Sverige Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 4:e februari, avgjordes den första deltävlingen av Melodifestivalen 2017 i Göteborg. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Till Final:
“Hold On” – Nano
“Wild Child” – Ace Wilder

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Her Kiss” – Boris René
Road Trip” – De Vet Du

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “One More Night” – Dinah Nah
6. “Amare” – Adrijana
7. “Mitt liv” – Charlotte Perrelli

Mellanakter m.m.:
Hound From Hell“, Mustasch & Hasse Andersson (Änglahund)
Göteborgsoperans danskompani framför ett modernt dansnummer ur Untitled Black
Clara vloggar när Hasse öppnar sin ”beundrarpost”
Festliga öppningsnumret med Clara, David och Hasse

1. “Her Kiss”, Boris René (till Andra Chansen)
(Tim Larsson, Tobias Lundgren)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: En sval partylåt som svänger på bra men som i mitt tycke saknar den där sista växeln som skulle behövas för att riktigt övertyga. Det kändes lite för säkert och ospännande. Jag förstår Andra Chansen-biljetten men med tanke på följdresultatet, att min största favorit åkte ut, så känns det likväl inte riktigt “rätt”.
Betyg: 3+/5
2. “Amare”, Adrijana (6:a)
(Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Ballerinorna var ett vackert inslag och jag uppskattar variationen av låtar som Melodifestivalen bjuder på… i övrigt så har jag svårt att hitta några positiva saker att skriva om detta bidrag. Allt jag ser är en låt jag inte riktigt får grepp om och en stor röra av intryck där jag varken hittar någon röd tråd eller förstår varför de valt att presentera låten som de gjort. Kort sagt: inget för mig men likväl ett plus för att jag trots allt blir lite nyfiken på tankarna bakom.
Betyg: 2/5
3. “One More Night”, Dinah Nah (5:a)
(Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, dr Alban)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Redan vid förhandslyssningarna så misstänkte jag att detta var ett bidrag helt i min smak men likväl så blev jag överraskad över hur storslaget och medryckande slutresultatet blev. En färgstark låt i blått och rosa som svepte iväg en i en 3-minuters-karneval med effektfulla fyrverkerier och något så ovanligt som ett rap-parti som höjde låten. Utan tvekan min favorit i deltävling ett och numera en ny medlem i min “missade-finalen-favorit-samling“.
Betyg: 4+/5
4. “Road Trip”, De Vet Du (till Andra Chansen)
(Johan Gunterberg, Christopher Martland)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Efter förhandslyssningen placerade jag De Vet Du längst ner på min lista och det står jag fortfarande för, för själva låten var inget imponerande i sig. Men… när man hörde den samtidigt med det väl ihopklippta framträdandet… då blev det en helt annan sak. Med så många komiska delmoment kombinerat med medryckande musik så märkte jag hur jag (motvilligt) smälte och i slutändan så har jag egentligen inget emot att se dem få en Andra Chans… om det inte vore för att det gick ut över stackars Dinah. Blandade känslor m.a.o..
Betyg: 3/5
5. “Mitt liv”, Charlotte Perrelli (7:a)
(Charlotte Perrelli, Lars Hägglund)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Njae… visst vill jag ge Charlotte extrapoäng för modet att ställa upp med en så självutlämnande låt men jag vet inte riktigt hur “snäll” jag ska vara. Låten i sig tilltalade mig inte alls och texten… den var som tagen från vilken tjej som helst som växer upp i en småstad (där behövs inga tidningsrubriker för att få igång bakom-ryggen-tjattret) så inte ens den imponerade på mig. Jag vill så gärna belöna Charlotte med ett medelbetyg, för det krävs som sagt mod för att göra det hon gjorde, men bedömt som ett Melodifestivalen-bidrag kändes det som en rejäl felsatsning. Sorry….
Betyg: 2-/5
6. “Wild Child”, Ace Wilder (Till Final)
(Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Inför Melodifestivalen hade jag enorma förväntningar på Ace Wilders G:son-låt men så här i efterhand så kan jag tyvärr inte säga att det blev lika bra som jag hoppades. Visst hade den det där speciella som Ace medför och visst var det en trevlig refräng, men… Texten är inte lika träffande som i hennes tidigare bidrag och låten som helhet är lite “svalare” än jag hade hoppats så även om det är min favorit av de som gick vidare så var det (förvånande nog) inte det bästa deltävlingen hade att bjuda på. Likväl, en given finalist.
Betyg: 4/5
7. “Hold On”, Nano (Till Final)
(Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer
Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Vanligtvis så brukar låtar av denna typ göra mig uttråkad efter en liten stund och lägger man dessutom på en gospelkör (som även det är ett stor no-no för mig) så borde jag sparka bakut redan efter en minut… men det gjorde jag inte. Om det är Nanos röst, den effektfulla inramningen med den ensamma danserskan och ljuseffekterna, låten i sig eller allt sammantaget som fick mig att falla för bidraget vet jag inte. Jag vet bara att det var ett storslaget bidrag som kändes väldigt intressant och äkta och numera (när min “riktiga” finalist inte längre är med i tävlingen) så är jag glad över att det var Nano som fick en av finalplatserna.
Betyg: 4-/5

