Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 7 av 25:


Alibi” – Eddie Razaz (6:a i deltävling 3 i MF 2013)

Schlagerpinglan: Att denna partylåt signerad Thomas G:son och Peter Boström inte ens tog sig till Andra Chansen i Melodifestivalen 2013 medan ”Skyline” med David Lindgren tog sig direkt till final någon deltävling tidigare samma år är kanske inget som fortfarande grämer mig, men visst gnager det lite när jag tänker på det. 😉

Inte på någon punkt kan jag se att “Skyline“, som helt klart förtjänade sin finalplats, skulle vara bättre än “Alibi” utan jag förklarar det hela med en snedvriden deltävlingsindelning. Lyckligtvis så är det förvånansvärt sällan som jag tycker att bidragen fördelas tokigt i deltävlingarna, vilket förmodligen gör att det märks tydligare när det väl inträffar. Synd bara att det skulle gå ut över en sådan medryckande pärla som “Alibi” (och några låtar till det året).

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till ““Alibi” – Eddie Razaz (MF 2013)”

 1. Adri

  Apropå snedvriden deltävlingsindelning; jag kan ju bara tala för mig själv men ändå. Jag gjorde precis en topp 32 av Melodifestivalen 2006, 2007 och 2008.

  2006 fanns 6/8 tävlanden i den tredje deltävlingen på min topp 10.
  2007 fanns 13/16 av min övre halva i den tredje och fjärde deltävlingen. “Live forever” med Magnus Carlsson tycker jag absolut var en låt som rent resultatmässigt förtjänade mer än vad den fick. Men i sin deltävling var den faktiskt nästsämst tycker jag. I den första deltävlingen samma år hade det varit en personlig finalist.
  2008 fanns 10/16 av min övre halva i de sista två deltävlingar.

  Så där kan man i mina ögon snacka om skeva indelningar. Tråkigt när det blir så, för det innebär ju att någon bra oundvikligt måste åka ut.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se