drastiskt innan det är dags för final nu på fredag. Nu ska jag i alla fall ge bidragen ytterligare några lyssningar och se om någon av dem verkar vilja växa till sig. 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Storbritannien 2017: Lyssna på “Eurovision: You Decide”-bidragen”

 1. Adri

  Detta ser ut att bli en mycket svag final… tyvärr, Storbritannien.

  Deras enda hopp hittills (5/6 låtar avslöjade) skulle jag säga är “I don’t wanna fight”

  Men Storbritannien verkar ju gilla att köra på “the safe bet” så de kommer säkert välja någon mellanmjölksballad á la “I wish I loved you more”

 2. Daniel

  Jag hade av någon märklig anledning hopp om Storbritannien i år. Det visade sig vara ett misstag. Jämntrist smet utan en enda låt med potential att hamna på övre halvan. Tycker nästan synd om artisterna, som uppenbarligen kan sjunga men får den här typen av slätstruket material att jobba med.

 3. Johanna

  Den enda låten jag tyckte var någorlunda bra efter en lyssning var Nates låt. Alltså de andra var inte dåliga de är bara så “safe” Och jag personligen har ju älskat Uk 2 år i rad nu men i år verkar det inte bli så. Men får se efter fler lyssningar

 4. Jonas

  En låt som sticker ut här freedom Hearts.

 5. Daniel

  Freedom hearts är min favorit

 6. Marcus

  Älskade Storbritannien, kan ni inte försöka låta Brexit ge er lite nationell stolthet i er musikkultur också? Börja med låtskrivarna…

  PS! Jag har aldrig haft något problem med svenska låtskrivare utomlands innan, men det här börjar fanken bli för absurt nu. Storbritannien? Really?

 7. Micke

  År efter år efter år efter år hoppas jag och drömmer om att Storbritannien ska börja ta ESC på allvar och visa åtminstone lite av det som gör dem till världens kanske största musikland. Men år efter år efter år efter år visar de sitt ointresse för den här tävlingen och gör det för dem själva till något marginellt.

  Nu orkar jag inte bry mig mer så jag har ingenting att säga om bidragen mer än att de är en skymf mot det verkliga musik Storbritannien. Jag kan väl säga så mycket som att jag tror att hallelujabidraget vinner. I brist på klass brukar bidrag med världsfred i texten vinna.

  Väldigt tråkigt det här Storbritannien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se