Schlagerpinglan: Då jag hade fullt upp med att följa tre andra deltävlingar samtidigt som Melodifestivals-premiären så känner jag inte att jag kan uttala mig om hur programledarna skötte sig. Eventuellt så kan jag ha missat alla höjdpunker och prickat in alla mindre lyckade ögonblick men för mig personligen så är det ingen större fråga. Jag tittar inte på Melodifestivalen för skämtens eller pausunderhållningens skull utan för bidragen. 🙂

Vad gäller resultatet så får jag nog sova på saken innan jag gör någon större sammanfattning för just nu så känns det väldigt “blää”. “One More Night” med Dinah Nah var min stora favorit och då den fick den retliga 5:e-platsen så känns varken Ace:s eller Nanos finalplats som någon större tröst, trots att jag gillar båda bidragen. Vi får väl se hur jag ser på det i morgon men just nu står de röstande tittarna inte i så hög kurs hos mig. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2017: Deltävling 1”

 1. Adri

  Jag är 100% nöjd med finalisterna. Inte nöjd med AC-biljetterna. De borde gått till Adrijana och Dinah.

  Men i slutändan så är finalisterna viktigast så jag är väl helt ok nöjd ändå.

  Programledarna har (som alltid om man inte heter Gina Dirawi) fått svidande kritik, men jag tycker de skötte sig 100% godkänt 🙂

  Clara var bäst som väntat, Hasse var kanske inte sååå bra men rolig i alla fall. David var proffsig men lite för “anonym”. Så som sagt, inte så minnesvärt kanske men helt godkänt 🙂

 2. Adri

  I början var jag lite besviken på “Wild child” (lite), men sen växte den till sig allt mer och mer och nu under sändningen så gick den faktiskt om “Don’t worry” i min personlige Ace-rangordning 🙂

 3. Marcus

  Kvällen blev bättre än förväntat! Största minuset går definitivt till manusförfattarna dock…. Var är Edward?!

  Till de många plussen då. Resultatet blev helt perfekt utifrån medie- och produktionsreferenser, även om jag hade gjort vissa omstuvningar personligen om min smak fått bestämma. Bäst är att Det Vet Du inte “snodde” en finalplats utan höll sig till andra chansen. Ace var överlägset bästa artist, Hold On var kvällens bästa låt, och Boris hade ett fläckfritt framträdande, inte så mycket att säga. Dinah startade bra men tappade allt under sista minuten… Adrijana kändes väldigt trygg i sin lilla bubbla, men hon vågade inte ta klivet och äga hela scenen. Eftersom jag inte vill säga nått elakt om min älskade Charlotte så säger jag inget alls.

