Sverige Schlagerpinglan: I väntan på den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) har jag här på bloggen presenterat ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag och nu har vi kommit fram till förstaplatsen på listan över favoriter som missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 1 av 25:


Live Forever” – Magnus Carlsson (5:a i deltävling 3 i MF 2007)

Schlagerpinglan: Vi har nu kommit fram till guld-platsen på min topp-25-lista över mina MF-favoriter som missat finalen och då den har en betryggande marginal ner till tvåan på listan så ser jag valet som väldigt givet, men kanske kan det överraska någon. 🙂

För mig är detta en av de bästa låtarna i Melodifestivalen genom tiderna och det blir inte sämre av att den får artistens underbara röst att komma till sin rätt. När det dessutom presenterades genom ett passande och väldigt snyggt scenframträdande så blev resultatet en njutning för både örat och ögat. Ingen tvekan om att “Live Forever” ska vara högst upp på min lista. 😀

Min reaktion som följde efter att det stod klart att två för mig okända Idoler gick direkt till final i Melodifestivalen 2007 medan “Live Forever” inte ens gick till Andra Chansen ska vi inte ens tala om, men så här i efterhand är det är intressant att reflektera över hur engagerad man kan bli i något så “oviktigt” som en musiktävling. 😉

Förhoppningsvis så blir även den Mello-säsong vi har framför oss full av känslostarka ögonblick… även om jag föredrar de som slutar med glädjescener i stället för ovan nämnda situation. Men, men… så länge bidragen berör så får det ju räknas som en framgång. 😀

Extra-info: Magnus Carlsson har deltagit som soloartist i Melodifestivelan ytterligare två gånger och båda gångerna gick han direkt till final: “Lev livet!” (8:a 2006) och “Möt mig i Gamla stan” (9:a 2015). Magnus fem tävlingsförsök i grupper har även de givit finalplaceringar. Med Barbados fick han två andraplaceringar (2000 & 2001) och en fjärdeplats (2002) medan hans tävlande med Alcazar gav två tredjeplatser (2003 & 2005).

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till ““Live Forever” – Magnus Carlsson (MF 2007)”

  1. Adri

    Jag tyckte redan 2007, och tycker fortfarande, det låter som en lite nervattnad version av “Take on me” med A-ha. Magnus Carlsson är bra som vanligt dock, men jag får nog ändå säga att detta resultatet inte störde mig så mycket.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se