Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 4 av 25:


Déjà vu” – Velvet (5:a i deltävling 1 i MF 2008)

Schlagerpinglan: På plats nummer 4 på min topp-25-lista över MF-favoriter som missade finalen hittar vi en låt från Melodifestivalen 2008 som verkar vara omöjlig att spela sönder. Visst skulle man kunna hitta en och annan detalj att anmärka på, om man vill, men då jag är helt såld på själva låten så har jag överseende med det mesta. Jag placerar t.o.m. bidraget bland de bästa MF-bidragen genom tiderna, vilket gör att jag tycker det är ännu mer avigt att det blev en så blygsam placering som det ändå blev för “Déjà vu“… men det är ju sånt som händer. 😉

Extra-info: Velvet deltog även som artist i Melodifestivalen 2006 (“Mi Amore” nådde Andra Chansen) och 2009 (“The Queen” kom 6:a i 3:e deltävlingen) medan hon 2005 var med som bakgrundsdansare och även följde med vinnaren Martin Stenmarck till finalen i Kiev med “Las Vegas“.

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till ““Déjà vu” – Velvet (MF 2008)”

  1. Micke

    Vill bara titta in och önska er alla här som väntar och ser fram mot att MF ska starta, några jädra trevliga veckor. Hoppas ni får er serverat det ni hoppas på. Se också till att det blir ett bidrag som även jag kan acceptera som vinner hela skiten. Jag vill framförallt inte mötas av något så fruktansvärt som mötte mig när jag fick se och höra vinnaren från 2013 som sedan skulle representera oss. Se till att vi slipper något sådant. Ha det nu riktigt jädra trevligt med MF nu alla ni här på bloggen 🙂

  2. Sofia

    Trots att det här är min musiksmak, så håller jag inte med dig alls här. Tippade denna att ryka redan i delfinalen, minns jag. Den är…urvattnad, gjord i samma mall som många bättre låtar. Tråkigt förutsägbar och saknar det lilla extra. Kanske med en annan sångerska? Tyckte såå mycket mer om Mi Amore.
    Spännande att se vad du hittar på närmare toppen! Jag hoppas verkligen på Carola & Andreas!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se