  Clara var trygg, men tajmingen kan behöva slipas på. David var lite mindre pinsam och käck än jag förväntat mig, så en halv bonuspoäng där. Hasse då? Jadu… Hellhound var iaf lite småroligt.

 4. Isabell

  …& jag är 100% nöjd med finalisterna. Vad det gäller andra chansen så tycker jag absolut att Boris René är mer än värd denna placering. Sen tycker jag nog att Dinah Nah skulle gått till andra chansen oxå, men det känns mindre viktigt.
  Tycker fö att showen blev lyckad.

 5. Sofia

  Asnöjd med resultatet – De vet du hade kunnat få åka hem till förmån för Adrijana, men det är oviktigt i det långa loppet. Det var verkligen en glädjens kväll!
  Tycker aldrig att tre programledare är en bra idé, svårt med kemin, tycker ändå att det var okej och det blir säkert bättre för varje vecka. Man får ta det för vad det är. Saknar dock Edward af Silléns manus.

  Pinglan, i vilken app kan jag se Schweiz’s final ikväll?

 6. Alex

  Charlotte Perrelli har “lånat” från Everytime we touch, Ballad versionen!

 7. Alex

  Dinah nah borde gått vidare till andra chansen. De vet du borde åkt ut. Men man kan inte få allt man vill.

 8. Schlagerpinglan

  @Sofia, Schweiz final lär kunna följas via SRF:s eurovision-facebook-sida samt via deras hemsida http://www.srf.ch/sendungen/eurovision-song-contest/eurovision-song-contest med start kl. 20:05

 9. Sofia

  Tack! <3

 10. Lukas

  Jag har en spontan fråga. Redan nu är det mycket skriverier om att Nano eventuellt skulle kunna gå och vinna med denna låt. Även om jag gärna hoppas det också så är det ju ändå så att vi har tre deltävlingar kvar och allt det. Då undrar jag, när var senaste gången en finalist i första deltävlingen lovordades så pass mycket som han (om inte mer)?

 11. Adri

  Lukas: Loreen 2012 och Yohio 2013 skulle jag säga.

  Jag personligen tycker alla hyllningar är lite löjligt. Inte att Nano uppskattas, han var 100%-igt värd finalplatsen (även om Ace var överlägsen i mina ögon) men ska inte alla låtar spelas innan vinnar-spekulationer sätts igång? Vi har Loreen, Wiktoria, Jon Henrik, Mariette och många, många fler kvar 🙂

  (Sen tror jag faktiskt det är en liten nackdel att vara finalist i första deltävlingen. Med allt fler finalister och hyllningar/genombrott som kommer de närmaste veckorna tror jag Ace och Nano eventuellt kan glömmas bort. Men ja, Loreen vann. Så inget är omöjligt 🙂 )

  Jag är faktiskt inte ens säker på att Nano vann igår… Känns som att det är lite 50/50 tycker jag.

 12. Adri

  Sen har det verkligen blivit allt svårare att spekulera angående MF-vinnare ända sedan vi lämnade så mycket makt till internationella juryn 🙂 Så jag försöker definitivt hålla mig borta från att redan börja spekulera i vem som vinner finalen!

  Jag märkte att Nano hyllats på många håll av recensenter och så, men bland “vanligt folk” i min umgängeskrets (som sagt: bara min krets) så tror jag nog Ace var populärare, om än marginellt.

  Och är det något Melodifestivalen 2016 lärde mig är det att det faktiskt inte alltid är den som lämnat mest intryck som vann sina deltävlingar (Lisa Ajax vann sin deltävling över Oscar Zia. Robin Bengtsson vann sin över Ace Wilder) och det är därför jag tycker folk ska chilla lite innan de tar ut Nanos deltävlings-vinst i förskott 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se