Schlagerpinglan: I dag, lördagen den 28:e januari, fortsätter Ungern och Litauen sina respektive nationella uttagningar inför Eurovision Song Contest 2017 medan Finland gör sig redo att välja ut sitt ESC-bidrag. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Lördagen den 28:e januari

Ungern Ungern, “A Dal 2017” – Heat 3
Tid: kl. 19:30 CET (19:30 lokal tid) – Plats: mediaklikk.hu och duna-tv-live
Förutsättningar: Jury- och tittarröster röstar vidare 6 av 10 bidrag
Lyssna på bidragen / Mer info: Inför tredje “A Dal 2017”-deltävlingen

nd Finland, “UMK 2017” – Final
Tid: kl. 20:00 CET (21:00 lokal tid) – Plats: Yle TV2, yle.fi och Yle Radio X3M
Förutsättningar: 50/50 jury- och tittarröster utser vinnaren av 10 bidrag
Lyssna på bidragen / Mer info: Allt inför “UMK 2017”-finalen

Litauen Litauen, “Eurovizijos 2017” – Del 4
Tid: kl. 20:00 CET (21:00 lokal tid) – Plats: LRT Televizija, LRT Lituanica och lrt.lt
Förutsättningar: 50/50 jury- och tittarröster bestämmer vilka av de 11 tävlande bidragen som går vidare i tävlingen
Lyssna på bidragen / Mer info: Allt inför den fjärde “Eurovizijos”-showen

Uppdaterat: Norma John vann Finlands uttagning med “Blackbird“.

Schlagerpinglan: I kväll kommer jag att prioritera Finlands final (där jag håller tummarna för Emma) men har likväl en förhoppning om att jag samtidigt ska kunna följa de båda deltävlingarna i Ungern (där jag vill ha vidare Chase) och Litauen (där jag väntar på att bli överraskad). 😀

Vad ni än har för favoriter och vad ni än väljer att följa i kväll så önskar jag er en trevlig Eurovision-kväll. På återseende! 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Inför lördagens Eurovision-händelser”

 1. Adri

  Jag har nu hört “I’m like a wolf” med Aiste. På youtube. Fy f** vad bra den var! 😀 Helt klart värd väntan!

  Då har jag min vinnarkandidat från Litauen klar! 😀 Redan fått juryns tolva, och jag hoppas innerligt tittarna följer (om jag då utgår från att live-framträdandet håller)

  Äntligen lite hopp om Litauen! Hoppas bara de gör rätt val då! 🙂

 2. Adri

  Kan faktiskt vara så att “I’m like a wolf” är bäst i hela ESC-säsongen 2017 hittills för mig. Kan inte säga det 100% bestämt, men topp 5 GARANTERAT hittills och troligtvis den bästa av alla hittills. Med tanke på Litauens startfält de andra deltävlingarna och att detta är den sista så kan jag ju säga bestämt att detta är mitt bidrag för Litauen.

  Kan de inte bara ställa in resten av tävlingen och skicka “I’m like a wolf”? Jag litar inte på att Litauen hör vad jag hör.

 3. Johanna

  @Adri Aiste var bäst på hela säsongen förra året med så ska bli spännande att höra den sedan. Ger mig höga förväntningar….

  Någon som inte levde upp till förväntningarna var Emma i Finland som sjöng ganska falskt live tyvärr…

 4. Schlagerpinglan

  Även om jag ännu inte hört det sista bidraget i Finlands final så vill jag redan nu ändra mig. “Perfect Villain“ med Zühlke är min nya favorit. Otroligt imponerande framträdande, speciellt i jämförelse med många av de andra som inte riktigt levererade.

 5. Johanna

  Så himla nöjd med Finland i år!! För en gångs slull valde de rätt. De fuckade inte upp och skickade typ Gunther. Och mina favoriter fortsätter vinna (3 av 5 finaler har gått min väg hittills)

 6. Micke

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Micke

  Stannade hemma för att se det här. Tur för min älskade gumma att rätt låt annars vet i tusan vad jag sagt för att hon fick mig att stanna hemma 🙂 Jag brukar vara försiktig med orden men det behövs inte nu. Detta var den sämsta uttagning jag någonsin sett i ESC från något land överhuvudtaget. Fem av bidragen här kommer att platsa på min botten 10 genom alla tider från alla länder.

  Men tack Finland för att ni valde rätt 🙂

 8. Micke

  1. Finland
  2. Vitryssland

  3. Albanien
  4. Georgien
  5. Storbritannien

 9. Adri

  2017 ser ut att bli ett bra år!

  Bra låtar:

  1. Georgien
  2. Vitryssland
  3. Albanien
  4. Finland

  Mediokra låtar:

  5. Storbritannien

 10. Adri

  Men för mig var den viktigaste händelsen att Aiste vann Litauens heat. Hon var för övrigt den hittills enda i Litauen som fick maxpoäng… så vem vet? Det kanske talar för hennes fördel!

  Hoppas!

 11. Johanna

  Min ranking såhär långt

  1. Vitryssland
  2. Finland
  3. Storbritannien

  4-5 Mil efter de andra Georgien och Albanien(jag räknar med att den blir ännu sämre på engelska därför ligger den sist, egentligen är Georgien sämre i nuläget)

 12. Schlagerpinglan

  Min lista ser ut så här för tillfället (med ett stort hopp mellan ettan och tvåan och ett ännu längre hopp ner till de resterande tre):

  1. Vitryssland

  2. Finland

  3. Albanien
  4. Storbritannien
  5. Georgien

 13. Marcus

  2017 börjar inte övertygande imho. Den enda låten som har chans på en mittenplacering på min slutgiltiga lista är Albanien. I tre av fallen beror det mer på hur tråkiga och oengagerade låtarna är, mer än att de är dåliga rakt av (Finland, Storbritannien, Georgien). Albanien har potential så vi får invänta slutversionen. Vitryssland är ett litet glädjepiller som är kul att se på, men mycket till låt är det inte.

 14. Johanna

  @Marcus Och jag som har en topp 3 som jag är relativt säker kommer vara övre halvan av min slutgiltiga ranking. Tror både Vitryssland och Finland har stor chans att sluta i min topp 10 t.o.m Så himla olika man kan tycka ändå:-)

 15. Micke

  När det gäller det här är jag definitivt på din sida Johanna 🙂 Två bidrag gillar jag skarpt och de toppar även din lista. Två bidrag är intet för mig just nu och ett är dåligt och det sistnämnda är Storbritannien.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se