ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en blandad kompott av korta nyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2017:

Portugal Portugal: “Festival da Canção 2017”-startfältet
TV-bolaget RTP har tidigare avslöjat vilka 16 låtskrivare de valt ut, nu har de lottats in i de båda semifinalerna som kommer att avgöras den 19:e och 26:e februari. Även de artister som ska tävla med de ännu hemliga bidragen har presenterats. Se startfältet här: “Portugal i ESC 2017“. (Källa: esctoday.com)
Norge Norge: Line Elvsåshagen och Kåre Magnus Bergh leder MGP 2017
TV-bolaget NRK har avslöjat att det blir Kåre Magnus Bergh (för tredje året i rad) och Line Elvsåshagen som agerar programledare den 11:e mars då finalen av Melodi Grand Prix 2017 avgörs och Norge väljer ut sitt ESC-2017-bidrag. (Källa: nrk.no)
Slovenien Slovenien: Clemens ersätter Amaya i EMA 2017
För en tid sedan avslöjade Amaya (Maja Keuc) att hon dragit sig ur Sloveniens ESC-uttagning “EMA 2017“. Nu är det klart att Clemens (Klemen Mramor) ersätter henne. Se hela startfältet här: “Schema och deltagare i EMA 2017“.
(Källa: wiwibloggs.com)
Malta Malta: Finalstartordningen har avslöjats
TV-bolaget PBS har avslöjat startordningen som kommer att användas när finalen av Maltas nationella uttagning inför ESC 2017 avgörs den 18:e februari. Se: “Lyssna på Maltas 16 finalbidrag“. (Källa: tvm.com.mt)
Bulgarien Bulgarien: Det står mellan 6 projekt
TV-bolaget BNT, som endast var intresserade av riktigt seriösa bud när de sökte efter lämpliga bidrag till sitt ESC 2017-internval har nu meddelat de att de sållat ut 6 projekt som det nu står mellan: tre manliga och tre kvinnliga artister. En “special international focus group” tar nu över utvärderingsjobbet. (Källa: esctoday.com)

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se