Litauen 2017: Resultatet av Show 4

2017-01-28 (lördag)

LitauenLördagen den 28:e januari sändes Show 4 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2017. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Av de totalt 11 bidragen så var det 6 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till (i väntan på fullversionerna, snabbrepriserna av) artisternas framträdanden nedan.


“I’m like a wolf“, Aistė Pilvelytė (vinnaren av Eurovizijos 2017 – show 4)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2017” – Show 4 (28:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “I’m like a wolf“, Aistė Pilvelytė 12 p. (1016) 12 p. 12 p.
2. “7 Days“, Alanas Chošnau 10 p. (495) 8 p. 10 p.
3. “Fisherman“, Queens of Roses 5 p. (567) 10 p. 8 p.
4. “You made me glow“, Valerija Iljinaitė 7 p. (353) 6 p. 7 p.
5. “Running out of time“, Neringa Šiaudikytė 8 p. (169) 4 p. 6 p.
6. “Fire kisses“, Evaldas Vaikasas 3 p. (413) 7 p. 5 p.
Utslagna:
7. “All you“, Shiny Raia 6 p. (123) 2 p. 4 p.
8. “Higher“, Julija Jegorova 4 p. (142) 3 p. 3 p.
9. “Run“, Audrius Janonis 2 p. (217) 5 p. 2 p.
10. “Try“, Elvina Milkauskaitė 1 p. (83) 1 p. 1 p.
11. “I’ll Never Let You Down“, Vlad Max 0 p. (56) 0 p. 0 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter fyra deltävlingar så har då alla de bidrag som tävlar i “Eurovizijos 2017” framförts och i sista deltävlingen så fick vi äntligen(?) ett bidrag som lyckades locka till sig både juryns och tittarnas 12:a, d.v.s. “I’m like a wolf“ med Aistė Pilvelytė. Betyder det att vi har vinnaren där? Visst är det mycket möjligt att det är så… men svaret lär vi få vänta på då det återstår fem deltävlingar innan finalen den 11:e mars. Själv håller jag dock fortfarande envist tummarna för Edgaras Lubys och hans “Could it be?”. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Litauen 2017: Resultatet av Show 4”

 1. Adri

  Jag har nog gjort mina åsikter om “I’m like a wolf” klara! Det är ÖVERLÄGSET min vinnare i Litauen. Hoppas maxpoängen är ett tecken!

  Litauen kommer vara farliga, i alla fall för mig, om de väljer henne!

 2. Marcus

  Underbara Aiste, varför kunde du inte fått en ordentlig låt? Kunde inte EBU gett dig dispens och låtit dig tävla med Troy On Fire igen?

  Nä, den här repetitiva och låtsasmoderna produktion förstår jag mig inte på – sen är jag osäker på om Aiste förstår skillnaden på wolf och fool… Sista gången kan jag svära på att hon sjöng foolf också…

 3. Marcus

  Förresten, var inte Audrius bakgrund snodd rakt av från Oscar Zia förra året?

 4. Daniel

  nja är mitt betyg om Im like a wolf. Det känns gapigt och gällt och jag reagerar på hennes bristande engelska uttal.

 5. johanna

  Aiste skulle vunnit förra året när hon var bäst av alla på hela säsongen (i alla länder) Denna låten får ett svagt godkänt om ens det och min favorit i denna tävling är nog Greta eller telegon-låten (nej jag skojar inte) Även Golden Monkey från heat 1 är godkänd. Resten är ett stort frågetecken för mig.

 6. Adri

  Jag verkar tydligen inte få med mig svenska folket i min hyllningskör till Aiste’s “I’m like a wolf”. Men då är det väl tur för mig att det är Litauen som ska rösta fram vinnaren och inte vi 😀

  Jag är optimist så jag väljer att tro att de kanske tar Aistes låt. Första låten som får maxpoäng och den första som fått 1000+ telefonröster. Bra tecken? Hoppas verkligen det

  Men sen är ju låten väldigt “Adri”. Så fort jag såg att det var Aminata Savadogo som låg bakom den så hade jag skyhöga förväntningar med tanke på vilka mästerverk jag tycker “Love injected” och “Heartbeat” var! Och inte blev jag besviken.

  De andra gångerna har jag alltid tyckt om Aiste, men somnat till hennes låtar så det här är ju helt klart min Aiste-favorit.

  Heja Aiste!

 7. Marcus

  Åh gud, kära Aminata… Min första tanke var att det är en så sjukt blek Aminata-kopia. Nu dog min kärlek till henne lite.

  Adri, jag måste fråga… Hör du inte hur repetitiv och enformig den är? Vad hör du i låten som vi andra missar? Och jag frågar inte för att vara otrevlig, utan jag är genuint nyfiken på hur du uppfattar låten!

 8. Adri

  Marcus: Jag har ju en tendens att gilla elektroniska, introverta låtar. Denna passar mig som handen i handsken. Sen krävs det såklart mer än så, det finns många elektroniska och introverta låtar som verkligen, verkligen inte varit något för mig (“Red” från Melodifestivalen 2014, eller “Paper” från årets isländska uttagning för att nämna några få exempel). Sen tycker jag Aiste gör låten extremt extremt bra. (Nu kan också vara ett bra tillfälle att säga att jag faktiskt bara hört studioversionen, men får den maxpoäng så kan väl inte live-versionen varit helt åt helskotta i alla fall). Tycker det är så svårt att beskriva vad som gör en låt bra, alltid mycket lättare att beskriva varför man ogillar en låt haha. Jag gissar väl bara att hela paketet med denna låt matchar mig så att säga 🙂

  Jag hör inte hur repetitiv eller enformig den är, i alla fall inte mer än den genomsnittlige ESC-låten. Intressant hur människor kan höra så olika låtar när man lyssnar på samma låt 🙂

 9. Adri

  Tycker framförallt bra om den delen som leder fram till refrängen (“brygga” brukar det väl kallas tror jag, utan att ha någon kunskap om ämnet). Så som hon sjunger vid 0.35-0.50 och sen 1.33-1.48. Under just de sammanlagt 30 sekunderna får jag nästan gåshud så bra jag tycker de är.

 10. Schlagerpinglan

  @Adri, Just nu så är jag lite avundsjuk på dig, då du verkar ha hittat ett bidrag som verkligen talar till dig. Visst gillar jag Vitrysslands bidrag och visst har jag favoriter i de flesta uttagningarna men än så länge så lyser det där speciella bidraget som jag hoppas känna lite extra för med sin frånvaro. Inte ens Vlad Kurasovs inhopp i Vitrysslands final “fungerade”. Nåja, än är det många bidrag kvar som ska presenteras innan ESC-semifinalerna ska avgöras men det hade varit roligt att veta att man hade något att hålla tummarna för “på riktigt” redan nu. 🙂

 11. Marcus

  Jag gav låten ett par chanser till idag, och den växer. Den är långt ifrån dålig och Aiste… YASSS BITCH! Så j*vla bra!

  Men – varje gång jag lyssnar på den känns det fortfarande som jag hörde den sju gånger på raken. Den känns minst fyra minuter för lång liksom…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se