Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 5 av 25:


Something in Your Eyes” – Jenny Silver (Andra Chansen i MF 2011)

Schlagerpinglan: Efter “Alibi” i förrgår och “In and Out of Love” i går så skulle man kanske tro att det skulle bli tre G:son-låtar från 2013 i rad, men nej så enformig är jag inte. Nästa bidrag på min lista är en G:son-låt från Melodifestivalen 2011. 😉

Ni som följt min blogg eller min topp-25-lista av “missade finalen”-favoriter har nog förstått vid det här laget att om ett MF-bidrag doftar schlager/ABBA/G:son så är det förmodligen något som fungerar alldeles utmärkt för mig och därför kan knappast detta val komma som någon större överraskning. 🙂

Kittlande melodislingor, snygg presentation, attityd och charm… vad mer kan man behöva för att ta sig till finalen av Melodifestivalen? Jag vet att jag använder uttrycket “sitter som en fågelholk” alldeles för mycket men när ett sådant mästerverk inte tar sig direkt till final så är det svårt att beskriva reaktionen på något annat sätt.

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till ““Something in Your Eyes” – Jenny Silver (MF 2011)”

 1. Adri

  Överlag så är väl denna låt helt ok för min del, men det finns två saker som tar emot för mig:

  1. Jenny Silver – jag har aldrig gillat hennes röst. (Allra allra värst var det dock 2013 med “On top of the world”… Där borde de verkligen valt en “bättre” tredje medlem för Silvers röst passade inte den låten ens litegrann. Säger inte att Jenny Silver är dålig bara för att jag ogillar hennes röst, men i den låten var hon verkligen helt helt helt fel ute)

  2. Slutet – Alldeles för hetsigt för min del och det känns inte som att det finns en tanke bakom det. Känns som att låtförfattarna snarare tänkte “oj… nu måste låten ta slut!” och därför bara kapade den där den var.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Intressanta synpunkter, och förmodligen inte helt oväsentliga då bidraget uppenbarligen inte träffade rätt hos alla som röstade. Själv har jag dock aldrig sett vare sig hennes röst eller avslutningen (som jag ser som en klassisk schlager-avslutning) som något problem, men roligt att få höra olika anledningar till varför den kan ha missat alla de röster den behövde, för jag sitter fortfarande “som en fågelholk”. 🙂

 3. Sofia

  Ytterligare en favorit, blir glad så det spritter i hela kroppen! Till skillnad från Adri så tycker jag att slutet är nytänk för en sån här låt och gör låten mer intressant.
  Tack för att du dammar av den!

 4. Johanna

  Detta är den första av alla låtar du rankat som jag tycker hade förtjänat en final. faktiskt. Sedan var den inte min favorit det året men till finalens nedre halva hade den ju kunnat få komma tycker jag!

 5. Marcus

  Jag gråter fortfarande! Den här är med och kämpar om utmärkelsen som största schlagerorättvisa någonsin! En av de bästa låtarna i den moderna schlagerhistorien! Fortfarande snäppet sämre än A Place To Stat – den låter ger mig fortfarande liv efter alla desa år! <3

 6. Micke

  Vem tycker ni är bäst Frida, Agneta eller Jenny? 🙂

 7. Adri

  Trots att jag dissade Jenny Silvers röst så vill jag faktiskt också påminna er om “A place to stay”!

  Underbar låt! Tror tyvärr den deltog i lite fel tidsperiod. 2010 var Melodifestivalen fortfarande väldigt “konservativ” i vad som skulle avancera. Tror den hade haft större chanser idag! :/

 8. Micke

  Ingen som förstod det jag skrev tydligen? Kommer ni inte ihåg det tjatet efter den låten? 🙂

 9. Adri

  Jo, jag kommer ihåg allt ABBA-tjat om “Something in your eyes”. Jag personligen tycker att jämföra ABBA och alla deras fantastiska låtar (även om de faktiskt också släppte en hel del “crap” i mina öron) med Jenny Silver är som att jämföra en äkta italiensk carbonara med pulver-carbonaran man fick i skolmatsalen.

  (För övrigt har jag ingen aning om varför min senaste kommentar ser ut som den gör, varför det har blivit så stort mellanrum mellan orden!)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se